Foto: Michael B. Nielsen

SPOT Festival 2017 er nu slut, og vi ser på redaktionen tilbage på festivalens største højdepunkter. 

Siv Jakobsen, 6. maj i Musikhusets Lille Sal

“Mine forventninger til norske Siv Jakobsen blev i den grad indfriet, da hun lørdag aften gav en tryllebindende koncert i Musikhusets Lille Sal. Der var både strygerkvartet og flygel, som, sammen med Siv Jakobsens akustiske guitar og imponerende vokal, udgjorde et betagende samlet udtryk, både musikalsk og visuelt. Det var smukt og enkelt, og koncerten var bestemt et af højdepunkterne på min SPOT Festival 2017.” – Anne Lærke Rasmussen

Læs anmeldelsen af Siv Jakobsens koncert her.

Guldimund, 6. maj på Headquarters

“Tidligere på lørdagen havde jeg et andet højdepunkt til Wonderwhy, IamSound og Regnskys dayparty på Headquarters. Jeg havde ikke hørt så meget til danske Guldimund, selvom jeg havde på fornemmelsen, at det tidligere TÅRN-medlems musik nok skulle falde i min smag. Det blev heldigvis en kæmpe, positiv oplevelse, da han optrådte med sit band i Headquarters intime rammer. Lyrikken var i top, arrangementerne gennemarbejde og interessante, og Asger Nordtorp Pedersens performance var imponerende. Han var tydligt scenevant, og performede med en fantastisk energi, men samtidig ro og tilstedeværelse, hvor der var tid til at kigge sit publikum i øjnene.” – Anne Lærke Rasmussen

KOPS, 6. maj på Radar

“KOPS er et ungt og friskt projekt på den danske popscene, men de tre drenge gav alligevel en overbevisende koncert på Radar, som nok skal slå dem fast som et af Danmarks nye store popnavne. De havde publikum i sin hule hånd, Oscar Kops’ unge charme og smækbukser tilførte den poppede, mainstream-lyd noget originalt og virkelig fedt. Desuden var jeg ret imponeret over, at de kunne fastholde min (og resten af publikums) opmærksomhed, selvom det kun var nummeret “Takes 1 2 know 1″, som før koncerten var blevet præsenteret for offentligheden. Jeg havde en kæmpe fest med en slushed White Russian i hånden.” – Anne Lærke Rasmussen

Konni Kaas, 6. maj i Musikhusets Rytmisk Sal

“Lørdag bød på mange højdepunkter for mit vedkommende, og endnu et af dem var koncerten med færøske Konni Kaas, som også blev mit første musikalske møde med sangerinden. Stemningen var i top, og den lyshårede spirrevip af en kvinde hoppede rundt på scenen med en fantastisk energi. Jeg var især imponeret over hendes mørke og luftige vokal, men også det høje register sad lige i skabet. Derudover greb hun saxofonen i to af numrene og spillede lækre, luftige sax-toner, som var dejligt enkle og elegante og bidrog til den drømmende stemning.” – Anne Lærke Rasmussen

Læs også  Ugens Upcoming: Y.O.U.N.G

Benal, 5. maj i Musikhusets Store Sal 

“Egentlig er jeg ikke den store hiphop/rap-fan, men jeg havde gang på gang hørt navnet “Benal”, og nu måtte jeg finde ud af, hvad snakken handlede om. Jeg har aldrig set Benal live før, og de eneste sange, jeg kendte på forhånd, var Katinka- og Suspektfeatures “Sprog” og “Fri”. På scenen i den store sal stod der kun en DJ-pult, og jeg tænkte straks, at det nok skulle blive kedeligt at se på. Men jeg blev overrasket. Benjamin (der er rapperen i duoen) stjal al opmærksomhed og sugede publikums øjne til sig gennem hele koncerten. Der var en vild stemning, og alle i publikum rejste sig fra de røde veloursæder for at deltage i festen. Jeg skal klart se Benal igen!” – Line Mortensen

Læs anmeldelsen af Benals koncert her.

Jada, 6. maj til Limbo x SPOT på Double Rainbow 

“Jeg så Jadas debutkoncert på Pumpehuset ikke mange uger inden SPOT Festival, og da hun kom på programmet til Limbo-eventet blev jeg glad. Det var en super koncert endnu engang. Trods lidt lydproblemer i starten og en meget lille scene til et 7 mand stort band, var det både super professionelt, vildt lækkert og fangende at se. Jadas stemme er da også i en klasse for sig selv, og jeg blev lige så imponeret over hendes vokal, som første gang jeg hørte den. Hun har kun en enkelt single ude nu, men jeg glæder mig til at høre mere fra hende, og til flere koncerter.” – Line Mortensen

Mathias Heise Quadrillion, 4. maj i Ridehuset til Roots&Hybrid Festival

“Aldrig i mit liv troede jeg, at jeg skulle blive så fanget af en funk/rock/jazz-fusionskoncert. Men da Mathias Heise Quadrillion indtog Ridehuset torsdag aften var jeg hypnotiseret. Numrene var lange og få, men med fine historier fra Mathias Heise, blev tankerne bag de evigt spændende og skiftende lydbilleder tydelige og interessante. Jeg vidste på intet tidspunkt, hvad der var det næste, som skulle ske – og det holdt mig fanget fra start til slut. Og så må jeg bøje mig i støvet for musikernes tekniske kunnen og feeling med musikken og med hinanden på scenen. Et intet mindre end fantastisk show!” – Line Mortensen

Læs også  Weekendens Essentielle Udgivelser // Uge 7

Læs anmeldelsen af Mathias Heise Quadrillion her.

