Foto: Jagwar Ma // PR

Roskilde Festival er endnu engang lige om hjørnet og byder igen i år på en masse fede musikoplevelser. Vi har i ugerne op til festivalen kigget nærmere på musikprogrammet og guider her til ni spændende navne i musikdagene, som du ikke lige finder øverst på plakaten. 

The Weeknd, The XX, Foo Fighters og Arcade Fire. Musikdagene byder på scoops i verdensklasse, når Roskilde Festival på onsdag åbner op for festivalpladsen. De internationale stjerner lyser op øverst på plakaten, men dykker du længere ned i festivaldagenens musikprogram, er der en masse spændende koncerter at se, som du måske ikke kender i forvejen. Tag til fest med norske Cashmere Cat, drøm dig væk i Angel Olsens fængende singer-songwriter univers eller få en anderledes, musikalsk oplevelse med australske Jagwar Ma’s alternative indie-dance. Vi guider her til ni spændende navne, som du ikke må misse i musikdagene.

Jagwar Ma, fredag den 30. juni klokken 23.00 på Avalon

Det australske band Jagwar Ma har efterhånden skabt et noget anderledes univers. De har taget elementer fra psych rock, dance, britpop og electronica, og har presset det hele ind i en ramme af rave-fest. Siden debutalbummet Howlin’ fra 2013 er Jagwar Ma steget voldsomt i popularitet, og duo-projektet, bestående af Jono Ma og Gabriel Winterfield, er undervejs blevet udvidet til en trio med bassisten Jack Freeman. Deres lyd er vokset, ligesom deres fanbase, og med 2016-udgivelsen Every Now & Then viste trioen topkvalitet inden for deres felt. Jagwar Ma skal nok starte en fest på Avalon med deres house-inspirerede livesets og organiske bund. Gå ikke glip af denne fest med de tre gutter fra Down Under!

Angel Olsen, fredag den 30. juni klokken 17.00 på Avalon

Den amerikanske singer-wongwriter Angel Olsen har i den sidste tid oplevet en stor stigning i popularitet, og hendes quirky og kantede univers har skaffet hende fans fra hele verden. I 2014 debuterede hun med albummet Burn Your Fire For No Witness, og udgivelsen fik straks opmærksomhed på grund af Olsens specielle mix af country blandet med grunge- og folk-elementer. Med opfølgeren, My Woman, fra 2016 viste Olsen endnu engang, at hun kan levere unikke og relevante tekster med en smuk stemme i et uforudsigeligt univers. Når Angel Olsen kommer forbi Roskildes Avalon-scene fredag aften bliver det med fuldt band. Så kom forbi og oplev Olsens personlige heart-break-fortællinger i et foranderligt univers, der aldrig bliver kedeligt!

Læs også  Queens-rapperen Deem Spencer deler hypnotiserende "baybay"-single

Cashmere Cat, lørdag den 1. juli klokken 19.30 på Apollo

Lørdag aften bliver der fest på Apollo! Den norske producer og DJ Cashmere Cat indtager scenen med et væld af hypede sange med i bagagen. Under det dyriske navn laver nordmanden Magnus August Høiberg dancemusic med bløde beats som grundelement – måske deraf navnet? Den norske producer har haft kometfart mod toppen af den internationale musikscene, og hans samarbejder tæller store stjerner som Ariana Grande, Selena Gomez, The Weeknd (mon han kommer forbi?) og vores allesammens MØ. Cashmere Cats største hit til dato “Trust Nobody” med Selena Gomez og Tory Lanez er allerede blevet streamet langt mere end 100.000.000 gange på Spotify. Så alt tyder på, at vi kommer til at høre meget mere om – og fra – den norske producer i fremtiden. Se Cashmere Cat på Apollo i år, så du kan være cool, og sige “Ja, jeg så ham dengang han spillede Apollo”, når han uden tvivl indtager Orange i fremtiden!

Karen Elson, fredag den 30. juni klokken 14.15 på Pavilion

Som tidligere supermodel har Karen Elson nu taget springet ind i musikverdenen. Hun debuterede med albummet The Ghost Who Walks, der er produceret af hendes dengang-mand Jack White. Med smukke ballader og stille sange om hemmelige affærer viste Elson hendes inspiration frem med både den amerikanske Nashville-lyd og hendes britiske rødder. Efter lang tid i USA er Elson nu vendt hjem til England med hendes nye album Double Roses. Det 21 numre lange album viser en mere folket side af sangerinden. Med sig på scenen på Roskilde Festival har Karen Elson en harpespiller, der vil få de smukke historier til at flyde ud over publikum på bedste vis. Der er lagt et op til en smuk og down-to-earth-koncert, når Karen Elson gæster Roskilde Festival.

Læs også  Fribytterdrømme deler trancedansende musikvideo til "Hallusignaler"

Noname, fredag den 30. juni klokken 14.00 på Apollo

Fathima Warner fra Chicago har tidligere været kendt under navnet Noname Gypsy, men har nu smidt sidste del af kunstnernavnet, og hedder nu bare Noname. Hun fortsætter dog med masser af attitude og relevans, når hun leverer sin R’n’B og soul-inspirerede rap. Med legesyg lyrik og knivskarp levering svæver Nonames fantastiske vokal ud og fanger hver enkelt i publikum. Med et fuldt liveband indtager Noname Pavilion-scenen fredag eftermiddag og deler ud af sine hudløst ærlige og personlige tekster om hendes opvækst som sort kvinde i Chicago. Er du til Solange, Erykah Badu og Lauren Hill, så skal du helt sikkert tage hen og se Nonames overbevisende levering af rap og soul.

Shame, torsdag den 29. juni klokken 18.15 på Pavilion

Byd velkommen til det britiske rockband Shame! – Direkte fra Sydlondons hotte Brixton-distrikt, der for tiden flyder over med fremadstormende musikere. Shame har allerede fået det fantastiske rygte, at være et af Londons bedste livebands, så det skal da opleves, når de kommer forbi Pavilion på Roskilde. Musikken er fyldt til bristepunktet med post-punk, energi og en “don’t give a fuck” attitude at spotte hos de fem unge musikere. Til koncerterne spiller de på livet løs og fanger publikum i en verden af rock, indie og punk. Frontmanden er kendt for at være helt uforudsigelig på scenen, og nogle spår, at Shame bliver Englands næste store rock-sensation. Hvis du er til energiske, svedige, uforudsigelige rockkoncerter, så løb afsted mod Pavilion torsdag aften, før teltet er fyldt op.

Alex Cameron, fredag den 30. juni klokken 18.30 på Gloria

Den hypede, californiske duo Foxygen har været fans af Alex Cameron, siden de mødte ham på filminstruktøren David Lynchs natklub, Silencio, og Angel Olsen lytter til ham, når hun er i fitnesscentret. Sangeren og sangskriveren Alex Cameron udgav sit første soloudspil, Jumping the Shark, i 2013, efter han havde været en del af den Sydney-baserede elektroniske gruppe Seekae. Det var dog først i år 2016, da han genudgav albummet, at tiden var til, at Alex Camerons musik fik den anerkendelse, som den fortjener. Han laver synth-pop med lyriske fortællinger, som mere passer til et møde med Anonyme Alkoholikere end til danserutiner, og hans kunstneriske persona indeholder alt den skuffelse og desperation, som show business avler. At tabe er den nye sejr!

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 16

Kevin Morby, onsdag den 28. juni klokken 22.15 på Pavilion

Kevin Morby er en amerikansk singer/songwriter, som tidligere har været en del af psych-bandet Woods, frontmand i bandet Babies og nu har hele fire album bag sig i sin solokarriere. Det seneste, City Music, er netop udkommet i midt-juni, og det illustrerer Morbys overordnede musikalske udtryk, der lyder lidt som en blanding af Bob Dylan og Leonard Cohens melankolske folk. Han har talent for historiefortælling, hans numre er forfriskende tidsløse, han tør gribe fat i ømtålelige, politiske temaer, og atmosfæren i det musikalske univers er tryllebindende. Hvis du har mod på at kvitte The Weeknd for til gengæld at vie din tid til et nyt navn, der måske bliver din nye yndlingskunstner, så ved du, hvor du skal tage hen.

Hamilton Leithauser, torsdag den 29. juni klokken 22.15 på Pavilion

Hamilton Leithauser er nok bedst kendt som forsanger i det amerikanske indie-rockband The Walkmen, der for et par år siden meddelte, at de tog en pause på ubestemt tid. Siden da har Leithauser udgivet sin solodebut, Black Hours i 2014 og teamet op med produceren Rostam Batmanglij, der tidligere har været med i bandet Vampire Weekend. Sammen skabte de Leithausers seneste album, I Had a Dream That You Were Mine, som modtog store roser og blandt andet blev kaldt ‘best new music’ af Pitchfork. Det er alternativ rock’n’roll blandet med skabet crooning – altså ret unikt i virkeligheden.