The Asteroids Galaxy Tour – Smukfest 2018

The Asteroids Galaxy Tour – Smukfest 2018

Foto: Søren Degn
Scene: P3 Teltet
Tidspunkt: Onsdag den 8. august kl. 17:45

 

The Asteroids Galaxy Tour fik temperaturen til at stige i P3-teltet sent onsdag eftermiddag, men en lydmæssig megabrøler betød, at bandet aldrig steg helt så meget til vejrs, som man kunne have håbet på. 

The Asteroids Galaxy Tour – Smukfest 2018
3.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Smukfest 2018 er skudt i gang, festival-pladsen er åbnet og glade gæster strømmer til. Med Mette Lindberg i front og Lars Iversen som backup på sin el-bas er The Asteroids Galaxy Tour og deres live-band klar til at indtage scenen i P3-teltet.

Lige til at starte med er det hele en smule for støjende, og der er ikke plads til de enkelte instrumentale elementer, for ikke at tale om vokalen. Men med lidt finjustering kommer lydbilledet hurtigt til at fremstå som en god mudder af live-instrumentation og backing-track med Lindbergs prydende vokal til at gennemtrænge det hele.

Læs også  Kendrick Lamar - Smukfest 2018

Resten af bandet viser sig også fra starten af fra deres gode side, da de er urimeligt tight, og særligt synth-spilleren/percussionisten Simon Littauer skal have plus-point for sin enormt dejlige og energiske udstråling hele koncerten igennem. På “My Club” er det ganske vidst lidt svært at høre guitaren, men især i de dansable numre i den sidste halvdel af settet er der en lækker balance i hele outputtet.

Og det er også i denne del af settet, at man virkelig mærker energien fra både band og forsanger. De er på, de spiller det ene hit efter det andet, de spiller fejlfrit, og bevægelserne hos publikummet i det efterhånden semi-fyldte P3-telt bliver større og større som koncerten skrider frem.

Læs også  Sherpa - Smukfest 2018

Der er egentlig også meget godt fat i publikum til at begynde med, hvor den oldschool rock-prægede “Around The Bend” sætter gang i festen, og energiniveauet er stødt stigende med den distortion-prægede “Push the Envelope”, hvor Lindbergs stemme får lov til at brage igennem på ægte rock-manér.

Men den efterfølgende “Satellite” er desværre lidt for flad i udtrykket, og da højtaler-lyden ud i teltet pludselig forsvinder helt, ryger stemningen hos både band og publikum en tur. Lindberg virker i hvert fald påvirket af det, og hele niveauet falder desværre. Dog er nedturen ikke vedvarende, for med hits som “Apollo” og “Heart Attack” kommer der som sagt atter gang i P3-teltet, og “The Golden Age” bringer lydmæssigt de barnlige associationer frem, der får Lindberg til at sætte fri og danse legende rundt på scenen.

Læs også  Unknown Mortal Orchestra - Haven Festival 2018

Anden halvdel af koncerten er således der, hvor et vellydende output samt bandets og publikums energi i fællesskab for alvor forsøger at brænde sig igennem teltdugen. Men selvom det er det her, første halvdel så småt har bygget op til, har den lydtekniske mavepusteren desværre været en anelse for påvirkende – hverken publikum eller The Asteroids Galazy Tour når nogensinde helt op at ringe, og teltet forbliver intakt.

Anmeldelse