Amanda Delara, 5. maj på Voxhall

“Efter jeg på by:Larm Festival i Oslo oplevede (og opdagede) Amanda Delara for første gang, var koncerten på SPOT en af dem, jeg ikke måtte misse. Hendes koncert i den norske hovedstad var en af de allerbedste, og min krop var til SPOT derfor fyldt af lige dele begejstring for at skulle opleve hende igen, og frygt for at den succesfulde by:Larm-koncert var en engangsfornøjelse. Min frygt blev dog hurtigt gjort til skamme, for pop/hiphop/reggae-hvad-du-nu-vil-kalde-det-sangerinden Delara var fuldstændig lige så badass og talentfuld, som jeg huskede hende. Udover at det selvfølgelig altid er et højdepunkt i sig selv at være til en fed koncert, så har Amanda Delara ramt denne liste, fordi det er så mega optur og et kæmpe højdepunkt bare at få bekræftet, at en ny spiller er trådt ind på musikscenen, og er kommet der for at blive.
Jeg anmeldte ikke koncerten, men det gjorde vores skribent Elise, og hun var altså med mig i min begejstring.” – Nikoline Skaarup

Du kan læse anmeldelsen her.

School of X, 5. maj på Voxhall

“Min oplevelse med danske School of X minder, på trods af at musikken ikke just er ens, ret meget om oplevelsen med Amanda Delara. Jeg så tilbage i januar School of X optræde som en af VEGAs Udvalgte, og Rasmus Littaur (og hans ekstremt velspillende slæng) stod dengang frem som aftenens absolutte højdepunkt. Jeg valgfartede derfor, sammen med resten af den forventningsfulde hob, til Voxhall lørdag aften for at få mine gode fornemmelser bekræftet. Og det gjorde jeg så. Selvom School of X, i min optik, har en meget moderne lyd, der matcher nogle af de generelle tendenser, jeg synes, man ser på den danske, alternative popscene for tiden, så tæller School of X nok som mit største “originalitetsfix” på festivalen. Jeg har ret svært ved at beskrive, hvad det præcist er ved musikken, der gør, at det ikke lyder som noget andet, men det synes jeg egnetligt er ret genialt. Det peger i hvert fald i retning af, at der er kredset for detaljerne. Live fremstår Rasmus Littaur desuden som en super erfaren frontfigur, trods hans lange tid bag trommesættet. Og så er det hold af musikere, han har med sig på scenen (-tak for at have musikere med på scenen!), bare satans godt samlet. Så tak for endnu en god oplevelse. Jeg kommer gerne igen.” – Nikoline Skaarup

Læs også  Weekendens Essentielle Udgivelser // Uge 7

Palace Winter, 5. maj på SCC

“Efter at have hørt en masse (super lækkert) popmusik var jeg også virkelig glad for min beslutning om at tage ind og høre Palace Winter på SCC. Duoen vandt prisen for ‘Årets Rock Navn’ til vores award show i april, og det var så fedt at se, at gutterne vandt den pris af en grund. Udover at deres numre bare er helt sindssygt velskrevne, så formår Caspar Hesselager, Carl Coleman og band også at eksekvere dem super professionelt live. Og et kig rundt i publikum syntes at fortælle mig, at jeg ikke var alene med den opfattelse. Palace Winter spillede en medrivende og opløftende rockkoncert, der forsikrede enhver, der disse dage tvivler på genren, om, at den ikke er på vej ud. De præsenterede i hvert fald også nyt materiale, og jeg tror faktisk, at den største optur ved koncerten var den glædelige nyhed, at der er mere musik på vej fra Palace Winter-fronten. Jeg glæder mig allerede.” – Nikoline Skaarup

Sigrid, 5. maj på Voxhall

“Jeg var, som du nok kan se, ikke skuffet over de norske poppiger på dette års SPOT Festival. Jeg missede Sigrid, da hun spillede på by:Larm Festival i år, og det hørte jeg meget for efterfølgende. Det skulle have været helt vildt. Jeg måtte derfor ikke misse det unge stjerneskud, da hun endelig spillede på dansk grund (for første gang endda). Det er jeg virkelig glad for, at jeg heller ikke gjorde, for jeg havde en kæmpe fest over Sigrids super professionelle koncert. Hendes farverige og energiske udstråling smittede i den grad af på mig, og jeg blev lige igen mindet om, hvad det betyder at “nå udover scenekanten”. Sigrid havde mig under de uptempo og højstemte numre, som blandt andet singlerne “Don’t Kill My Vibe” og “Plot Twist” men i den grad også under balladen “Dynamite”. Det er sgu ret cool at vise så høj professionalitet og alsidighed med kun én EP ude. Jeg fornemmede desuden samme begejstring hos de fleste omkring mig, og det er en ret fed følelse af fællesskab, der skabes, når man kan mærke, at mange har haft den samme gode oplevelse som én selv. Jeg glæder mig til forhåbentligt at opleve det hele igen på Roskilde i år.” – Nikoline Skaarup

Du kan læse vores skribent Elises anmeldelse af koncerten her.