Foto: PR

Mød det multinationale hiphop-kollektiv Capital Fluxus og se den nye dobbeltmusikvideo til numrene “Nol” og “Sol” fra den kommende EP.

Capital Fluxus er navnet på et alternativt hiphop-kollektiv, som ifølge dem selv kommer fra ‘Neo neo Europe’. Den multinationale hiphop-gruppe forsøger, med deres eksperimenterende fusion af forskellige rytmer og flow, at udfordre samtidig hiphop. Navnet refererer til 60’er-bevægelsen Fluxus, som udfordrede en traditionel idé om, hvad kunst var, og Capital Fluxus’ mål er hverken at være politisk eller flersproget, men derimod at være ærlig omkring den virkelighed, kollektivet repræsenterer.

Læs også  SINGLEPREMIERE: Eerie Glue på banen med "Endorphins"

København-baserede Capital Fluxus består af producer, guitarist og sanger Jay; producer og keyboard-mand Jake og rapperne C og Rob. Tilsammen repræsenterer gruppen hele fem nationer.  På den måde mener de at være et ‘autentisk’ og uundgåeligt spejbillede af det nye Europa: “Lige meget hvad der sker med grænserne og den førte politik, så er de europæiske storbyer allerede multikulturelle, allerede neo-neo-europæisk.”

Læs også  PREMIERE: ROXY JULES ude med første single og video inden kommende fjerde album

Med den flersprogede dobbeltmusikvideo “Nol & Sol”, som vi kan premiere i dag, viser Capital Fluxus netop denne sympatiske og vigtige mission, som skal vise et realistisk billede af, og gøre op med et romantisk og uvirkeligt syn på Europa. I denne video forsøger Capital Fluxus at behandle de problematikker som opstår i samfund, der centrerer om evnen til at yde og skabe profit fremfor alt – selv menneskeliv. Musikvideoen er baseret på personlige erfaringer med depression, krig og afhængighed af natteliv.

Læs også  SINGLEPREMIERE: Hajk ude med ørehængeren "Untouch"

Se videoen her: