SMUKFEST: Dem kan du opleve på Live Camp 2018 (del 2 af 3)

SMUKFEST: Dem kan du opleve på Live Camp 2018 (del 2 af 3)

Præsenteret i samarbejde med SMUKFEST

 

Foto: The Vice//PR


Danmarks Smukkeste Festival nærmer sig, og traditionen tro inviteres du fra søndag til onsdag ind i den del af musiklandskabet der er det danske vækstlag. Vi gennemgår i tre dele alle deltagerne i den tilbagevendende begivenhed Live Camp, og præsenterer her nogle af de mere indierockende- og poppede artister fra programmet.

Der er al god grund til at befinde sig i campingområdet KærligHedenSmukfest, når Danmarks næststørste musikfestival løber af stablen fra søndag den 5. august i den smukke bøgeskov i Skanderborg. Her optræder nemlig hele 28 navne fra det danske vækstlag. Meget muligt ender en del af dem med at afspejle fremtidens musikdanmark, og man skal ikke undervurdere den følelse af selvtilfredshed, man føler ved at have været “en af de første”, der hørte morgendagens superstjerne, du ved.

Live Camp forløber over tre dage fra søndag til og med tirsdag. Mens søndag og mandag er dedikeret 20 konkurrenter udvalgt af spillere fra den danske musikbranche, som alle håber på at vinde æren af at åbne Bøgescenerne onsdag, går tirsdagen med finalen i DR og Bandakademiets talentprogram KarriereKanonen.

Konceptet har fundet sted siden 2011, og siden har kunstnere som TopGunn, Scarlet Pleasure, Lord Siva ,Anya, Thøger Dixgaard og sidste års vinder Ericka Jane deltaget.

Er du nysgerrig på, hvem du har i vente at opleve inden finalen i KarriereKanonen i år, så følg med i vores tredelte artikelserie, hvor vi kort introducerer hvert navn fra programmet. I første del kunne du læse om artister inden for urban-genren og elektronisk musik, og her kommer navne i den mere rockede, indiepoppede og alternative del af spektret.

Læs også  Sherpa - Smukfest 2018

The Vice

Mandag kl. 14.00

Vi har et særligt godt øje til The Vice, som vi som mentorer på Live Camp selv har sendt afsted til Smukfest i år. The Vice, som meldte sin ankomst med en debutkoncert på spillestedet TAPE i 2016, består af Mikkel Dahl på sang, Peer Ørsted på bas og Jesper Christensen på trommer. Trioen fyrer op for en solid omgang indiepop på numre som “Suburban Dad” og “Humanoid”, som begge er at finde på trioens Soundcloud. Solen skinner lige lidt mere, når de her numre kommer på, og koncentrationen centreres omkring de fængende melodier, legende elementer i lydbilledet og Mikkel Dahls karakteristiske vokal.


2nd Strike

Søndag kl. 16.00

Duoen 2nd Strike, der består af bassist og forsanger Sören Lyngklip og trommeslager Anders Søbye, trækker på inspirationskilder som Twenty One Pilots, Rage Against The Machine og Muse, og resultatet er poppede hooks med rocket instrumentering og en vokalpræstation, der ligeså konstant veksler mellem det popbløde og det rockede rå. Den aalborgensiske Rage pop-duo, som de selv kalder sig, har vundet konkurrencen ‘Make It Rock’ og spillet support for Carpark North, og henover sommeren kan de udover Smukfest også opleves på årets Nibe Festival.

Læs også  SAVEUS - Smukfest 2018

Nordnordnord

Søndag kl. 21.00

Årets Tak Rock!-band Nordnordnord er også at opleve på årets Live Camp. Indierock-gruppen, der består af Johannes Brandstrup, Frederik Snæland, Karl Kristian Thuesen Lauridsen, Aske Vang Rasmussen, Jeppe Gottlieb og Lasse Lykke Nielsen, vandt med Tak Rock!-prisen et opvarmningsspot for Carpark North i Royal Arena. Carpark North var i midlertid så begejstrede for gruppen, at sekstetten fik lov at opvarme yderligere to gange, og det siger måske lidt om det potentiale, flere er begyndt af se i gruppen. Lyden er massiv og til tider melodisk i guitarbilledet især understøttet af synthelementer. Du kan udforske Nordnordnords musik på EP’en Faster Than Ever Before, som udkom i foråret sidste år.


Rýk

Mandag kl. 16.00

Aalborg-kvartetten Rýk fulgte i fodsporene på kunstnere som Scarlet Pleasure og Velvet Volume, da de i år var i finalen i kampen om Fatter Eskild-prisen. At gutterne gik hen og vandt konkurrencen vidner om det talent, de fire drenge sammen udfolder. Det dunkle, shoegazede og postpunkede nummer “Young” fik en anbefaling med på vejen fra KarriereKanonen, og på live-fronten har gruppen, udover altså til Fatter Eskild-prisen, blandt andet spillet til Way Up North-festival og som opvarmning for Shiny Darkly. Rýk har efter sigende en EP på vej, så du kan jo passende tjekke ud, hvad du har i vente af den til deres koncert på dette års Live Camp.


Alcabean

Mandag kl. 21.00

Rockgruppen Alcabean har haft en ret prangende tourplan denne sommer med Danmarks to største festivaler på programmet. Showet på Roskilde Festival er allerede overstået med rosende ord til følge, og forude venter altså Smukfests Live Camp-scene. Alcabean, der i starten gik under navnet John Alcabean, blev dannet af brødrene Victor og Julius Ryle Schack, som efterfølgende har fået de to musikere
Lucas Olierook og Joachim Holmgaard med på holdet. Siden er det gået stærkt for den støjende DIY-gruppe, som i marts udgav EP’en Head Down, har stillet op til en række interviews allerede – både herhjemme og i udlandet – og har spillet en række koncerter i både stort og lille format. Meget peger i retningen af, at du skal møde op på KærligHeden mandag aften, hvis du vil smage lidt på et af morgendagens danske rockbands.

Læs også  Kendrick Lamar - Smukfest 2018

L.T. Valentin

Mandag kl. 17.00

Modsat de andre navne på listen her, har L.T. Valentin kastet sig over det danske sprog, som du blandt andet har kunne høre det på den velklingende 2017-EP Tilstande i Øst og Vest. Nummeret “Indre By” sendte i maj Lasse Tarp, manden bag L.T. Valentin, en tur til SPOT Festival, hvor han spillede til KarriereKanonen, og nu har det og resten af Valentins foreløbige repertoire altså ført ham og bandet, De Fremmede, videre til Live Camp. Musikken trækker på genrer som pop, rock og folk og sender generelt tankerne på nostalgitrip tilbage til 60’ernes Danmark.