Foto: PR

I morgen og resten af ugen indtager SPOT Festival hele Aarhus, og i den anledning ser en ny festival dagens lys – Roots&Hybrid Festival. 

Roots&Hybrid er en ny festival der er blevet til gennem et samarbejde mellem foreningen Det Turkise Telt og SPOT Festival. Roots&Hybrid præsenterer hen over weekenden 21 navne, der bevæger sig indenfor folk og traditionel musik. Festivalens mål er et nuancere det, som man i dag kalder for verdensmusik og nutidig folkemusik. Under festivalen fusioneres de forskellige genrer, og kunstnerne viser at musikken ikke har en geografisk afgræsning. Omkring festivalen forklarer den presseansvarlige fra Det Turkise Telt, Yasemin T. Mizrak:

Læs også  MONTI slipper knivskarp dobbeltsingle og musikvideo til "Let it Flow & $igns"

”Roots&Hybrid er kulminationen på flere års forberedelse og erfaring med det turkise telt. Vi føler, at den danske musikscene fortjener en scene, hvor nichepræget og nytænkende musik bliver præsenteret i ambitiøse rammer og dermed bliver tilgængeligt for et langt bredere udsnit af befolkningen, end hvad man ellers ser. Vi er drevet af en mere total forståelse af koncertoplevelsen, hvor ikke blot musikken, men også rammerne – stemningen af varme, uhøjtidelighed og mangfoldighed – spiller en afgørende rolle.”

Festivalen finder sted i Ridehuset i Aarhus, og det er i løbet af eftermiddagene gratis at besøge festivalen. Senere på aftenen vil der være en entrépris på 50 kroner. Festivalen har fået støtte fra SPOT Festival, Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, Slots- og Kulturstyrelsen og Fonden Roskilde Festival. Omkring samarbejdet fortæller SPOT Festivals daglige leder Gunnar K. Madsen:

Læs også  Blue Foundation ude med ny imponerende musikvideo som optakt til kommende EP

”Med Roots&Hybrid Festivalen er det er et kunstnerisk vigtigt og spændende område af musikken, der nu bliver tilgængelig for et bredt publikum – herunder også SPOTs mange gæster. Vi har i mange år samarbejde med foreningen ”det turkise telt” og det er fantastisk nu at se, at det udmønter sig i en markant og selvstændig scene for Roots&Hybrid musikken i forbindelse med SPOT. Vi er rigtig glade for, at Aarhus endnu engang viser sig fra sin åbne, nysgerrige – men også initiativrige side – og dermed lægger nye alen til sit solide omdømme som musikkens by. Vi glæder os til at dele erfaringer og udvikle samarbejdet over de kommende år”.

Programmet for Roots&Hybrid Festival 2017

Omar Souleyman(SY)
BaBa Zula(TR)
The Kutimangoes(DK)
Kalaha(DK)
Balkan Basterds(DK)
AySay(DK)
La3no Cubano (SVK)
Gadjos feat. Special guest (SWE)
AddisAbabaBand (DK)
Ida Wenøe (DK)
Dawda Jobartha (DK)
Elmøe og Hoffman (DK)
Kidmo Laran (DK)
DJ Peter Peter (DK)
Debre Damo Dining Orchestra(DK)
Mantra Soundsystem (DK)
Mathias Heise Quadrillion (DK)
Zebu Zarina (DK)
Mambe & Danochilango (DK)
Bilal Irshed Trio (DK)
Hudna feat. DíSa (DK)

Læs også  Sunflower Bean lyser fredagen op med den nye single "Twentytwo"