SMUKFEST: Dem kan du opleve på Live Camp 2018 (del 3 af 3)

SMUKFEST: Dem kan du opleve på Live Camp 2018 (del 3 af 3)

Præsenteret i samarbejde med SMUKFEST

Foto: Simone Tang//Morten Rygaard


Danmarks Smukkeste Festival nærmer sig, og traditionen tro inviteres du fra søndag til onsdag ind i den del af musiklandskabet der er det danske vækstlag. Vi gennemgår i tre dele alle deltagerne i den tilbagevendende begivenhed Live Camp, og præsenterer her en håndfuld poppede og et enkelt folket navn.

Der er al god grund til at befinde sig i campingområdet KærligHedenSmukfest, når Danmarks næststørste musikfestival løber af stablen fra søndag den 5. august i den smukke bøgeskov i Skanderborg. Her optræder nemlig hele 28 navne fra det danske vækstlag. Meget muligt ender en del af dem med at afspejle fremtidens musikdanmark, og man skal ikke undervurdere den følelse af selvtilfredshed, man føler ved at have været “en af de første”, der hørte morgendagens superstjerne, du ved.

Live Camp forløber over tre dage fra søndag til og med tirsdag. Mens søndag og mandag er dedikeret 20 konkurrenter udvalgt af spillere fra den danske musikbranche, som alle håber på at vinde æren af at åbne Bøgescenerne onsdag, går tirsdagen med finalen i DR og Bandakademiets talentprogram KarriereKanonen.

Konceptet har fundet sted siden 2011, og siden har kunstnere som TopGunn, Scarlet Pleasure, Lord Siva ,Anya, Thøger Dixgaard og sidste års vinder Ericka Jane deltaget.

Er du nysgerrig på, hvem du har i vente at opleve inden finalen i KarriereKanonen i år, så følg med i vores tredelte artikelserie, hvor vi kort introducerer hvert navn fra programmet. I første del kunne du læse om artister inden for urban-genren og elektronisk musik, i anden del om de mere rockede, alternative og indiepoppede navne, og til slut her er der både straight-on – og folkpop.

Alexander Oscar

Søndag kl. 22.00

Sandsynligheden for, at du allerede har lyttet til Alexander Oscars skudsikre popvokal, er ret høj, for som en af de mest spillede, danske artister i radioen i år er hans musik allerede nået langt ud i landet. Udover at tallet 19 afspejler hans unge alder, er det også det antal millioner gange, hans tre udgivelser er blevet streamet. Den aarhusianske sanger og sangskriver debuterede i 2017 med singlen “Ocean View”, og det er egentligt kun gået én vej for kunstneren, hvis bundsolide pop tydeligvis har haft stor appel herhjemme, og desuden også emmer af internationalt potentiale. Han imponerede til UHØRT Festival sidste år, og det bliver spændende at se, hvor langt han er nået nu, et år senere og langt fra uhørt mere.

Læs også  Off Bloom - Smukfest 2018

Gurli Octavia

Søndag kl. 17.00

Ligesom gruppen Alcabean, som vi skrev om i del 1 af denne artikelserie, har Gurli Octavia haft en fornem festivalsommer i vente med koncerter på landets to største af slagsen. Roskilde Festival er (vel)overstået, og nu venter så Smuk. Sidste år udgav New-Folkmusikeren hele to EP’er; Philophobia, hvorfra nummeret “Winter Arrived” allerede har streamet mere end 400.000 gange på Spotify og “You Lay Low” har fået en god portion airplay. Lunacy fra november sidste år råder også over skatte som eksempelvis leadsinglen “Floating”, og alt i alt maler udgivelserne et billede af en produktiv og determineret kunstner, som har formået at skabe sig en stærk identitet med sine fine og eftertænksomme folkehymner. Den smukke vokal og de dertilhørende smukke vokalharmonier smører øregangen, ligesom de gode melodier gør det. Vi glæder os til at se, hvad tredje EP-udgivelse kommer til at byde på.


