Foto: Kenneth Tygesen

Så blev det Sam Outlaws tur til at spille i Telt 1. En koncert der ikke var synderligt mindeværdig, og ikke indeholdte meget mere end solidt spillet country-musik.

Sam Outlaw – Tønder Festival 2017
2.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Sam Outlaw har været et af de mere interessante navne på dette års Tønder Festival. Festivalen har en flot tradition for at finde ”de nye skud på stammen” inden for folk og country-musik, hvor navne som Sturgill Simpsons, Margo Price og Jason Isbell alle har spillet på festivalen, inden de fik skabt sig et navn i Danmark.
Med sit old-school country forsøgte Sam Outlaw at sætte gang i Telt 1, men af en eller anden grund, havde han valgt at starte ud med de stille ballader fra sit repetoire.
Det virkede lidt antiklimatisk, især fordi mange havde været nede og få en pragtfuld koncert af canadiske Tami Neilson, hvor variationen af stille ballader og energiske sange var afbalanceret til perfektion. Vi skulle en hel time ind i Sam Outlaws koncert, før der kom ordentlig liv i musikken såvel som i publikum. Der var da også en del publikummer, der forlod teltet allerede en halv time inde i settet. De syntes nok også, at det var en lidt for ensformig koncert.

Man kan være glad for, at Tønder Festival tilbyder mange sidde-koncerter. Aldersgruppen er selvfølgelig også gennemsnitligt højere end på festivaler som Roskilde og Smukfest. Det hjalp dog heldigvis denne koncert, for skulle jeg stå op, havde den nok føltes endnu længere, end den faktisk var.

Musikken sad trods alt lige i skabet. Ingen fejl blandt medlemmerne i bandet, som formåede at lyde præcis, som de gør på deres plader. Men, og her bliver det meget subjektivt, så er du advaret, kærer læser: Når jeg tager til koncerter, så er det for at opleve musik, jeg er blevet forelsket i på pladen, opført på en facon, som jeg ikke havde forestillet mig muligt. Om det handler om at lade publikum blive involveret i musikken eller få historierne bag sangene, så er hele essensen af en koncert for mig, at jeg vil opleve musikken på en ny måde, som jeg ikke kan opleve ved at lytte til musikken derhjemme. Derfor er det sådan en skam, at jeg i dette tilfælde netop kunne havde blevet hjemme og sætte musikken på dér. Der var ikke meget energi fra bandet, og selvom Sam Outlaw prøvede ihærdigt at få publikum med, kunne jeg ikke lade være med at bide mærke i, at han op til flere gange spurgte ”Are you guys still with me?”, for at være sikker på, at publikummet ikke var faldet helt i søvn.

Det var alt i alt et problem om variation i settet. Sam Outlaw har energiske country-sange i sit repertoire. Vi fik dem jo – dog bare en time inde i koncerten. At vi derfor fik ballade efter ballade med tilhørende stål- slide-guitar, fik kun sangene til at flyde sammen, og det endte med at være svært at finde forskellen på de forskellige ballader.
Selvom musikken var i top kaliber, og det var country af den bedste skuffe, så endte denne koncert med Sam Outlaw på en solrig og varm fredag som en af de let forglemmelige koncerter, der nu engang er på hver en festival.

Anmeldelse