Rainbrother udgiver den gennemførte single “Rio Rita”

Rainbrother udgiver den gennemførte single “Rio Rita”

Foto: Jesper Helbo

Danske Rainbrother er tilbage med endnu et gennemført singleudspil, der denne gang udgøres af nummeret “Rio Rita”. 

Sidste år var både hektisk og begivenhedsrigt for danske Rainbrother, der startede året ved at udgive debutalbummet Tales From the Drought, som både skaffede dem rosende omtale og ledte til utallige koncerter herhjemme og i udlandet. Det seneste udspil fra femmandsbandet landede tilbage i februar i form af den tankevækkende single “Black Chemicals”, og gruppen har derudover netop afsluttet en omfattende og udsolgt Danmarksturné som support for Nelson Can. Trods meget at se til er den fremadstormende kvintet igen klar med nyt materiale med singlen “Rio Rita”, der er lavet i samarbejde med den LA-baserede producer Kennie Takahashi, som også har produceret albums for bands som Danger Mouse og Black Keys.

Læs også  Danske Selma Judith slipper den ærlige debutsingle "Kind of Lonely" med den tilhørende intime musikvideo

Singlen “Rio Rita” er indspillet i isolation på et gårdloft i Thy. Nummeret er et dystert, langsomt track med et gennemtrængende og svævende groove, der sætter lytteren i en drømmende sindsstemning med uforudsigelige drejninger. Lydbilledet udgøres af rolige og nedtonede instrumenteringer, der sammen med en dragende vokalopsætning skaber et stemningsfuldt univers uden tankemylder og bekymringer. Om nummeret fortæller forsanger Bjarke Bendtsen med egne ord:

Læs også  Mercury Prize 2018: Her er de 12 album, der i aften kan løbe med sejren

“Det er en sang man får lyst til at blive væk i; når ens hjerte er for bedøvet til at forstå noget, og man bare gerne vil lægge sig ned på en flodbred og se bladene vokse baglæns”. 

Igennem en jordnær og karismatisk folklyd med et fornemt strejf af finurlig elektrisk rock har Rainbrother for alvor markeret sig som et unikt og nyskabende navn, der om nogen har formået at finde sin egen plads i det store, alsidige musiklandskab.

Læs også  Vil du spille på by:Larm Festival 2019? Demotilmelding er åben lidt endnu

Lyt til “Rio Rita” her:

Vil du lære Rainbrother bedre at kende, kan du blandt andet læse med her, hvor gruppen svarer på ti hurtige spørgsmål i anledning af deres optræden ved en af vores uimodståelige koncerter i Pumpehusets Byhave.