Liive

Søndag kl. 19.00

I Danmark har vi jo generelt været ret begejstrede for alt norsk, der er nået vores vej, og på det musikalske plan har artister som Sigrid, Astrid S, KAKKMADDAFAKKA og Amanda Delara alle skrevet norsk musik ind på de danske spillelister. Forudsætningerne er der for den norske jazz-sangerinde Liive, som med debutsinglen “København” fra sidste år præsenterede et mere rendyrket popunivers. På nummeret får Liive det norske sprog til at lyde lige så legende som det underlæggende track, og det bliver spændende at se, hvordan det udfolder sig li(i)ve.

Læs også  Kendrick Lamar - Smukfest 2018

Yulez

Søndag kl. 20.00

Kroppen bevæger sig nærmest per automatik, når Yulez’ reggaeton-groove sætter ind i de ellers soleklare popproduktioner, vi indtil videre har hørt på numrene “Tough Knuckle” (2016), “Romeo” (2017) og “Strangers” fra i år. Udover pop trækker musikken på genrer som R’n’B, soul og karakteristisk for popmusikken generelt disse år den elektroniske genre. Sidste års “Romeo” fik en plads som P3’s uundgåelige, og det skulle ikke undre os, hvis flere af Yulez’ kommende udgivelser følger trop. Hun har i hvert fald elementerne til det i sin skarpe vokal, catchy melodier og stærke produktioner.


Simone Tang

Mandag kl. 15.00

Hun er stadig kun lige ved at bevæge sig op af undergrunden, men Simone Tang har allerede fået en række store oplevelser med i bagagen, trods sin forholdsvis korte karriere som musiker (hun har også gjort sig i skuespil, blandt andet med hovedrollen i Nils Malmros’ Kærestesorger). Hun har eksempelvis varmet op for navne som den britiske BRIT Award-vindende rapper Loyle Carner, norske Sara Hartmann og Erik Hassle, og så blev hun i foråret sendt til den store showcase- og musikbranchefestival The Great Escape i Brighton, specielt udvalgt af koncertarrangøren Live Nation. Den skønt klingende popartist trækker på genrer som både R’n’B og soul og sender i sit live show feel-good-vibes udover sit publikum.

Læs også  Sherpa - Smukfest 2018

Aisle

Mandag kl. 19.00

Den 29. juli slog sangerinden og sangskriveren Aisle et billede op på sin facebook med ordet “mystified” knyttet til det, og det er egentligt ret rammende for hele projektet. Det er svært at opstøve megen information om Sana Thoft-Nielsen, kvinden bag, som ikke desto mindre allerede har skrevet pladekontrakt med Mermaid Records. Hendes musik skal været inspireret af indiepop og trække tråde til orientalsk musik, som hun krydrer lyrisk med metaforiske tekster. Vi er spændt på at se, hvad mystikken gemmer på, når hun mandag præsenterer sin musik for Live Camp-publikummet.

Askling

Mandag kl. 22.00

Mandag aften står den blot 17-årige popsangerinde Emma Askling, aka Askling, for at fyre op for festen på Live Camp, og den rolle tyder alt på, at hun, trods sin unge alder, godt kan tage på sig. Hun formåede i en alder af 13 at imponere selskabet GL Music så meget, at hun fik en aftale i hus med dem, og siden er debutsinglen “Missing You” fra sidste år og senest andensinglen “It’s You (Feat. Gavin)” landet på diverse streamingtjenester. Lyden er poppet og elektronisk, og den stærkeste feature er Asklings sprøde vokal. Vi føjede i sin tid “Missing You” til vores playliste Nordiske Hits og skrev blandt andet: “I en endeløs strøm af af lydbølger, udfolder produktionens lag sig et efter et, og Asklings vokal står som et pragteksempel på, at vi i Danmark sagtens kan bryde de nationale musikrammer og grænser.
Vi håber, vi stadig er af den overbevisning, når Askling fyrer op under Live Camp.