Foto: Magnus Bach Pedersen

I dag har den danske indie-pop kunstner smidt første-singlen på gaden forud for sit kommende album, der udgives den 23. februar. Tune ind for mere af hans lækre univers lige her. 

Sidste gang vi hørte noget til Schultz & Forever var med hans EP Broadcast Dynamics fra 2014.
Nu har manden bag, Jonathan Schultz, altså offentliggjort, at han smider et fuldlængdealbum på gaden i starten af det næste år, og forud for det er “Backwards” nu ude.

Det nye album kommer til at hedde Grand Guignol, hvilket betyder “det store marionetteater”, og det er netop hvad pladen handler om: Jonathan er vokset op i en kristen familie, med en far som frikirkepræst og en mor som lærer på en kristen privatskole.
Indtil gymnasiet gik han derfor udelukkende i kristne skoler, og det var først i sine teenage-år at han blev konfronteret med andre verdenssyn end det kristnes. Han fortæller:

Læs også  Courtney Barnett annoncerer nyt album

“Det var først da, at jeg hørte om The Big Bang som en naturvidenskabelig mulighed, og det var også her, at jeg følte mit kristne eksistensgrundlag begyndte at smuldre. Jeg måtte i stedet finde mening med tilværelsen i musik, kunst og litteratur,”

På den måde er albummet en form for personlig rejse, og det symboliserer det opgør Jonathan har måtte tage med sig selv og hele sit verdensbillede.

Læs også  VIDEOPREMIERE: Børnetegningerne bliver levende på Got No Filters nye single

“Musik fik en helt central rolle i min nyopståede forståelse af mig selv som værende hedning, og særligt Nick Cave lærte mig, at ukristelige tanker er OK. Pladen har nogle gennemgående bibelske tematikker, og på et tidspunkt har fortælleren smidt håndklædet, og erkendt at Jesus har tabt. Det er hovedpersonens angst i et dystopisk univers, hvor det onde vinder over det gode,” siger Jonathan.

Schultz & Forever har tidligere udgivet i alt tre EP’er, hvor han igennem dem alle viser en bred genreforståelse, og et mod til at lege med mange forskellige musikalske udtryk. Alene på “Backwards” viser han et stort talent for at lege med musikalske former, dynamikker og tempi, og det er en fornøjelse at lytte til.

Læs også  Jada hylder kvinden og kvindekroppen i ny, smuk musikvideo

“Backwards” indeholder en groovy og sommerlig fornemmelse, skabt af et fast beat og mange markante, legende synths. Ovenpå ligger Jonathan Schultz gennemtrængende, solide stemme, der i et samarbejde med en insisterende guitarfigur forstærker friheden og glæden i nummeret.

Schultz & Forever viser tydeligt, at han kan skabe et solidt pop-hit, men samtidig også at hans musik besidder så meget mere end blot det.

Hør “Backwards” lige her: