Shawn Mendes – Smukfest 2018

Shawn Mendes – Smukfest 2018

Foto: Søren Degn
Scene: Bøgescenerne
Tidspunkt: Torsdag den 9. august kl. 21:00


Shawn Mendes beviste med sin koncert på Bøgescenerne, at han på mange måder er en stjerne in the making, men alligevel ikke helt er der endnu. 

Shawn Mendes – Smukfest 2018
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Fredag aften på Smukfest er dagens hovednavn klar til at indtage Bøgescenerne. Under bøgetræerne er der propfyldt, som regnen begynder at dryppe ned. Det er blevet tid til Shawn Mendes, det 20-årige canadiske stjerneskud med en stemme som var han sendt fra himlen.

Han lagde ud med radiohittet “There’s Nothing Holding Me Back”, som med det samme fik publikum til at bryde ud i fællessang – og så var festen ligesom igang. Med “Nervous” demonstrerede han straks, at det er det her, han gerne vil lave. Hele koncerten igennem strålede det ud af ham, at han nød det i fulde drag. Som den diametrale modsætning til den katastrofale oplevelse dagen før med dårligt dansende og totalt fraværende Britney, var Mendes på og i kontakt med sit publikum hele vejen igennem. Han havde flere gange sine ear-plugs ude for at mærke nærværet med det stemningssummende og sangskrålende Bøgescene-publikum, og smilet var slet ikke til at smøre af hans kønne ansigt.

Derudover er han søreme en dygtig musiker af sin alder. Hans stemme er som sagt helt exceptionel og når utrolige højder, og selv i smuk falset formåede han rent faktisk – til forskel for så mange andre – at få lyrikken til at skinne igennem i de helt lyse, blide toner. Hans feel-good pop blev omdannet til stadionrock, og selv de lidt tungere numre blev taget vel imod.
Han skiftede mellem et helt hav af guitarer, og opfordrede flere gange til call/response (eller nærmere call/skrig) med det veloplagte publikum, som på ingen måde kunne jages bort af regnen, der stod ned i stænger mellem bøgetræerne.

At smide et cover af Frank Ocean-perlen “Thinkin’ Bout You” ind midt i settet var også lidt af en genistreg, og nummeret blev selvfølgelig præsenteret på et prægtigt flygel velplaceret på den bagerste del af scenen. Både de storslåede, pompøse numre, og de mere stille præsentationer, hvor det kun var ham og en guitar, der skabte outputtet, fungerede rigtig godt denne torsdag aften.

Desuden blev koncerten afsluttet med manér: Hans nye single “In My Blood” fik både scenen og crowded til at koge over, et cover af Kings of Leon-hittet “Use Somebody” satte prik over stadion-rock-i’et, og megahittet og publikumspleaseren “Treat You Better” rundede det hele af. En pop/rock-koncert med stort P (og R) var komplet.
Shawn Mendes demonstrerede i virkeligheden bare gentagne gange, at han har et enormt stjernepotentiale og er en rockstar in the making.

Men der er (trods alt) et lille stykke vej endnu, og det er vist kun en god ting, hans unge alder taget i betragtning. Pt. er han et kæmpe teenage-idol, hvilket kunne mærkes i går, og selvom alt det ovenstående viste stjernekarakter, så mangler han stadig erfaring på scenen. Eksempelvis var “Ruin”, som langsomt og storslået nummer, havnet lidt for tidligt i settet, og dets call/response-stykke undervejs var for langtrukkent. Både guitarsoloen i Ocean-nummeret og det rockede mellemspil, bandet fremførte mellem Khalid-featuringen “Youth” og “Mercy”-hittet, var et ret unødvendigt fylde. Særligt guitarspillet, og til dels også klaverfærdighederne, er egentlig godt på vej, men skal finpudses – og med tiden er det endnu federe og endnu mere rockstjernet, hvis han spiller sine egne soloer. Men den tid, den glæde.

Så Shawn, hold benene solidt plantet på jorden, så du undgår at få stjernenøkker, og bliv ved med at gøre det, du gør – for det er helt tydeligt, at det elsker du. Lad udviklingen komme af sig selv, så bliver du en kæmpe stjerne. Med tiden slipper du nok også af med de små, nuttede stemmeknæk, der klemmer sig ind hist og her.

Læs også  Arcade Fire - Haven Festival 2018
Anmeldelse