Foto: The No Go Girls/PR

Talent, drive og ambition er nøgleordene når dette års Rusk Festivals scene bliver indtaget af en række upcoming bands og musikere.

Der er lagt op til en blandet koncertoplevelse når Musikforeningen Rusk inviterer til Rusk Festival. De fem artister er blevet håndplukket til et talentudviklingsforløb. De udvalgte navne er The No Go Girls, Kami, Marrow, Mathias Kristoffer og ArthurD2.

Aftenens første artist Mathias Kristoffer vil med sin guitar præsentere publikum for sin rytmiske folk/country lyd, der har en vis usikkerhed til sig, men virker samtidig klar. Teksterne er selvbiografiske skæbnefortællinger om forhåbninger, fald, familie og generelt hvordan musikeren opfatter omverdenen.

Læs også  Schultz & Forever er ude med ny single fra det kommende debutalbum

The No Go Girls bringer højt tempo med deres blanding af 80’ernes hardcore og 90’ernes punk. Forsangeren Helenes vokal er rå, aggressiv og energisk og passer perfekt til deres upoleret lyd. De har en del anmelderroste koncerter bag sig, blandt andet på Uhørt Festival og næsten lige gået i øvelokalet for at indspille nyt materiale.

Metalbandet Kami læner sig mod dødmetal, eller nærdødsmetal som de selv kalder det, men med en nysgerrighed og lyst til at skabe noget nyt. Der er højt tempo fra de fire medlemmer, når de varierer mellem simple, fængende riffs til brugen af udfordrende konstraster i stemning og takarter. De vil levere en energisk liveoptræden, der bliver svært at stå stille til.

Læs også  Blue Foundation ude med ny imponerende musikvideo som optakt til kommende EP

Marrow forener harmoni og teknik med aggressivitet i deres alternative, melodiske metal lyd. Kontrasterne mødes i dette band som et resultat af vidt forskellige medlemmer, der hver især har gået på kompromis, for at kunne finde den særlige sammensmeltning af eksperimentel lyd, der kendetegner Marrow.

Den Københavnske trio ARTHURD2 vil byde på dansabel og energisk disco-rock. De har brugt de seneste år på at finpudse deres musikalske udtryk, og den nytilkomne bas har givet bandet mere kant end tidligere. Som inspirationskilder nævner de selv The Whitest Boy Alive og Steely Dan.

Læs også  SINGLEPREMIERE: Hajk ude med ørehængeren "Untouch"

Artisterne vil blive bedømt af de erfarne coaches Henrik Marstal og Christian Koch, der begge overværer hver eneste koncert og efterfølgende giver de optrædende individuel feedback på deres optræden. kompositioner og musikalske håndværk. Målet med forløbet er at gøre musikerne bevidste om alle de aspekter, de skal havde for øje for i deres videre forløb.

Det hele finder sted den 26. september på spillestedet Stengade og koster blot 20 kr. Du kan læse mere om begivenheden her.