Foto: PR
Venue: Krøsset, Oslo
Dato: den 3. marts 2017

Den danske gruppe viste ambitiøs figur på deres første norske koncert. Desværre fik de aldrig helt publikum med.

Silvester – by:Larm 2017
3.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Silvester laver den slags musik man bare gerne vil flyde væk i. På trods af, at de kun har udgivet en enkelt single, har de i Danmark allerede fået massiv opmærksomhed for deres skarpe blik for detaljer, og virtuose tekniske kunnen.

Silvester består af sanger Awinbeh Ayagibe, bassist Ida Duelund, og pianist Malthe Rostrup. Alle tre er studerende på Det Rytmiske Konservatorium for Musik, og det er meget tydeligt at gruppen har et stort musikalsk overskud, og lyst og forståelse for eventyrlige udfoldelser, indenfor deres drømmende psych-pop.

Læs også  Danske BAEST blandt de sidste annoncerede til by:Larm Festival 2018

De to første numre flyder en smule sammen, og det lader også til, at der er nogle tekniske udfordringer. Men ved det tredje nummer lader der til at være kommet styr på lyden, og det langsommere tempo i den endnu uudgivede sang, bryder med midttempo funken der ellers var lagt grund for. Lyden fra scenen lægger sig lunt og lækkert omkring en, og man drømmer sig fra sneplagede Oslo, til varme sommeraftener. Det kunne ikke passe bedre, at førstesingle bærer titlen “Oceans”. Silvester skaber simpelthen et hav af lyd, som man villigt giver sig hen til.

Læs også  Danske BAEST blandt de sidste annoncerede til by:Larm Festival 2018

Som forsanger giver Ayagibe tydeligt plads til sine bandmedlemmer, når de udfolder sig på deres eget instrument. Det er forfriskende at se en forsanger, der forstår at fremhæve vigtigheden af bandet som et samarbejde. Der bliver også leget med de forskellige roller i bandet. Bassist Ida Duelund giver den som backingvokalist, og indimellem lead, og pifter sin stemme op med vocoder-lignende effekter.

Gruppen slutter af med, hvad vi får at vide bliver den næste single. En dansabel funkperle, der slutter det ellers rimelig rolige set af med en fest. Publikum har desværre ikke vovet sig helt op til scenen, og der skabes derfor den frygtede barriere mellem scene og gulv. Derfor når stemningen i rummet aldrig helt op på det optimale. Silvester kan dog være meget stolte af deres introduktion for det norske publikum. Og vi danskere glæder os til at lytte med, på deres videre færd igennem deres psychede, soulede, funkede, poppede ocean.

Læs også  Danske BAEST blandt de sidste annoncerede til by:Larm Festival 2018
Anmeldelse