#SPOT18: 5 must-sees på årets konferenceprogram

#SPOT18: 5 must-sees på årets konferenceprogram

Foto: SPOT, 2017//Michael B. Nielsen

Musikbranchen er i stykker, og musikjournalistikken står over for lige så mange udfordringer som resten af industrien. Godt at der er masser af engagerede branchefolk, der ved, hvordan man skal fikse det, og stadig tør starte nye initiativer! Der er mange temaer på SPOT+ programmet i år, og vi dykker ned i fem af dem.

SPOT Festival står endnu engang for døren, og som så mange gange før, slår Aarhus-festivalen også op for et konferenceprogram, der normalvis går under navnet SPOT +.
I sidste uge guidede vi til årets musikprogram, og nu er tiden inde til, at fokus skal rettes mod alle de mennesker, der arbejder bag kulissen. Vi starter lige på og hårdt med et oplæg af Scott Cohen, der kan bryste sig af titlen som co-founder af The Orchard, der er et af de allerstørste distributionsselskaber i verden. Here we go:

‘The Music Business Is Broken, And I Know How To Fix It’

Hvornår: Fredag kl. 10-11
Hvor: Room 12
Hvad: Keynote m. Scott Cohen (The Orchard)

Okay, så denne her har vi allerede teaset, men det er også en af de helt store branchefolk, der lægger vejen forbi Aarhus fredag. The Orchard, som Scott Cohen og makkeren Richard Gottehrer stiftede i 1997, distribuerer både musik, video og film, og det gør de i mere end 30 forskellige territorier verden over. Cohen har efterhånden en ordentlig portion erfaring med oplæg, for der er rift om ham og hans indgående kendskab til branchen, og hvor den bevæger sig hen – især hvad angår det digitale aspekt. Udover at kunne skrive Co-Founder af The Orchard på CV’et kan han også kalde sig manager for både The Raveonettes, Fallulah og Dan Owen, og så er det, vi skal til at fortælle dig nu, den pureste sandhed: Han er en af de eneste mennesker i verden med den indopererede såkaldte “Nordsans”, som han har udviklet i sit andet foretagende Cyborg Nest. Det er da ret tjekket!

Læs også  Unknown Mortal Orchestra vender tilbage med efterårskoncert i København
The Music Business Is Broken, And I Know How To Fix it #2

Når Scott Cohen er færdig med at berolige os alle om, at det hele nok skal gå, tager flere sværvægtere fra den danske branche over med en debat, der samler om på nogle af de vigtigste pointer, Cohen har leveret. Her kan du møde Jesper Bay, som blandt andet er CEO for Danske Koncert- og Kulturhuse, partner i produktionsselskaber Body of Work og konsulent i sin egen virksomhed MusicMatters, Sidsel Nørgaard-Larsen, som er Project Manager i Sony Music, hvor hun arbejder med blandt andre MØ, samt Jakob Sørensen, som er Direktør i Management- og Publishing-bureauet The Bank, der arbejder med artister som The Minds of 99, AV AV AV, Nephew og Vera.

Amplify: Let’s Talk Bands & Brands

Hvornår: Fredag kl. 13.00-15.00
Hvor: Room 3
Hvad: Keynote: TBA + Panel om den efterhånden tætte (og vigtige) relation mellem bands og brands

Sammen med Promus og SPOT+ har den danske virksomhed VOLUME sat dette arrangement på benene for at gøre alle tilhørerne klogere på det dér med at fusionere bands og brands. Det er er ikke ligeud af landevejen at matche sådan nogle, men VOLUME har selv haft ret godt styr på det med diverse projekter, der har involveret brands som Dr. Martens, Audi, Microsoft, Sundhedsstyrelsen, B&O og Tuborg Musikhjælp og kunstnere som MØ, Phlake, Mew og Velvet Volume.
Der er mange ting, der skal spille i sådan et forløb, og en af de vigtigste faktorer er selvfølgelig at sikre artistens integretitet, så resultatet ikke bliver, at fansne i stedet tager afstand fra kunstneren.
De centrale spørgsmål i denne debat bliver blandt andet, hvorfor de store virksomheder den seneste tid er begyndt at spille så markant en rolle på den alternative musikscene, og hvordan man som artist får sparket døren ind til et brand, der udgør det perfekte match. Du kommer til at møde Emil Sørensen, Digital Specialist hos VOLUME, Nick Bridge, Parter og Creative Director hos Girls Are Awesome, Philip Wedgwood, Senior Brand Manager for Royal Beer og Chloé Bernhardsson, Nordic Marketing Manager hos Dr. Martens.

