Rhye – Blood

Rhye – Blood

Foto: Genevieve Medow Jenkins
Udgivelsesdato: Fredag den 2. februar 2018
Label: Caroline International/Loma Vista Recordings

Rhye er i dag tilbage med det længeventede andet album Blood, der afspejler håb og en hel del
talent.

Rhye – Blood
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Rhye har endelig sluppet det nye, længeventede album Blood, der følger det anmelderoste debutalbum Woman fra 2013. Blood byder på alt fra up-tempo- og funk-inspirerede numre som “Taste” og “Feel Your Weight” til mere følsomme og sårbare numre med stryger-arrangementer såsom åbningsnummeret “Waste” og “Song For You”. Det er svært at placere Rhye, der udspringer af en passion for soulmusik, men som også inddrager mange andre genre; fra singer-songwriter-stilen til 70’er-funk, over til en mere moderne elektronisk stil. Samtidig tager Mike Miloshs lyse androgyne stemme lytteren på en rejse igennem albummets følelsladede numre.

Den nøgne kvinde på coveret giver en god indikation af, hvad man kan forvente af albummet: smuk, ærlig og sårbar musik. Det er et album spækket med følelser og håb om at komme videre efter et break up. Det bliver tydeligt da åbningsnummeret “Waste” har fokus på fortiden, mens de efterfølgende sange afspejler et håb for fremtiden.

Vi har tidligere nævnt Rhye her på siden, og senest med udgivelsen af singlen “Count To Five”, der fik rosende ord med på vejen. Og der er sket en hel del for Rhye siden udgivelsen af deres første album Woman. Blandt andet valgte den danske producer Robin Hannibal at forlade Rhye kort tid efter udgivelsen af debutalbummet, og er derfor ikke længere en del af projektet. Øv for Danmark. Til gengæld fortsatte frontfigur Milosh med at skrive musik og udvikle projektet, og han har med det nye album forsøgt at skabe noget musik, der passer til live-performance, der er vokset ud af deres tour med Woman. Blood er, i modsætning til Woman, indspillet med live percussion, og altså ingen programmerede trommer, hvilket gør albummet mere humant og mindre syntetisk. Sammen med de fede basgange, som i “Count To Five”, og lækkert guitarspil, som i “Sinful”, får albummet også til tider en psykedelisk vibe. Samtidig formår Milosh’ fløjlsblide vokal at gøre Blood meget jordnær.

Det er tydeligt, at albummet afspejler håb, og der er da også håb for Rhye i fremtiden med Blood, som bare er et virkelig veludført album af høj kvalitet. Et af albummets stærkeste numre er “Taste”, der blev udgivet som single den 27. oktober 2017. “One more time for my taste/See me fall from your eyes to your waist,” synger Milosh til sin elsker i den flirtende kærlighedssang. Det elektriske klaver og funkguitaren giver sangen et fedt groove, man får lyst til at danse til, samtidig med at strygerne giver nummeret en atmosfærisk stemning.

Der er med Blood i tankerne al god grund til at være oppe at køre over, at Rhye den 27. marts giver koncert i VEGA, og til sommer slår vejen forbi Northside Festival.

Anmeldelse