Foto: Mirjam Wählen

I morgen udkommer Peach med singlen “Cool Kids”, forud for udgivelsen af kunstnerens anden EP i en række af tre. Nu kan du allerede høre førstesinglen lige her. 

Peach er et musikalsk politisk projekt, som forsøger at skabe dialog mellem mennesker og påtaler og kommenterer problemer og tilstande mellem os, hinanden og vores samfund.
Den første udgivelse kom i form af EP’en Beach, sidste år, som beskrev den vestlige verden set fra Peach’s eget personlige perspektiv.
Nu er førstesinglen ude fra den kommende EP Bleach, som handler om ensformigheden og angsten for at være anderledes i den vestlige verden.

Peter Petra Skibsted står bag dette musikalske projekt, og udover Peach er kunstneren også med i Maskinvåd og i Cancer, når de spiller live.
Peter Petra skriver musik ud fra et meget personligt synspunkt, og tager med sin musik udgangspunkt i sig selv, når kunstneren beskriver samfundet omkring Peach. “Cool Kids” handler om Vestens ængstelighed ved for eksempel at se ud over de faste kønskategorier, ved at stikke ud og være anderledes. Peter Petra forklarer:

Læs også  Blue Foundation ude med ny imponerende musikvideo som optakt til kommende EP

“Jeg er hverken mand eller kvinde. Det er en stor del af det, jeg skriver om i min musik, men det er også noget, som vi her i Vesten stadig har svært ved at acceptere. At der kan være noget, som er anderledes fra en selv. Peach er musikalske beretninger fra mit eget synspunkt.”

Læs også  SINGLEPREMIERE: Hajk ude med ørehængeren "Untouch"

Sangens tema udsprang desuden af en helt specifik oplevelse:

“En sommerdag i friluftsbadet oplevede jeg, at de små børn flokkedes om udspringsvipperne. De var alle rystende nervøse for at springe ud. De lidt ældre og seje børn kom til undsætning, men det var kun drengene der kunne få støtte og hjælp, ikke pigerne. Man ser det samme alle mulige steder i samfundet hvor sociale koder afgør, hvem der er værdige til hjælp,” siger Peter Petra.

Hvor Beach besidder en overordnet svævende og lettere psykedelisk stemning, er første udspil fra Bleach mere poppet og direkte melodiøst.
Et fast trommebeat dominerer sangen, og med synths og legende guitarriffs synger Peter Petra sammen med en vocoder om at, “The cool, cool kids are the one with the answer”.
Sangen afbrydes pletvis af instrumentale stykker, hvor form og tonalitet totalt ophører, og et par sekunder af syret jazz får lov at skinne igennem. Det kunne være en musikalsk indgang til den ikke konforme verden, som Peter Petra prøver at nå igennem til.

Læs også  M.I.L.K. ude med fredagssinglen "Slow Emotions"

Se og hør “Cool Kids” her fra Bleach, der udkommer på Peter Petras eget pladeselskab Abstract Tits den 11. december: