SMUKFEST: Dem kan du opleve på Live Camp 2018 (del 1 af 3)

SMUKFEST: Dem kan du opleve på Live Camp 2018 (del 1 af 3)

Præsenteret i samarbejde med SMUKFEST

Foto: Fraads//PR


Danmarks Smukkeste Festival nærmer sig, og traditionen inviteres du fra søndag til onsdag ind i den del af musiklandskabet der er det danske vækstlag. Vi gennemgår i tre dele alle deltagerne i den tilbagevendende begivenhed Live Camp, og lægger her ud med navne fra urban-landskabet og den elektroniske musikscene.

Der er al god grund til at befinde sig i campingområdet KærligHedenSmukfest, når Danmarks næststørste musikfestival løber af stablen fra søndag den 5. august i den smukke bøgeskov i Skanderborg. Her optræder nemlig hele 28 navne fra det danske vækstlag. Meget muligt ender en del af dem med at afspejle fremtidens musikdanmark, og man skal ikke undervurdere den følelse af selvtilfredshed, man føler ved at have været “en af de første”, der hørte morgendagens superstjerne, du ved.

Live Camp forløber over tre dage fra søndag til og med tirsdag. Mens søndag og mandag er dedikeret 20 konkurrenter udvalgt af spillere fra den danske musikbranche, som alle håber på at vinde æren af at åbne Bøgescenerne onsdag, går tirsdagen med finalen i DR og Bandakademiets talentprogram KarriereKanonen.

Konceptet har fundet sted siden 2011, og siden har kunstnere som TopGunn, Scarlet Pleasure, Lord Siva, Anya , Thøger Dixgaard og sidste års vinder Ericka Jane deltaget.

Er du nysgerrig på, hvem du har i vente at opleve inden finalen i KarriereKanonen i år, så følg med i vores tredelte artikelserie, hvor vi kort introducerer hvert navn fra programmet. Den starter her.

Fraads

Søndag kl. 18.00

Fraads er en af de nye navne på den danske hiphop-scene og består af producer David Engelbrecht og rapperen Frederik Espersen aka Papa Erotic. Sammen dyrker de den poetiske side af det danske sprog og indføjer elementer af både trap, jazz og synth – for at nævne nogle få. I 2016 udkom duoens debut-EP 1000 Knive, og eftersigende er nummer to på vej, hvilket det seneste nummer “Farlig Danser” er en smagsprøve på. 2017-singlen “Heroppe” har i skrivende stund rundet 87.000 streams alene på Spotify. Det er ikke underligt, at Fraads præsenterer så nuanceret et lydbillede, som de gør, for på deres playliste “GBM8” på Spotify har de udvalgt artister så forskellige som Bryan Ferry, Lil Uzi Vert, Niki & The Dove, Drake og Talking Heads.

Læs også  Sherpa - Smukfest 2018

RigForEvigt

Søndag kl. 23.00

Siden Odd Futures fremkomst i 2007 er hiphop-kollektiver skudt op af undergrunden, og de er efterhånden en hyppig del af musikscenen både internationalt og herhjemme. RigForEvigt er et musikkollektiv bestående af rapperne Louis Valuta, Baby Bino og ATL Pete, som sammen med produceren Chanel Bigs ofte er blevet karakteriseret som nogle af de danske repræsentanter for den fremadstormende “Soundcloud-rap”. Mens du måske har set Baby Binos navn omtalt i forbindelse hans tidligere gruppe Pizzagang, har Louis Valuta haft succes med sidste års “Snemand”, der pt er oppe på over en halv million Spotify-streams. Sammen har gruppen blandt andet varmet op for UK-rapperen Giggs tidligere i år, ligesom de også var en del af det officielle lineup til årets SPOT Festival. Janteloven er kastet over bord, når RigForEvigt sender selvglade soundcloud-bølger over KærligHeden.