Læs også  Det bedste vi så på Haven Festival 2018

Keychange – presentation by Francine Gorman/ PRS Foundation

Hvornår: Fredag kl. 15.15-15.45
Hvor: Room 12
Hvad: En præsentation det nye europæiske tiltag Keychange

Vi var sidste år med til en lignende præsentation af Keychange i forbindelse med den tyske ækvivalent til SPOT, Reeperbahn Festival. Keychange er et initiativ fra PRS Foundation og kører med støtte fra The Creative Europe Programme af EU og i samarbejde med netop Reeperbahn Festival, BIME, Musikcentrum Öst, Way Out West, Tallinn Music Week, Mutek og The Great Escape. Ligestilling og drømmen om en 50:50 musikscene har været et varmt tema den seneste tid, og en af indvendingerne mod, at 50:50 på eksempelvis festival-lineups kan ske lige nu og her er blandt andet den, er der generelt simpelthen bare ikke er nok kvindelige kunstnere. Det vil Keychange-programmet søge at gøre op med gennem en international kampagne, som ene og alene investerer i at fremme kvindeligt talent. Derigennem er visionen at få festivaler til så at kunne skrive under på en 50:50-kønsbalance i 2022.
Til at guide dig igennem programmet står Francine Gorman, som er en britisk skribent, redaktør og musikkonsulent på Keychange-programmet.

Musikjournalistik anno 2018!

Hvornår: Lørdag kl. 11.15-12.00
Hvor: Room 3
Hvad: En paneldebat om det vigtigste emne på programmet: musikjournalistik, selvfølgelig!

Okay, det ville næsten være mærkeligt, hvis vi lod denne her debat gå ubemærket forbi. Vores hjerter brænder jo for musikformidling- og journalistisk, og det håber vi også, at dit gør (bare i en lille grad), siden du jo netop i dette sekund benytter dig af det…
Temaet for denne debat er grundlæggende, at udfordringerne i mediebranchen selvfølgelig også har ændringer i musikjournalistikken til følge. Panelet, bestående af både branchefolk og musikjournalister, vil dele deres holdninger til forandringerne og deres oplevelser, mens der også ser ud til at blive plads til en sjov anekdote hist og her. Det er jo ikke så dunkelt det hele! I panelet finder du Lucia Odoom fra Politiken (vært for podcasten Pop-tillæg), Simon Sanfeld, journalist for Nordisk Film TV og leder af spillestedet Stars i Vordingborg og Eik Frederiksen, Head of Radio & International på SONY. Moderatoren er radiovært og freelance musikjournalist for DR Claus Vittus.

Læs også  Nils Frahm - Haven Festival 2018

Nordic music export and the role of the manager

Hvornår: Lørdag kl. 12.15-13.00
Hvor: Room 3
Hvad: Paneldebat om den udviklingen i efterspørgslen af nordisk musik, og hvad det betyder for Manageren.

MØ, siger det navn dig noget? Og Sigrid, ja? Hun spiller på Roskilde i år? Yes, okay, vi kan ikke komme uden om, at nordiske artister er med til at dominere det internationale musiklandskab anno 2018, og det har været sådan i noget tid nu. Opmærksomheden er der, og det er sindssygt fedt, men såvel som at det stiller visse krav og forventninger til artisten, stiller det også krav til Manageren, der på bedste vis skal hjælpe artisten i den lange rejse rundt i musikkarrieren. Det vil et panel bestående af Managere fra både Norge, Sverige og Danmark stille skarpt på, så er du nysgerrig på rollen som Manager – og især som den ser ud lige nu og her – så er der her en oplagt mulighed. Mød Stefan Cristopher Petersen, Manager for Phlake og School of X, Rasmus Damsholt fra ATC Management, svenske Kristian Riffo fra Nivy og Karen Norbakk fra norske Mandelbaum Management. Moderatoeren er Christian Taagehøj fra Camp Raven Management.

Udover de fem ovenstående temaer, kan du også bliver klogere på områder som radio og podcast, koncertarrangører, music supervising, sync, tech og meget mere.
SPOT Festival løber af stablen fra onsdag den 9. til lørdag den 12. maj.