PREMIERE: Rumpistolen skyder med vand på ny single

PREMIERE: Rumpistolen skyder med vand på ny single

Foto: Martin Bubandt

Den elektroniske kunstner Rumpistol teaser ny EP-udgivelse med singlen “Forest Drops”, som du nu eksklusivt kan høre her.

Til daglig går Rumpistol under navnet Jens B. Christiansen, og efterhånden har den elektroniske komponist en del musikår på bagen. Han debuterede i 2003 med det selvbetitlede studiealbum Rumpistol og har siden været ganske aktiv på den danske musikscene.

I dag er han tilbage med den nye single ”Forest Drops”, som udkommer i dag og også er at finde på hans spritny EP, der udgives senere i august.

Læs også  Unknown Mortal Orchestra vender tilbage med efterårskoncert i København

”Forest Drops” har, som navnet antyder, vand som hovedtema. Nysgerrighed efter nye lyde og en søgen efter skønhed er helt centrale drivkræfter for Rumpistols kompositioner, og det kommer i den grad til udtryk på hans nye single. På nummeret der, i modsætning til en del af hans tidligere musik er instrumentalt, samarbejder han med producer og musiker Søren Thygesen også kendt som Bwoy de Bhajan, og de to får skabt noget ret interessant.

Læs også  Det bedste vi så på Haven Festival 2018

”Forest Drops” kan ikke med rette sammenlignes med noget, fordi det simpelthen ikke minder om noget, man normalt hører. Det er elektronisk og klangligt orienteret, men samtidig meget melodiøst. Det er overraskende funket og mere bekymringsfrit end det meste andet musik, der hører til det elektroniske lydunivers. Beatmarkeringerne leder til tider ens tanker hen på Gorillaz – uden for denne verden altså. Bier med metalliske vinger bestøver blomster med neonfarvede overflader og rummyrer slider i den elektriske varme. Der er både solskin og støvregn i Rumpistols intergalaktiske regnskov.

Læs også  Nils Frahm - Haven Festival 2018