Foto: Nikoline Skaarup
Scene: Rød Scene
Dato: Fredag den 9. juni kl. 21:45

Legenden Greg Dulli kom fra The Afghan Whigs koncerten som et af årets bedste perfomere. Desværre kan det samme ikke siges om resten af The Afghan Whigs eller om kontakten mellem band og publikum.

The Afghan Whigs – NorthSide 2017
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Klokken var kvart i ti, da det amerikanske indie-soulpunk (grunge/støj rock) – ja, The Afghan Whigs rammer mange genrer, kom på scenen. Stille kom Greg Dulli ud solo for at synge publikum varme. Det virkede både som en intro til, hvad resten af koncerten havde i vente, og som en fremvisning af Greg Dullis kæmpe stemme.

Læs også  Silent Laika - Amusements Of A Young Girl

Efter at have været på hiatus i snart 16 år, har de i den sidste stykke tid fundet sammen igen og turneret verden rundt. Denne gang stod Northside for skud, og vi fik da også musik fra de gamle dage, såvel som nye.
Koncerten lagde stærkt ud med ”Arabien Nights” og klassikeren ”Debonair”. Hvor Greg Dulli var i topform fra koncertstart, var det især trommeslageren, der havde en dårlig dag. Det skete op til flere gange, at han kom ud af takt, og det var da også til at se på de andre bandmedlemmer, at det endte med at være småirriterende – og med rette. Alle har dog en dårlig dag, og denne gang var det altså trommeslagerens tur.

Læs også  Silent Laika - Amusements Of A Young Girl

Festen var forbeholdt det forreste publikum. Os der stod lidt længere bag ved rokkede med hovedet, men festen, som The Afghan Whigs burde have skabt, kom aldrig. Desværre ente det med, at flere publikummer valgte af gå som koncerten skred frem.

For dem, der ikke kender til de indflydelsesrige Afghan Whigs, så forestil dig en blanding af Interpol og Stone Temple Pilots med Dave Wyndorf på vokal. Lyder interessant, ikke? Afghan Whigs laver en spændende slags musik, som, som tidligere nævnt, dækker over en masse forskellige genrer. Det var derfor en skam, at festen og de store højdepunkter kom meget sporadisk, hvis overhovedet ikke.

Læs også  Silent Laika - Amusements Of A Young Girl

Igen må jeg give cadeau til Greg Dulli. Magen til frontfigur skal man lede længe efter. Han var klart grunden til, at koncerten blev til bare en lidt mere mindeværdig oplevelse, end hvad der var lagt i ovnen til.

Anmeldelse