Silent Laika – Amusements Of A Young Girl

Silent Laika – Amusements Of A Young Girl

Foto: Valdemar Bonde Nielsen
Udgivelsesdato: Fredag den 10. februar
Label: Sóteno del Amager

I lørdags landede Silent Laikas debutalbum Amusement Of A Young Girl, der fremstår som et gennemarbejdet sammenhængende værk, og vidner om en lovende fremtid for det danske band og deres blomstrende, musikalske lyd.

Silent Laika – Amusements Of A Young Girl
3.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Et efterskoleophold på Ollerup Efterskole lagde grobunden for, at det danske band Silent Laika, bestående af de fire venner Arto, Asbjørn, Jacob og Lewis, nu er klar til at præsentere en fuld udgivelse. De to singler, “Run My Friend” og “Really We Were More Than This”, har allerede flittigt floreret her på vores egen playliste på Spotify, NORDISKE HITS, og det danske band udgiver nu deres debutalbum Amusements Of A Young Girl.

Med lækker chorus-guitar, enkle kompositioner og et rå produktion, lægger bandet sig godt op ad flere danske psychrock- og poptendenser. Men med guitarist og forsanger Lewis Parkers mere croonede sangstil, der udstrækker og forvrænger den britiske accent, der tydeligvis udspringer af en dansk-engelsk baggrund, sendes tankerne tværs over Østersøen og lander i et udtryk for sig.

Læs også  Soccer Mommy - Ideal Bar

Albummet består af otte numre, og allerede på første halvdel af pladen viser bandet alsidighed og eksperimentering med mange forskellige udtryk. Pladen åbnes af en dyb og døsig vokal på nummeret “Image Of A Breakdown”, som med det efterfølgende enormt store og tunge virvar af distortion og langsomme trommer, skaber et dystert og eksperimenterende udtryk. Straks skifter udtrykket fuldstændigt med næste nummer, der med en dansabel guitarmelodi i stil med tidlige Barselona-indspilninger og et groovy underlag står i enorm kontrast til åbneren. En meget velbalanceret dynamik, hvor energien konstant holdes oppe af varierende guitarfigurer og energiske trommer, der gør, at “First Glance” er et af pladens mest velfungerende numre.

Alsidigheden fortsætter med nummeret “Drive”, hvor det mere tilbagelænede, croonede udtryk og den tykke britiske accent sender associationer mod den unge britiske sanger King Krule. Og associationen fortætter, men brydes samtidig også på pladens højdepunkt i “Really We Were More Than This”. Med et mere tydeligt indblik i pladens tekstunivers af ung og svært tilgængelig kærlighed og med et utroligt velskrevet omkvæd, er nummeret også et af pladens mest poppede. Lige indtil C-stykket, hvor en rå basguitar er underlæg til en nærmest grime-punket energi, der bygges op omkring vokalen og giver nummeret en skarp kant og et anderledes udtryk.

Læs også  Soccer Mommy - Ideal Bar

Albummets store alsidighed på den korte spilletid giver dog også plads til at fremhæve mindre velfungerende elementer, og debutudgivelsen kan vidne om et ungt band, der måske stadig leder efter deres helt egen lyd. Det til tider underproducerede lydbillede er ofte charmerende men kammer dog også over på numre som “Might I Suggest”, hvor introens knastørre trommelyd bliver for gennemskærende og den noget statiske guitar- og basmelodi hiver energien ud af nummeret.

På flere numre dyrkes der et meget nedbarberet udtryk, hvor vokalen får lov at svæve en tand for nøgent over en simpel trommerytme, bas og sparsommelig guitar klimtren. Det er et udtryk, der kræver meget lyttertålmodighed, og på et nummer som “Golden” bliver det talende vers for tomt og langsomt i længden. Et legende andet vers af singlen “Run My Friend” prøver gennem forvrængede korindskud og guitareffekter at udfylde tomheden på det lange slutnummer, men det lykkes aldrig helt.

Læs også  Soccer Mommy - Ideal Bar

Svævende intro- og outrostykker kæder sangene fint sammen, og især interlude-stykket “Image Of A Breakdown pt. 2” har stor effekt, trods sin korte længde. Det stille nummer giver et tiltrængt pusterum fra bandlyden, der også giver mere rampelysplads til, at keys og produktioner kan udfolde sig. Det er tydeligt, at Silent Laika har gjort meget ud af at præsentere albummet som et samlet og sammenhængende værk, og Amusements Of A Young Girl fungerer som et springbræt videre ind i bandets musiske udvikling.

Anmeldelse