Rex Orange County – NorthSide Festival 2018

Rex Orange County – NorthSide Festival 2018

Foto: Nikoline Skaarup
Scene: Red Stage
Dato: Lørdag den 9. juni klokken 16:30

Rex Orange County – NorthSide Festival 2018
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Rex Orange County inviterede Red Stage med helt ind på teenage-værelset med sin kammer-croonede stemme og umiddelbare sangskrivning.

I midten af Rex Orange County-koncerten på NorthSides mindste scene, Red Stage, stod Alex O’Connor alene på scenen med sin elguitar, og det var alt man havde brug for. Med afdæmpede numre som “Untitled”, “Television / So Far So Good” og det tidlige hit “Corduroy Dreams” inviterende den unge englænder til fløjt, fællessang og samling omkring det elektroniserede lejrbål, der perfekt indkapslede den helt igennem rare stemning, der flød fra scenen koncerten igennem.

Læs også  Premiere: Den danske duo Feel Freeze slipper flot og spacy musikvideo til singlen "Let Go!"

Alex O’Connor er næsten lige trådt ud af sine teenageår, og hans debutudgivelse Bcos U Will Never Be Free fra 2016 var både selvindspillet og selvudgivet. Alligevel førte det hurtigt til sangskriversamarbejde med NorthSide-hovednavnet Tyler, The Creator, der tydeligvis har anerkendt det umiddelbart blændende sangskrivertalent, som er opstået fra et dunkelt teenage-værelse.

Den simple tilgang til musikken var gennemgående til koncerten, hvor kun det mest nødvendige var medbragt. O’Connors dybe crooner-vokal knækkede sig dovent gennem sangene og gik klart igennem som det tydelige fikspunkt i lydbilledet. Men ligesom de to medbragte tromme- og baskompagnoner, er der intet spektakulært over den unge stemme. Den ordinære og hoodie-klædte tremandstrup formåede bare at få virkelig meget ud af virkelig lidt.

Læs også  Mercury Prize 2018: Her er de 12 album, der i aften kan løbe med sejren

Efter enmandsseancen kom energien op, og den perfekte Tyler, The Creator-opvarmning begyndte langsomt at danne sig. Hits som “Loving Is Easy” og “Sunflower” fodrede fællessang, mens idiotsikre bandarrangementer hvirvlede de stille dansefødder fra jorden. Energien var på ingen måde noget, man tabte hovedet af, men det var umuligt ikke at bevæge fødderne frem og tilbage som til nervøs og charmerende skolebalsdans.

Læs også  Danske Selma Judith slipper den ærlige debutsingle "Kind of Lonely" med den tilhørende intime musikvideo

Alex’ optræden på scenen var loose og afslappet, som lå han stadig i sengen på værelset. Det skabte ro og spredte varme, og udstillede flot den spille- og sangskriverglæde, der driver den unge sanger. Koncerten var et bevis på, at der ikke skal meget mere til for at give en god koncertoplevelse, end lysten til at dele ud af den glæde.