Foto: Astrid S // Stian Andersen

Festivalsæsonen er blevet skudt godt og grundigt i gang med en veloverstået SPOT Festival og både Northside, KOMOS, og Roskilde Festival lige rundt om hjørnet. Vi har udvalgt de ni fedeste festivalkoncerter, der finder sted henover sommeren i det danske land, som du bare ikke må gå glip af. 

Lisa Ekdahl på Komos Festival, København, den 16.-17. juni 2017

“Svenske Lisa Ekdahl bliver garanteret en fornøjelse at se på Komos Festival, der løber af stablen for første gang den 16. og 17. juni i Kongens Have. Jeg elsker, når sangere og sangerinder synger på deres modersmål, og jeg har især en svaghed for det svenske sprog, så jeg håber at hun især vil synge sine svenske sange som for eksempel klassikeren “Vem Vet”. Ekdahl har udgivet hele ti album igennem sin efterhånden lange karriere, som startede strålende ud med et debutalbum, der solgte fire gange platin.” – Anne Lærke Rasmussen, praktikant

Jamiroquai – Smukfest, Skanderborg den 9. – 13. august

“I år er Jamiroquai vendt voldsomt tilbage med albummet Automation, og derfor er det et ægte scoop for Smukfest, at de har fået det evigt populære og funky band på programmet. Det er den eneste danske koncert de giver, så det er om at stå klar når skoven fyldes af funky rytmer. Mon ikke at det bliver en ægte feel-good festivalskoncert, med masser af skålen med på “Virtual Insanity”, “You Give Me Something” og alle de andre?” – Line Mortensen, praktikant

 

Radiohead på Northside, Aarhus den 10.-12. juni 2017

Radiohead står allerøverst på min liste over bands, jeg skal se, inden jeg dør. De var sidste gang i Danmark i 2008, hvor de optrådte på Roskilde Festival, men jeg missede koncerten og derfor glæder jeg mig til at tage revanche, når de lukker Northside Festival på søndag. Radiohead har skabt mesterværk på mesterværk, fra deres debutplade Pablo Honey i 1992 til deres seneste udspil, A Moon Shaped Pool fra 2016. Selv er jeg svært begejstret for albummet In Rainbows, muligvis fordi det var den første Radiohead-plade, jeg købte, men jeg tror de fleste kan blive enige om, at det legendariske OK Computer, der desuden har 25 års jubilæum i år, har haft en afgørende betydning for den vestlige populærmusiks udvikling siden hen. Det er i hvert fald stensikkert, at Radiohead på Northside 2017 er et must see.” – Anne Lærke Rasmussen, praktikant.

Læs også  Red Lama-interview og eksklusivt albumstream på "Motions" forud for release

 

Hush Forever på Grimfest, Aarhus den 4.-5. august

“Jeg er ret vild med den svenske sangskriver, multiinstumentalist og producer, Hush Forever, som netop er aktuel med singlen “Bubbi John”. Hans musikalske udtryk er enkelt, elegant og kreativt – hans sange er folksange, krydret med en moderne og finurlig tilgang til det overordnede lydbillede. Og så er Sebastian Lilja, som står bag kunstnernavnet, en ret erfaren musiker fra konservatoriet i Malmö, så mon ikke ham og hans musik er ret interessant at opleve live.” – Anne Lærke Rasmussen

Daniel Norgren (S) på Tønder Festival, den 24.-25. august 2017

“Jeg har haft det så fedt over svenske Daniel Norgrens musik, som er tilpas skramlet og blødt. Det minder mig om min gymnasietid, hvor jeg virkelig hørte meget Daniel Norgren, Tallest Man on Earth og lignende mandlige folk-musikere, som havde samme enkle udtryk og en karakteristisk vokal. Han spillede på Roskilde Festival for et par år siden, og jeg havde glædet mig så meget til at koncerten. Desværre havde bookerne fejlvurderet hans popularitet, så det var fuldstændigt umuligt at få en plads som publikum, så jeg måtte skuffet vandre hen til en anden koncert. MEN, til august skal jeg sidde med en øl i hånden og nyde Norgrens musik, når han spiller på Tønder Festival i år – det er bestemt et af sommerens must sees.” – Anne Lærke Rasmussen, praktikant.

Læs også  Red Lama udsender gribende musikvideo forud for albumudgivelse og releasekoncert

Feist – HAVEN Festival, København den 11. – 12. august 2017

“Jeg var helt oppe at køre, da jeg hørte at Feist kommer til Danmark og giver koncert på den spritnye københavner-festival HAVEN. Jeg har aldrig set hende live, men hun er i toppen af min personlige liste over kunstnere, jeg skal se live, inden jeg dør. Hun udgav sit debutalbum tilbage i 1999, men jeg er især vild med hendes senere udgivelser som Metals og The Reminder. Hendes vokal er silkeblød og dybfølt, sangene er bare rigtige godt skrevet, og arrangementerne er unikke – man kan altid kende et Feist-nummer, selv når hun skejer ud og eksperimenterer med sin lyd, som det for eksempel høres på det seneste album, Pleasure fra 2017.” – Anne Lærke Rasmussen , praktikant

Tove Lo – Tinderbox, Odense den 22. – 24. juni 2017

“Jeg havde fornøjelsen af at se Tove Lo i Store Vega tidligere i år. Sikke en koncert og sikke en fest! Jeg er kæmpe fan af den svenske sangerinde, og lige siden hun udkom med singlen “Habits”, har hun været fast inventar på min playliste. Koncerten i Store Vega var min første live-oplevelse med Tove Lo, og alle forventninger blev indfriet. Hun er både over the top med også helt nede på jorden, og da hun kom på scenen i en jakke overdækket med spejle, og lyste hele salen op som en diskokugle under “Habits”, så kunne jeg ikke ønske mere. Med et velspillende band, super energi, fede sange og en cool I-don’t-give-a-fuck-attitude, så vinder Tove Lo mit hjerte fuldstændig. Hvis jeg var så heldig at skulle forbi Tinderbox i år, så stod Tove Lo meget, meget højt på min must-see liste!” – Line Mortensen, praktikant

Læs også  M.I.L.K. ude med fredagssinglen "Slow Emotions"

Cashmere Cat – Roskilde Festival, Roskilde den 24. juni – 1. juli 2017

“Det er virkelig gået stærkt for den norske producer og DJ Cashmere Cat. Med shows rundt om i hele verden, er der vidst ikke nogen, der kan være i tvivl om, at der for tiden er kæmpe hype omkring Cashmere Cat. Med samarbejder der tæller store navne som The Weeknd, Ariana Grande og danske MØ, viser Cashmere Cat gang på gang originalitet og kvalitet i sangene og produktionerne. Personligt er jeg særligt vild med den festlige “Trust Nobody” med Selena Gomez. Der skal helt sikkert en del Cashmere Cat på min Roskilde-playliste, så jeg kan komme i stemning til en koncert, som jeg ikke vil gå glip af. Jeg skal jo se, hvad al hypen handler om!” – Line Mortensen, praktikant

Astrid S – Musik i Lejet, Tisvildeleje den 20. juli – 23. juli 2017 

“Der er et eller andet med Norge og pop for tiden, der bare går op i en højere enhed. Den norske sangerinde Astrid S er blot en af mange norske popsangerinder, der stormer frem på den internationale musikscene for tiden. Med megahittet “Hurts So Good” fik Astrid S da også fanget min opmærksomhed, og jeg er fan. Det er clean cut og skarptskåret pop, og så har hun sikkert et fedt sceneshow, som jo nærmest er et krav i genren disse dage. Med den nyere party-starter “Breathe” er der da også god grund til at tro, at det nok skal blive en festlig omgang, når Astrid S kommer forbi Musik i Lejet. Der er i hvert fald masser af sing-along-potentiale til koncerten, og det er jo altid fedt.” – Line Mortensen, praktikant