Foto: PR

Selvom den spritnye funk/punk/rock-single fra Luster først udkommer i morgen, har vi fået lov til at afholde premiere på den i dag, så du helt eksklusivt har mulighed for at give den et lyt allerede nu. Den hedder “Sexbeat”, og du finder den i bunden af artiklen. 

Jacob Haubjerg står bag det nyopstartede musikalske projekt Luster, og hans nye single er en forløber til et samlet album, som udkommer i starten af 2018 på en endnu ukendt dato.

Læs også  Nûrnbear minder os om fællesskabet og ordets betydning på deres nye single

Titlen er en cadeau til 80’er-punk/goth bandet Sexbeat, og der er også inspiration fra dem at finde i selve produktionen. Nummeret er nemlig bygget op omkring et dybdegående bas-ostinat og minimalistiske trommer. Ostinatet er et bærende element og brydes ikke igennem hele nummeret, hvilket er en klar reference til Sexbeats stringente musikalske og æstetiske udtryk.

Læs også  SHERPA annoncerer ny EP og afslører teaser til musikvideo

Singlen her er i starten en blanding af funk og rock, fordi basostinatet er meget funkbaseret i sit udtryk, imens trommerne og vokalen ligner mere klassisk rock. Der bygges dog mere på undervejs, blandt andet diskoelementer, og slutligt rammer Luster en outro med mere psykedeliske noter over sig. Med et nærmest The Rolling Stones-lignende “uhh-yeah”-kor på repeat er nummeret godt på vej mod klimaks, og ender til sidst ud i en psykedelisk, punket, forvrænget 80’er-synthsolo med et helt voldsomt, instrumentalt output.

Læs også  Courtney Barnett annoncerer nyt album

Med andre ord har nummeret en langvarig, men konstant udviklende, opbygning hele vejen igennem, og går fra nedtonet funk-rock til rendyrket power-punk – vi er vilde med stilen.
Du kan give den et lyt her.