Foto: PR

I fredags udkom School of X’s første officielle single “Words”, og lige om lidt spiller han koncert på Roskilde Festival. Læs med her, hvis du vil lære School of X bedre at kende.

Selvom School of X er et nyt navn på den danske musikscene, så har projektets bagmand, Rasmus Littauer, været i gamet i mange år. Han har været musiker i flere projekter, men er mest af alt kendt som trommeslager for MØ. Efter at School of X lagde de to singler “Las Vegas” og “Words” på Soundcloud, har både den danske og internationale musikbranche fået øjnene op for det nye projekt. Med solid erfaring fra branchen og en enorm kreativitet, har Littauer skabt et helt specielt lydunivers, der virkelig har fanget opmærksomheden fra omverdenen. Det store onlinemagasin Nylon nævnte School of X på deres liste over syv københavnske bands, som man skal lytte til, og Englands største musikblog, The Line Of Best Fit, har også kastet deres kærlig efter projektet.

School of X har været undervejs i omkring to år, og der vil i løbet af det næste halve år blive udgivet mere musik med det fremadstormende projekt. Efter at have været musiker for andre i de sidste par år, har soloprojektet endelig fået plads til at vokse, og det har det gjort med imponerende hast. Vi spurgte Rasmus, om han altid har haft lyst til at starte et soloprojekt:

Læs også  Midsommer Festival udvider plakaten med canadiske The Franklin Electric

“Jeg har prøvet det tidligere, men så blev jeg fanget i hele det her “tournere verden rundt ræs” med mange andre, og så holdte jeg lidt pause. Så ja, det har jeg sådan set altid haft lyst til, men det har for første gang nogensinde føltes naturligt for mig. Det her projekt er noget af det, der har føltes mest naturligt i mit liv overhovedet.”

Som School of X er Rasmus Littauer trådt frem i rampelyset som frontfigur. Det er en helt anden rolle, men en som Littauer har været klar til at påtage sig.

“Det er rigtigt dejligt, at det, der kommer ud af én selv, også er det, der kommer ud af højtalerne. Man forsøger nok altid at lave det musik, man selv synes er det bedste – det gør jeg ihvertfald. Men selve det med at være frontfigur, altså at stå forrest på scenen, har jeg ikke tænkt så meget på. Men det er klart, at det er en del af at være chef i butikken. Jeg nyder det. Jeg kan godt lide at ting går op og ned egentlig. Bevægelse er nok det rigtige ord.”

Indtil videre har vi kunne høre to originale sange fra projektet, “Las Vegas” og senest “Words”, samt et cover af Sades. “Words” er nu også er udgivet som den første officielle single. Begge sange er i et helt unikt, drømmende og rastløst univers, som netop er det, der har skaffet projektet al opmærksomheden.

Læs også  Midsommer Festival udvider plakaten med canadiske The Franklin Electric

“Jeg har ikke nogen magt over, hvordan folk opfatter sangene. Jeg udtrykker mig gennem min musik, og det kan alle fortolke på sin egen måde. Jeg håber, at mange finder lyden tiltalende, men det er absolut ikke noget, som jeg beskæftiger med mig i projektets kreative sphære. Men sangene har måske egentlig en lidt tidløs lyd. Måske er det dét, der gør at folk opfatter lyden som speciel. Altså at det ikke lyder samtidigt,” forklarer Littauer om projektets lydunivers.

Selvom School of X stadig er relativt nyt, så har flere anmeldere allerede givet meget rosende ord med på vejen til projektets live-del. Med vellykkede koncerter til både Vegas Udvalgte og senest den aarhusianske musikbranchefestival SPOT Festival, har Littauer vist, at School of X også har tyngde og kreativitet på live-fronten. Koncerten fra SPOT Festival endte også, som et af redaktionens højdepunkter fra festivalen. Med koncerter i blandt andet Tivoli, og snart på Roskilde Festivals Rising Scene, er der masser af gode live-oplevelser i vente for School of X’s fans.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 16

“Jeg går rigtigt meget op i, hvordan det bliver formidlet live. I det hele taget er det en spændende udtryksform. Jeg har et fantastisk band, der opfylder bandkvaliteterne live. Live fungerer projektet som et band og ikke en solist. Det kan jeg rigtig godt lide. Jeg glæder mig til sommeren, og til at spille endnu flere koncerter. Jeg lover, at det altid vil være en fed oplevelse at gå til koncert med School of X!”

Med den første officielle single ude på streamningtjenesterne, og med en Roskilde-debut senere på måneden, spurgte vi ind til, om det ellers er nogle store ting i vente i fremtiden for School of X:

“Ja, det er der! Rigtig mange! Men selvfølgelig ikke nogen, som jeg kan fortælle ret meget om. Det, jeg kan fortælle, er, at jeg efter sommer udgiver mange flere sange – og det er en kæmpe, kæmpe stor ting i sig selv!”

 

Du kan se School of X’s Roskilde-debut, når han spiller på Rising Scenen søndag den 25. juni klokken 23.00.