Foto: Anna Carlsen

Vi har æren af endnu en premiere i dag, og denne gang er vi landet i den alternative rock-genre hos bandet PBSM. Deres single hedder “We Are Black Thoughts” og handler om en fascination for mørket og nattelivet. Lyt til singlen i bunden af artiklen. 

PBSM er en københavner/berliner-duo bestående af Lauritz Carlsen og David Tholander. Singlen er baseret på deres bas og guitar-spil kombineret med høj-aktive trommer, synthesizers og en stemmefordobling af vokalen. På deres Soundcloud er beskrivelsen af bandets generelle lyd ganske sigende:

“Resultatet er rock med referencer til den mørke ende af 80’erne i et tight, støjende pop-punk univers.” 

“We Are Black Thoughts” er bandets anden singleforløber forud for deres næste EP, som udkommer i november. Singlen er både poppet og melankolsk, og der er nærmest en indie-agtig klang ved den stemmefordoblede vokal. Det er tydeligt, at produktionen er bas/guitar-baseret. Der er også masser af energi at hente hos trommeslageren, Joe Dilworth, som er blevet hevet ind som en hjælpende hånd under produktionen.
Bas/guitar/tromme-grundlaget er toppet op med nogle gennemtrængende synth-bells. De skiller sig egentlig ret meget ud fra de resterende elementer, men det passer faktisk rigtig godt i den her genresammenblandede konstellation.

Læs også  SINGLEPREMIERE: Eerie Glue på banen med "Endorphins"

Det instrumentale udgangspunkt betyder også, at liveformatet for PBSM er en utraditionel powerduo spillet igennem to guitarforstærkere, to basforstærkere og én tysk analog trommemaskine.

Duoen har skrevet musik både i København og Berlin. Den nye single er skrevet i Berlin og handler i høj grad om nattelivet i den tyske storby. Tanken bag nummeret er, at byen skal opleves og indtages om natten, hvis man virkelig skal mærke dens puls og identitet. Når hverdagens gøremål og pligter er overstået, kan man give los og rigtig leve livet om natten.

Læs også  Superorganism er ude med ny single fra det kommende debutalbum

Forud for de to singler, der er udkommet i år, udgav PBSM sidste år Broken Bones, deres første EP. Den indeholder fem fede numre, som også byder på alternativ rock. Der er godt nok ikke lige så meget brug af synth, så EP’en er overordnet lidt mere rocket med en afdæmpet, punkagtig vokallyd. Eftersom “Edge of Town”, deres første singleudgivelse i år, også indeholder et bærende synth-element, er det nok også den stil, der bliver gennemgående for deres nye EP. Uanset hvad er både rock-EP’en fra 2016 og de mere alternative 2017-singler nogle gode produktioner, der alle fortjener et lyt. Du kan høre den nyeste, “We Are Black Thoughts”, lige her:

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8