Det så vi: UHØRT Præsenterer 2018

Det så vi: UHØRT Præsenterer 2018

Foto: BROER//Sasja Melgaard Lassen

Pumpehuset var fyldt med god stemning og talent, da UHØRT lørdag aften indtog det københavnske spillested med det tilbagevendende arrangement, UHØRT Præsenterer. 

I går løb UHØRT Præsenterer af stablen endnu en gang. UHØRT kalder selv aftenen for en ”endagsfestival med syv fremadstormende artister”, og man kunne fornemme de høje forventninger, da endagsfestivalen var helt udsolgt.

Det hele startede med Anders Bøtter fra P6 Beat, der præsenterede aftenen for publikum. Han huskede os på, at vi skal være nysgerrige, og ikke kun høre det vi kender. På den måde understregede han netop konceptet for UHØRT Præsenterer, der introducerede publikum for en række ukendte artister med stort talent. Vi var i hvert fald begejstrede for de udvalgte, og her er hvorfor.

Julie Ellinor

Aftenens først act var Julie Ellinor, der måtte spille for en halvfyldt sal. Hun klarede det dog rigtig flot, og det var tydeligt at fornemme hendes store talent. Hun havde da også for nyligt opvarmet for Jake Bugg, da han sidste weekend spillede i DR’s koncertsal. Julie Ellinor startede aftenen med en rolig, vuggende og drømmende lyd, og man kunne høre hendes inspiration fra folk og soul. Koncerten blev efterhånden mere energisk, og lyden mere rocket med elektrisk guitar og Julies kraftige vokal. Hun tryllebandt publikum og der opstod en god stemning i lokalet, der fungerede som en perfekt start på showet. Alt i alt en rigtig god koncert.

Motorique

Næste act var det psykedelisk popband Motorique, der blander synth og fede basgange med legesyge congas og en rocket guitarlyd. De åbnede ballet med deres nye dansevenlige single, og satte hurtigt bevægelse i publikum. Motorique nævnte selv, at de var glade for at få lov at spille for UHØRT endnu engang, efter deres koncert under UHØRT Festival i sommers led under strømafbrydelser grundet et voldsomt regnvejr. De fik da også i den grad taget hævn i Pumpehusets lidt kolde kransal, der hurtigt blev forvandlet til en energisk dansefest, både på scenen og blandt publikum. Det var især forsanger Lennart Dybdal, der i sit karrygule jakkesæt leverede fede dansemoves. Bassisten, David Vang, løb dog også med en del af opmærksomheden, sammen med Erik Apollo fra Tårn der hamrede løs på congatrommerne. Motorique leverede en farverig og dansabel koncert der klart var et af aftenens højdepunkter, og sagtens kunne have lukket hele showet.

Læs også  Drømmer du om en fremtid i musikbranchen? Musikbrancheforløbet Innovative Music Management er nu åben for ansøgninger

The Oceans

Tredje act var The Oceans, der leverede aftenens mest rockede indslag i den intime Sort Sal. Med tre støjende guitarer der bidrog med fede guitarriffs og en klassisk britisk rock-lyd indkapsledes essensen af the Oceans. Det var et meget koncentreret band, der virkede meget øvede og spillede godt sammen. En meget positiv oplevelse og en koncert der også kunne tåle at falde lidt i tempo, hvorefter der afslutningsvis blev skruet op for rockpulsen og smidt lidt med guitarerne. The Oceans leverede alt i alt en virkelig god rockkoncert med god lyd i salen, til trods for et meget stillestående publikum.

SUNDAYS

Dernæst skulle vi byde velkommen til SUNDAYS med nordjyske Magnus Jacobsens blide vokal i front. SUNDAYS spiller melankolsk indiepop, der både bevæger sig over i noget rocket, men også det folkede. Numrene varierede i intensitet, og det var klart de numre med gang i, der fungerede bedst, da de stille sange druknede lidt i folks snakken. Men til trods for dette, formåede SUNDAYS alligevel at få publikum med og høste et stort bifald. En lidt for fuld fyr råbte i starten af koncerten: ”lort!”, men blev overbevist af SUNDAYS efter et par numre. Han endte i hvert flad med at råbe: ”hold kæft hvor er det godt!”. Han må stå som et bevis for SUNDAYS overbevisende talent, der afslutningsvis også fik hele publikum med, og alt i alt leverede et andet af aftenens højdepunkter.

Læs også  Danske Selma Judith slipper den ærlige debutsingle "Kind of Lonely" med den tilhørende intime musikvideo

Eerie Glue

Næste act i de intime omgivelser af Sort Sal var Eerie Glue, der består af fire langhårede fyre, hvor halvdelen var klædt i hvidt og den anden halvdel i sort. De havde et sløset udtryk i starten, der passede ret godt til den indledningsvise stille lyd. Dernæst tog koncerten fart, og det sløsede udtryk forsvandt til fordel for power og bevægelse. Et fedt lysshow udviklede sig også i takt med, at rock-poweren steg. Der blev skruet op for volumen og forsangeres vokal fik en særlig intensitet, der klædte sangene godt. De havde nogle ret fede temposkift undervejs, og den skæve og støjende lyd blandede elementer af pop og rock. Eerie Glue lignede allerede rockstjerner med deres lange hår, skrig og skrål og elektriske guitarer. Alt i alt en fed koncert, som kun blev bedre nummer fra nummer, og endnu et højdepunkt fra aftenen.

BROER

Aftenens næstsidste act var BROER, der fik lov at lukke Kransalen. BROER består af brødrene Aleksander og Carlos, der forsøger at finde hinanden igennem tunge beats og personlig og ærlig lyrik. Carlos kendes også som rapperen Mund De Carlo, og hans erfaring skinnede tydeligt igennem, da det var ham, der sørgede for at få publikum med, og leverede den skarpeste rap. Lyden var oftest melankolsk og dyster, mens brødrenes vokaler forenes i musikken. Deres look kunne til tider minde om en nedtonet Nik & Jay bare uden et catchy omkvæd. Det passede dog godt til deres stil, da de forsøger at nå tættere på hinanden frem for at nå bredt ud med musikken. På scenen var brødrene meget energiske og publikumsnære. Sidste del af koncerten fungerede rigtig godt, og BROER formåede at få publikum med.

Læs også  Mercury Prize 2018: Her er de 12 album, der i aften kan løbe med sejren

Teenage Love

Sidst men ikke mindst fik vi Teenage Love, der lukkede hele arrangementet med en fest. Teenage Love består af danske Anna Lindell og amerikanske Katy Gunn, der også var de eneste to på scenen denne aften: Anna på trommer med lysende trommestikker og Katy på violin. De var begge klædt i farverigt tøj, der afspejlede deres legesyge og festlige melodier. Pigerne spiller elektropop med friske melodier og vokaler. Tempoet steg undervejs, og blev meget mere dansabelt og festvenligt, hvilket gjorde dem til et rigtig godt afslutningsbad. Pigerne var meget energiske på scenen, og det var tydeligt, at de har god kemi. De sluttede koncerten af med at mødes og hamre løs på samme tromme, begge med selvlysende trommestikker, hvilket fungerede ret godt. Det hele blev dog en smule cirkusagtigt med de lidt skøre outfits, lysende trommestikker og en meget legende og lys vokal. Publikum var dog overbevist, og Teenage Love lykkedes med at lukke UHØRT Præsenterer 2018 med fest og farver.