Foto: PR
Vi er stolte af at kunne præsentere musikvideoen til “Don’t Be a Stranger” af århusianske J. Bruno.
J. Bruno er et nyere alias for kunstneren Jakob Bruno, der tidligere har været Ugens Kanon på DR. I 2016 udgav han Blue, sin debut-EP som J. Bruno, og senere på året præsenterede han popnummeret “Don’t Be a Stranger”, som er det perfekte soundtrack til forårets første solskinstimer. J. Brunos musik er afslappet, groovy og bæres af drømmende guitarer, synthesizers og catchy popmelodier.
I dag kan vi dele nummerets officielle musikvideo, som er instrueret af Niels Vogensen Biasevich og på flotteste vis understøtter nummerets svævende ‘laid-back’ lyd. Videoen trækker på nostalgiske følelser, og får mig til at længes efter grønne landskaber, bare arme og solbriller. Udover bare at længes efter de dejlige somre, sidder man med en følelse af at være tilbage i 70’ernes Danmark – på trods af, at J. Bruno og jeg selv ikke var født dengang: De lange rolige filmoptagelser, lyden af retroguitar og trommer og ikke mindst J. Brunos karakteristiske vokal, frembringer hos mig en idé om at ligge i det grønne græs og kigge op i himmelen til lyden af det nyeste udenlandske pop/rock, man er lykkedes med at finde på FM-båndet.
Brunos tekster kredser om kærlighedens forgængelighed og tidens flygtighed, hvilket hans single ’Don’t Be a Stranger’ også er et udtryk for. J. Bruno udtaler om nummeret:
“‘Don’t Be a Stranger’ handler om at føle sig fremmedgjort, hvor man kan ikke relatere til den person, man synes at være. Man er vidne til, at folk omkring sig forenes og hengiver sig til ‘livets små glæder’. Det synes tomt og håbløst. Don’t Be a Stranger, siger du til sig selv; du skal passe på, at du ikke forsvinder helt ind i sortsynets skygger.”
Netop denne fremmedhed man kan føle, når alle omkring én ikke lader til at kende dem selv, kommer til udtryk i musikvideoen, som viser Bruno, der færdes alene forskellige steder i landet. Dette kan også tolkes som en kommentar til, at man ikke skal være fremmed over for sig selv – det er okay, og til tider måske mere oprigtigt, at opleve og nyde tilværelsen alene.
J. Bruno omtaler selv sin lyd som ”en amerikansk bryllupsfest ved midnat i 1978”…  Bedøm selv og se den nye musikvideo lige her:

 “Don’t Be a Stranger” er forløber for en række sange og koncerter, der ser dagens lys i løbet af foråret 2017.
Læs også  Queens-rapperen Deem Spencer deler hypnotiserende "baybay"-single