Lillevangen

Mandag kl. 18.00

I foråret 2017 så et nyt dansksproget projekt dagens lys. Lillevangen, hedder det, og på EP’en Ta’ Med Mig præsenterer de sig som en gruppe rodfæstet i grænselandet mellem R’n’B og Hiphop og med elektroniske elementer flettet ind i produktionen. Væk fra den stressede hverdag er hvor de vil føre dig hen, og det gør de med blandt andet længselsfulde tekster og melankolske akkordrundgange. “Der er ingen stress og jag her // Du sku’ ta’ at bli’ en dag mer’ // Jeg tar’ dig med igen så snart du ik’ ka’ finde hjem // Og flytter dine tanker fra det sted du alt for ofte er,” synger de meget rammende på den jazzede “Tivoli”. Gutterne har blandt andet fået rosende ord med fra KarriereKanonen, og så har de spilleerfaring fra gigs på spillesteder som Skråen i Aalborg, Skanderborgs egen Walthers Musikcafé og Nibe Festival, mens altså Smukfest og et supportshow for Scarlet Pleasure venter forude.

Læs også  Arcade Fire - Haven Festival 2018

Gwænno

Mandag kl. 20.00

“Super fængende popnummer fyldt med længsel.” – Sådan blev den seneste single, “Letter Væk Fra Jorden” fra Gwænno omtalt af KarriereKanonen, og det rammer egentligt meget godt ned i beskrivelsen af den nye artist på den danske urban-scene. Der er selvfølgelig mere i det end et enkelt citat, for udover storladne pop-hooks og længselsfuld synth gemmer Gwænno også på elementer af blandt andet R’n’B og hiphop. Gwænno blev en del af Live Camp-programmet som resultat af hans sejr i Quasar Finalen på Jelling Musikfestival efter en dyst mod fem andre finalister. Bag kunstnernavnet gemmer sig Steffan Jørgensen fra Horsens, og efter sejren til Quasar er han altså som del af Live Camp nu klar til endnu en konkurrence om at kaste storladne urban-vibes efter folket i bøgeskoven.


Hottub

Mandag kl. 23.30

DJ og producer Hottub står for at runde mandagsfesten af. Udover at have remixet blandt andet Brandon Beal og Christophers monsterhit “Twerk It Like Miley”, har Thomas Berg, kunstneren bag, blandt andet samarbejdet med forskellige artister om dansable electro-bangere som eksempelvis Fred The Future-samarbejdet “Forget U (feat. Ollie)” og den dubsteppede “Fiyah (feat. D’Koncept)”, ligesom numre som den hårdtpumpende “King” og “Carnage” også er finde i repertoiret. Musikken er udgivet via det københavnske pladeselskab Riot Ville, som er grundlagt af den elektroniske kunstner Snavs, og som musikken ganske enkelt indikerer, er der højenergisk dansefest på programmet for natteravnene på SMUK, der leder efter deres næste rave.

Læs også  Off Bloom - Smukfest 2018

Boye & Sigvardt

Søndag kl. 23.35

I maj måned kunne producer/DJ-duoen Boye & Sigvardt annoncere, at de på Spotify havde rundet de gyldne én million månedlige lyttere, men 2016-singlen “Give Me” er helt oppe på ni af slagsen. Makkerparret var ikke engang 17, da de startede samarbejdet, men med GL Music og en distributionsaftale med Warner på deres seneste single, “What Do We Do”, i ryggen lader den unge alder ikke til at have stået i vejen for deres karriere. Den danske DJ-stjerne Martin Jensen har sendt roser efter drengene, og hvis du i forvejen føler trang til at ramme dansegulvet, hver gang en af hans numre sætter i gang, så er sandsynligheden for at du vil føle det samme til Boye & Sigvardt nok ret stor.


Zookeepers

Mandag kl. 23.00

Vores tidligere Ugens Upcoming-act Zookeepers er også at finde i den elektroniske ende af Live Camp-programmet. Producer-duoen, der består af Søren Oliver Due & William de Waal, har for nyligt skrevet kontrakt med Sony Music Danmark, spillet koncerter på festivaler som Distortion, Strøm og Tinderbox, forført en facebook-følger/fanskare på over 11.000 og slået et smut forbi New York for at optage videoen til den seneste single “Drunk On You”. Behøver vi at nævne, at gutterne også har fået anerkendelse fra ikoner som Tiësto og Diplo? Det har de i hvert fald, og generelt lader udlandet til at være hungrende efter duoens take på EDM-genren med bund i den gode popmelodi. Nu lader bølgen til også at skylle ind over Danmark, og det er nomineringen til Live Camp et godt bevis på.