Foto: Gianluca La Bruna

I dag har vi dansk premiere på det svenske indierockband Sista Bossens nye musikvideo til nummeret “Kvällar”. Derudover kan vi dele nyheden om bandets signing med pladeselskabet Crunchy Frog.

Det vil ikke være helt hen i vejret at sige, at svenske Sista Bossen befinder sig et sted mellem norske Honningbarna og svenske bob hund. Forsangeren fra sidstnævnte, Thomas Öberg, har sammenlignet Sista Bossen med den mystiske skånske duo Philemon Arthur and The Dung, som også har været en stor inspiration for bob hund.

I dag kan vi helt eksklusivt præsentere musikvideoen til den nye single “Kvällar”, der udkom i fredags via det danske pladeselskab Crunchy Frog, som bandet i slutningnen af februar skrev pladekontrakt med. “Kvällar” er andensinglen fra den kommende plade Titta inte på mig (när jag dansar). I februar udgav de førstesinglen, indierockperlen “Stiger Upp”. Signingen af Sista Bossen markerer endnu et kapitel i Crunchy Frogs kærlighedsaffære med den svenske og især malmöske musikscene.

Læs også  Danske WIINSTON brillerer med stemningsfuld single og tilhørende musikvideo

Sista Bossen fra Malmø skriver tekster, der går fra det hverdagagtige til det surrealistiske og musik, der blander højoktan punkrock med syret indie på en anarkistisk, uhøjtidelig og til tider humoristisk facon, hvilket den seneste single “Kvällar” eksemplificerer. Lavbudget-musikvideoen er et spejlbillede af dette, og allerede inden musikken er begyndt, præsenteres vi for drengenes humor og uhøjtidelighed, i videoens intro.

Læs også  Blue Foundation ude med ny imponerende musikvideo som optakt til kommende EP

Drengene udtaler selv om videoen:

“Det var en søndag eftermiddag, og vi sad på sofaen i kollektivet og så ‘Say Yes To The Dress’ på TLC. Frans kedede sig og begyndte at gå sit fotogalleri igennem på sin telefon, da han snublede over nogle af de her små hverdagsoptagelser… Han viste dem til os andre, og da vi ikke havde særlig meget tid, og vi er fattige, så tænkte vi, at materialet måske kunne blive til en musikvideo. Metallica gjorde det samme med “Nothing Else Matters” og se bare den sang nu! Super big!”

Læs også  Dusin: "Vi håber da på ligesom at kunne bringe noget andet på bordet også.”

I samarbejde med skånske Kollektivet Records, udkommer det ventede album Titta inte på mig (när jag dansar) digitalt den 31. marts og på vinyl den 7. april via Cruchy Frog.

Pssst… Allerede den 6. april kan I opleve Sista Bossen, når svenskerne holder et brag af en releasefest på Bakken i Kødbyen. Mere info kommer.