Foto: Lasse Høgh
Scene: Hades
Dato: Lørdag den 24. juni kl. 15.00

RISING kæmpede mod dårligt vejr, trætte publikummer og et tidligt tidspunkt, da de gav Copenhell en solid omgang metal.

RISING – Copenhell 2017
3.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Klokken havde slået 15.00, da den Aarhusianske kvintet, RISING, indtog Hades på en vejrskiftende lørdag eftermiddag. Igennem dagen havde vi både haft silende regn og bagende sol. Publikummet havde dagen forinden været udsat for endnu mere regn, og det var tydeligt, at det var et træt publikum, der havde trådt op i flot fremmøde til koncerten med Rising.

Bandet stod solidt plantet på scenen, hvor især sanger Morten Grønnegaard og bassist Bjarke Lassen var helt ude på scenekanten. Morten Grønnegaards flotte og brede vokal fløj ud over Refshaleøen fra de (endeligt) højtspillende højtalere, imens de fræssende, distortede toner gav den perfekte baggrund for en god omgang metal.

Selvom Rising ihærdigt prøvede at få tændt det kolde og trætte publikum, kom det aldrig videre end en solid perfomance uden megen fest, selvom det var en meget energisk Bjarke Lassen på bass – der til tider mindede om Shavo Odadjian fra System of a Down, der sjovt nok spillede to dage forinden – vi fik lov t se. Bjarke Lassen fortjener al ros. Til tider var han sådan et bæst med en så hård headbanging, at selv Cronos ville give ham cadeau.

Selvom bandet ihærdigt prøvede at få publikum med til at kaste horn eller skåle med dem, var det et begrænset antal af dem, der faktisk kastede det op. En skam da Rising ellers spillede fejlfrit og flot.

Det lidt uengagerede publikum var mest synligt, hvis man kastede sit blik mod den grønne høj bagved, hvor flere folk lå ned med lukkede øjne, eller spiste deres fritter med bacon-mayo (som smager super godt i øvrigt!)

Alt i alt gav et solidt band en solid koncert. Publikummet var bare for trætte og indifferente. Den store metal-fest kom aldrig, men blev nærmere skyllet væk med regnen.

Anmeldelse