Foto: PR

Bliv draget ind i Carrolls storslåede univers med deres single “Velvet”, som både fastholder deres rødder og tilføjer nye, spændende elementer til tidligere udspil. 

Carroll er et band fra Philadelphia, startet af forsangeren Brian Hurlow og trommeslageren Charlie Rudoy tilbage i 2011. Efter College, hvor de havde mødt hinanden, flyttede de ind i en lejlighed på St. Pauls Carroll Avenue i Philadelphia (deraf deres bandnavn), og fik guitarist Max Kulicke og bassist Charles McClung med om bord. Hurtigt efter dannelsen af bandet udgav de EP’en “Needs”, og efter et par år med forskellige single-udgivelser kom deres debut-LP “Carroll” i 2015, produceret af Jonathan Low, som også har produceret for navne som The War on Drugs og The National.
I 2016 udgav de deres anden LP “As Far As The Gardens Go”, og nu er de klar med et helt nyt udspil.

Læs også  Red Lama udsender gribende musikvideo forud for albumudgivelse og releasekoncert

Bandets musik har en nerve og en følsomhed, som ved første lyt sætter sig i én. De kan bedst beskrives som et sammensurium af Beach House, Cass McCombs og Fleet Foxes, med en god omgang Surfrock-guitar og synth/wurlitzer-fornemmelser. Bandets cool og tilbagelænede trommer giver, sammen med de melodiøse guitarriffs, god plads til Brian Hurlows fløjlsbløde stemme, og i kombination med bandets brede, bløde klange er det svært ikke at lade sig omfavne og give sig hen til Carrolls forunderlige verden.
Om de er et psych-pop eller indie-rock-band er svært at blive enig med sig selv om, for det er som om, at bandet har sammensat de bedste elementer fra hver genre.

Læs også  Blue Foundation ude med ny imponerende musikvideo som optakt til kommende EP

Carroll udtaler selv, at deres nye single “Velvet” er et produkt af at turde udfordre den musik, de før har lavet. Det overjordiske islæt og de brede klange har altid været at finde i Carrolls musik, men i deres nye single har de lagt det lidt på hylden. I stedet fortæller de, hvordan lyden er mere melankolsk og tyst, samtidig med at være fastere forankret til sangens groove. Dette, sammen med de altid bløde elementer, giver en en fornemmelse af at svæve vægtløst rundt på en lyserød sky. De siger blandt andet:

Læs også  Guldimund er tilbage med kærlighedsberusende single og video

If As Far As Gardens Go found us hurtling through wormholes and electrical storms in space, then “Velvet” more likely has the four us playing in a smoky lounge with soft pink lighting, dark vines creeping in around us, and plush furniture of an otherworldly material.

Af særligt markante elementer at lægge mærke til i deres single er det sexede og insisterende saxofonbidrag, spillet af Gabriel Garcia, med næsten ulovligt meget chorus. Fløjlsbløde og pink farver er omdrejningspunktet, som med det samme luller dig ind i Carrolls drømmende og magiske univers.

Lyt til “Velvet” her: