Foto: Thomas Rasmussen for Bands of Tomorrow
Venue: Forum (rykket fra Tap 1)
Dato: Tirsdag den 14. november 2017

”… I dont really have anything to say. All I just wanna do is be here, dancing, singing and smoking a cigarette”. Sådan sagde forsangeren Josh Homme til publikummet I Forum, før han og bandet brød ud I den energiske ”Smooth Sailing”.

Queens of the Stone Age – Forum
5 Anmeldelse
Anmeldelse

Tirsdag den 14. november var ørkendronningerne, Queens of the Stone Age, på besøg i Forum i København. Med sig i ryggen havde de den nyudgivede plade Villian som opfølger til den fantastiske … like Clockwork tilbage fra 2013, og dagens setliste bestod af et flot potpourri af alt fra deres lange repertoire. Aftenen startede ud med ”If I had a Tail”, fra føromtalte 2013-album, og det blev efterfulgt af en yderst hårdtslående “Monster in your Parasol” fra Rated R, som i aftenens anledning, og noget utraditionelt, var tilsat et snært af techno.

Læs også  NorthSide har fundet plads i programmet og føjer tre nye navne på plakaten

Der var allerede fra start tegn, der fortalte, at i aften ville være en af de helt specielle. Vi skulle ikke mere end til aftenens fjerde sang “Feet Don’t Fail Me Now” fra Villains, før festen var sikret: Der er simpelthen ikke nok, der giver bandet cadeau for, hvordan de inkorporerer swing i deres numre! Det var svært ikke at lade sig rive med af stemningen og svinge hofterne lige så meget, som man prøvede at hoppe.

Faktisk var det bare generelt svært at stå stille under aftenens koncert. ”The Way you Used to Do” efterfulgt af “You Aint worth a Dollar, But I Feel Like a Millioniare” samt ”No One Knows”, og man kunne egentlig gå hjem mættet med en musikalsk oplevelse – men næh nej. Vi havde lidt over en time tilbage, og det virkede nu bare som om, vi blev forkælet med den ene musikalske oplevelse efter den anden. Jeg vil især her nævne den dystre og melankolske ”I Appear Missing”, der udløste en gåsehud, som kunne mærkes hele vejen ned ad ryggen. Simpelthen fantastisk.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 16

I aftenens anledning havde Queens of The Stone Age et flot lysshow med sig i baghånden. Rundt på scenen var gummilysrør i menneskehøjde placeret vilkårligt, og deres samspil med stroboskoplysene var perfekt. Det virkede næsten grandiost, da ”Smooth Sailing” kørte ud over Forums publikum, imens bandet var badet i rødt og blåt lys.

Forsangeren Josh Homme skal også have et ord med på vejen. Den nærmest ikoniske frontmand stod med sine tatoveringer på fingrene og cigaret i munden, og formåede at ryge fire smøger i løbet af de to timer i allerbedste rock’n’roll-stil. Man fristes næsten til at sige, at smøgerne lige gav lidt ekstra akustik på Josh Hommes stemmebånd, der fik et ekstra råt udtryk i sin vokal denne aften.

Læs også  PREMIERE: Echo Me deler akustisk livesession af singlen "What They Say"

Aftenens koncert var i topklasse, og selv små fejl formåede ikke at slå aftenen ud af kurs. Da vi fik ”Leg of Lamb”, var der små taktfejl, men det synes absolut ikke at gøre noget for selve udtrykket, og derfor heller ikke for den samlede oplevelse. Det var en yderst varm aften, hvor vi fik svejet med hofterne, nogle crowdsurfede imens andre moshede. I krogene kunne man konstant høre ”det er godt nok lidt varmt herinde i aften”, og det var det. Svedet stod ned af mig, og da jeg selv tog en tur i moshpitten, så jeg da også, at jeg ikke var den eneste.

Queens of the Stone Age kom til Danmark og sejrede som konger. Imens lod jeg mig fortælle, at Danmark sejrede i Fodbold 5-1. Et sammentræf? Det tror jeg næppe. 5 stjerner til det amerikanske rockband!

Alle billeder: Thomas Rasmussen