Foto: Christian Hjorth

Roskilde Festival har sluppet deres fulde lineup, og som altid går snakken nu om, hvem man glæder sig mest til at se. Den snak har vi selvfølgelig også haft på redaktionen, og hvis vi kun må vælge tre, så ser vores svar nogenlunde sådan her ud:

Line Mortensen, Praktikant:

Lorde (NZ) 
Jeg blev super glad, da jeg så, at den newzealandske sangerinde Lorde blev tilføjet til årets line-up. Da hun kort tid efter udgav singlen “Green Light” fik jeg instant-orange-feeling, og glæder mig allerede til at stå med en øl i hånden og skråle med på “I’m waiting for it, that green light I want it”. Som min søster sagde, da jeg viste hende sangen første gang: “Ej, det er den perfekte Roskilde-sang. Sådan en hvor hele publikum synger med og man får en lille tåre i øjet.” Forhåbentlig er hendes andet album Melodrama udgivet inden Roskilde, så der er endnu mere sing-along potentiale til koncerten. Og så ser jeg også frem til, at hun (forhåbentlig!) hiver nogle af mine yndlingssange fra Pure Herione-pladen med som “400 Lux”, “Team”, “Buzzcut Season” – og fingers crossed for at hun også spiller Disclosure-featuren “Magnets”. Så går jeg lykkelig derfra!

Farveblind (DK)
Rygtet er kommet den danske duo i forkøbet. Farveblind dominerede til Live Camp på Smukfest sidste år, og vandt æren af at åbne Bøgescenen. Efter sigende skulle det have været en ret vild koncert, og derfor glæder jeg mig utroligt meget til at opleve dem selv. Med kun én sang ude, så har duoen allerede fået meget opmærksomhed, så jeg må se, om der i virkeligheden er noget om snakken. Singlen “Wasteful Talk” er da også en ægte party-starter, så om man kan synge med på andet en den ene sang eller ej, så går jeg ud fra, at der er dømt fest, fest, fest!

Tinashe (US) 
Som I måske kan se på dette tidspunkt, så er min musiksmag hen mod det poppede og festlige, og derfor skal jeg selvfølgelig også opleve Tinashe på Roskilde. Jeg har været fast inventar til alle Roskildes pop-koncerter gennem tiden med Rihanna, Nicki Minaj og så videre. Da Tinashe (udover The Weeknd selvfølgelig) nok er dem i år, der kommer tættest på de tidligere popnavne, så skal jeg da ikke gå glip af det. Jeg kender ikke den amerikanske pop/R&B-sangerinde særlig godt, men har efterhånden hørt hendes navn alle steder, og nu må jeg se, hvad det er, hun kan. At dømme efter hendes musikvideo, så går jeg ud fra, at det bliver en underholdende, dansende og energisk koncert med ægte amerikansk female-power all the way!

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8

Anne Lærke Rasmussen, Praktikant:

Father John Misty (US)

For mit vedkommende bliver den amerikanske singer/songwriter og tidligere Fleet Foxes-medlem, Father John Misty, et af mine højdepunkter på årets Roskilde Festival (hvis altså ikke han laver et eller andet vildt fuck-up, men dét gør han da ikke!). Jeg er ikke vildt imponeret over den splinternye plade, Pure Comedy, selvom jeg beundrer, at han er gået i en mere samfundsbevidst og politisk retning. Men jeg ser frem til at se, om han kan overbevise mig, når han spiller sangene live. Til gengæld har jeg hørt hans første soloudspil en hel masse gange, og den tager mig tilbage til en god tid i 3. G, som jeg glæder mig til at mindes på dyrskuepladsen, under en (forhåbentligt) strålende sol og med en kold øl i hånden. Desuden missede jeg hans seneste koncert på Roskilde, da jeg havde en vagt i Meyers madbod under koncerten – det er altså rimelig antiklimaks, at stå i et drønvarmt madtelt og servere greasy flæskestegssandwichs, imens man i jorden kan mærke bassen pulsere og høre flere hundrede glade festivalgængere synge med på “Hollywood Forever Cemetery Sings”.

Princess Nokia (US)

Det er ikke længe siden, at rapperen Princess Nokia lidt overraskende gæstede natklubben Sigurdsgade og optrådte for et udsolgt publikum. Jeg ved egentlig ikke så meget om hende, men jeg kan ikke lade være med at synes, at hun er ret sej, fordi hun er en del af en bølge af kvindelige rappere, som laver provokerende og samfundskritisk rap. Jeg er ikke så begejstret for musikken, men jeg har på fornemmelsen, at hvis jeg kan acceptere præmissen, så bliver det her en af de fedeste koncerter, man kan opleve denne sommer.

Læs også  Jada annoncerer sin første turné: "Mutual Selfcare Tour"

 Solange (US)

Jeg plejer egentlig at foretrække de danske bands, men jeg synes, at amerikanerne er flot repræsenteret i år, så vi snupper lige endnu en kunstner fra USA, nemlig Solange. Hun er et af de nyere populære navne, som jeg har været mest begejstret for – og med ‘nyere’ mener jeg, siden hendes karriere for alvor tog fat med 2016-udgivelsen, A Seat at the Table, hvilken jeg tager udgangspunkt i, da det først var her, jeg lærte Solange at kende. Nu siger jeg det forbudte, men jeg tror, det har noget at gøre med, at hun er Beyoncés søster… Og ikke på en sådan måde, at hun derfor har vundet min respekt, før hun åbner munden, men snarere fordi hendes musik og musikalske persona overraskede mig, netop fordi hun er Beyoncés søster. Jeg er vild med det mere afdæmpede look, som fint afspejler Solanges’ tilbagelænede soulmusik, hvor hendes afrikansk-amerikanske identitet reflekteres i lyden af soul og R&B. Desuden så håber og tror jeg, at hun, ligesom sin søster, er vildest live, og derfor glæder jeg mig til at opleve Solange på Roskilde Festival 2017.

Nikoline Skaarup, Chefredaktør:

Arcade Fire (CA)
Da jeg i sin tid fandt ud af, at Arcade Fire ville udgive nyt i 2017, var min første tanke, hvor meget jeg håbede, at det ville føre dem til Roskilde Festival. Det er slet ikke fordi, at Arcade Fire har været med mig fra starten. Det var faktisk først, da jeg engang hørte “The Suburbs” på et Father John Misty cover, at jeg for alvor fik øjnene op for de canadiske indierockere. (Og ja, jeg ville også have skrevet Father John Misty på denne liste, hvis ikke det var fordi, Anne Lærke allerede havde været der, og jeg ikke havde set ham før). Anyways, det blev begyndelsen på et langt og godt kærlighedsforhold til gruppens 2010-plade The Suburbs. Og jeg bliver stadig lige høj, hver gang jeg hører numre som “Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)”, “Wasted Hours”, “Modern Man”, “The Suburbs” og “Ready To Start”. Shit hvor bliver det fedt at høre dem live også!

Læs også  SINGLEPREMIERE: Eerie Glue på banen med "Endorphins"

Justice (FR)
Okay, det bliver jo en fest det her. Det skal det blive. Jeg medgiver: jeg er normalt ikke den mest danseglade i selskabet. Sådan. overhovedet. UDOVER når Justices’ “D.A.N.C.E.” kommer på! (og Breakbot med “Baby I’m Yours”). Det er jo et hjernedødt fedt nummer både helt generelt, og i særdeleshed i de senere nattetimer. Jeg håber virkelig ikke, at Roskilde laver en “James Blake i 2013” og sætter Justice på Orange søndag eftermiddag (nu lørdag), meeeen det gør de heller ikke. Det kan jeg ikke tro. Det er 10 år siden, at Justice sidst besøgte dyrskuepladsen, og jeg er overbevist om, at det bliver et glædeligt gensyn. Tip: tjek også australske Jagwar Ma ud, hvis du generelt er til elektronisk musik.

Kevin Morby (US)
Jeg har haft ret stor optur over amerikanske Kevin Morby, siden jeg tilbage i februar 2016 hørte hans single “I Have Been To The Mountains”, som kom forud for sidste års albumudgivelse Singing Saw. Morby er en helt genial singer-songwriter, og hans talent for historiefortælling er så stort, at det ofte kan føles som om, at hans musik maler billeder for det indre blik. Hans folkrockede numre er forfriskende tidløse, og atmosfæren i hans musikalske univers er tryllebindende. Så ja, jeg glæder mig bare helt ekstremt til at kunne opleve det live også, og så udgiver Morby meget belejligt sit nye album City Music den 16. juni i perfekt timing til at have med under armen på Roskilde.