PREMIERE: Nordjyske Tundra slipper yndefuld førstesingle og musikvideo

PREMIERE: Nordjyske Tundra slipper yndefuld førstesingle og musikvideo

Foto: Jakob Roer Askholm

Det spirende, nordjyske band Tundra er endelig klar med deres første single “Mainland”, som vi i dag har æren af at kunne premiere. 

Et nyt og spændende navn på den danske musikscene er det nordjyske band Tundra, som i dag slipper den medrivende single “Mainland”. Udspillet er det første i rækken fra den fascinerende kvintet, der udgøres af forsangerinde Sofie Trolde, Nikolaj Svaneborg på keys, Rasmus Bak Christiansen på guitar, Jeppe Abildgaard på bas og Thorbjørn Ingemann Lervig på trommer og percussion.

Tundra har igennem de seneste to år arbejdet på at finde og finpudse deres egen, unikke lyd, som de nu er klar til at præsentere for verden. Bandet har over flere omgange turneret Danmark rundt med gennemførte koncerter under bandnavnet Sofie Trolde & The Bul Bul Bhang, men igennem et navneskift marker gruppen nu nye visioner for det fremadrettede musikalske projekt. Under det nye bandnavn beskæftiger gruppen sig med at kreere følelsesladede lydbilleder med inspiration fra genrer som psykedelisk rock og pop. Til sommer udkommer endelig det længeventede debutalbum fra Tundra, hvorpå “Mainland” er første smagsprøve. “Mainland” er et dybfølt nummer, der bæres af en yndefuld instrumentering og Sofie Troldes storslåede vokalpræstation. Om singlen udtaler Sofie Trolde selv:

Læs også  Nils Frahm - Haven Festival 2018

“Forestil dig en verden, hvor alle mennesker er blevet til sin egen ø. Vi har alle egne flag, helligdage, valuta, sprog og regler. Vi har intet større socialt ansvar, udover købsaftaler med hinanden om de bedst mulige handelsruter mellem hinanden. Hver ø er frodig og smuk, vi har hver især det hele! Ingen af os mangler noget. Udover hinanden! Vi sidder hver især og funderer over livet, så ganske forskelligt, men på så menneskelig en måde: Hvem fortalte blomsten den skal blomstre, hvem gav mig sjæl? I Tundra synger og spiller vi for håbet i mennesker, om fredsaftaler og alle de skønheder der opstår når vi forener os og i fællesskab bryder op med vores egen ø-kultur og finde frem til en forenet menneskelighed, der ikke bygger på materiel værdi, etnicitet eller uddannelse, men på at vi er skabt til at elske hinanden og være et forenet fastland! Lad os kravle tilbage til fastlandet(Mainland) sammen.”  

Tundra har som mission at forene hele verden ved hjælp af deres smukke, musikalske univers, og gruppen har et ønske om at bekæmpe samfundets voksende ensomhed og seperationen imellem mennesker ved at sætte fokus på vores fælles, menneskelige udgangspunkt. Om bandets intentioner forklarer Sofia Trolde:

Læs også  Unknown Mortal Orchestra vender tilbage med efterårskoncert i København

“Vores absolutte vision er at berige verden med musik. Det er de store emner som religionskriser, frygt, had og kærlighed til naturen, vi skriver om. Alt det, der splitter og forener os. I en verden, hvor folks holdninger i så høj grad er styret af medier og frygten for det ukendte, er det vigtigt, at vi musikere tager ansvar og spreder de vigtige budskaber om forståelse, kærlighed, respekt og omsorg.” 

Sammen med singlen udkommer også en særdeles velproduceret musikvideo, hvor Sofie Trolde i dele af videoen ses kæmpe sig tilbage til fastlandet, og hvor et brusende hav forenes med sangens fredfyldte toner. Naturens elementer spiller en central rolle i videoen, som sluttes af med et intenst menneskeligt møde, der på et visuelt plan formår at fremhæve Tundras ønske en forenet menneskelighed.

Læs også  Det bedste vi så på Haven Festival 2018

Vi ser i den grad frem til at høre meget mere fra talentfulde Tundra den kommende tid. Indtil da kan du herunder se den henrivende musikvideo til “Mainland”: