Shy Shy Shy udsender velproduceret og hjertevarm indiepop

Shy Shy Shy udsender velproduceret og hjertevarm indiepop

Foto: Lasse Steinmetz

Shy Shy Shy har udgivet deres seneste single “Beautiful Boys & Girls”, et nummer fyldt med stemningsfyldte synthesizers, der skaber en feel-good vibe. Dette er toppet op med duoens egne stemmer, der i perfekt samklang danner den tydelige vokal ovenpå det aktive og detaljerede lydbillede. Vi har fået æren af at holde premiere på nummeret, som du kan høre nederst i artiklen. 

“Beautiful Boys & Girls” er groovy, frisk og lettilgængelig, og Shy Shy Shy formår at etablere en charmerende stemning i nummeret. Det indeholder mange lækre synth-elementer med høj aktivitet, og de skaber hver især nogle meget forskellige lydelementer. I samklang giver det dog et velfungerende og stramt opsat lydbillede. Duoen, som består af Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard, demonstrerer således et velproduceret indiepop-nummer med toner af 80’er-diskoens synth-overload.

Læs også  Vil du spille på by:Larm Festival 2019? Demotilmelding er åben lidt endnu

Forud for denne single har Shy Shy Shy i 2015 udgivet den velomtalte EP Love Songs, og denne kombineret med “Beautiful Boys & Girls” baner vejen for en helt særegen stil. Deres primært unisone stemmesamklang er enormt velfungerende, især i dette nummer, hvor de virkelig skiller sig ud fra hele det elektroniske lydbillede med deres rene, klare og behagelige vokal.

Læs også  Drømmer du om en fremtid i musikbranchen? Musikbrancheforløbet Innovative Music Management er nu åben for ansøgninger

Som navnet antyder, handler nummeret om bekymringsfrie, smukke mennesker. Astrid Cordes udtaler selv: “Det er sangen om alle dem, der bare lige er lidt sejere end én selv.” Det skal dog ikke tolkes negativt som jalousi eller misundelse, men mere et spørgsmål om en længsel efter at være én af dem. Nummerets stemning afspejler således, hvordan man forestiller sig, at det må føles at være en af de “beautiful boys, beautiful girls”.

Singlen er tydeligt bygget op omkring synth og vokal. Starten bærer præg af en clean, kort lyd, men i løbet af omkvæd og mellemspil etableres flere flydeelementer og små finurligheder, eksempelvis funk-guitar og arpeggio-akkordbrydninger i baggrunden. Ud over de forskellige synth-elementer, der er tilstedeværende igennem hele nummeret, benytter Shy Shy Shy sig også af en tilbagevendende tema-synth, der danner forgrund for mellemspil og outro. Både temaet og omkvædet er ganske catchy, og giver lytteren en mulighed for at synge med allerede ved første gennemlytning.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 38

Prøv selv at synge med på singlen her.