F0t0: PR
Scene: Rising
Dato: Tirsdag den 27. juni kl. 17.00

Tyske Odd Couple leverede en overbevisende rockkoncert på Rising og fremstod som alt andet, end hvad deres navn indikerer. 

Odd Couple – Roskilde Festival 2017
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Okay… hvis nu du forestiller dig, hvordan det ville lyde, hvis The Doors, det tidlige Tame Impala og Steve Harley & The Cockney Rebels slog sig sammen og drønede ud af den tyske autobahn med speederen i bund, så har du nogenlunde mit indtryk af Odd Couple under tirsdagens koncert.

Det kom ikke bag på mig, at der stort set ikke stod nogle ved Rising-scenen, da jeg kom derned fem minutter, inden Odd Couple skulle på. Jeg synes ofte, at vi danskere er langt bagud, når det kommer til at orientere sig om, hvad der rører sig på alt andet end den danske musikscene. Heldigvis kom flere og flere til, da koncerten var gået igang, og det forstod man godt, for der var meget at komme efter.

Læs også  Svenske Jenny Wilson offentliggør udgivelsesdato for hendes kommende album

Duoen havde et større repertoire at hive godter op af end de fleste andre Countdown- og Rising-acts. Tilbage i 2015 udgav de deres debutalbum It’s a Pressure to Meet You og sidste år kom endnu et album Flügge på gaden. Det hele er et dejligt miskmask af old school rock’n’roll, psychrock, blues, kraut og generelle udefinérbarheder, som vi tirsdag eftermiddag fik leveret med stor overbevisning.

Energiniveauet var højt fra start, og det smittede af på det voksende publikum, der endte med at tælle alt lige fra ældre mænd med gråt hår til helt unge festivalgæster. Alle lod de til at være modtagelige over for Odd Couples optræden, og hen mod slutningen af koncerten, fik en gruppe sågar startet en moshpit. Om end den ikke varede så længe, så var det da tegn på, at energien fra musikken smittede af på de fremmødte.

Selvom jeg ovenfor nævner flere forskellige grupper, jeg kom i tanke om under koncerten, så skal der sættes en fed streg under, at jeg synes Odd Couple var et meget originalt indslag. Sanger, guitarist, og den ene halvdel af duoen, Jascha Krefts måde at lege med sin vokal på skilte sig i den grad ud, som når han eksempelvis vibrerede på stemmebåndet. Selvom lydbilledet ofte var massivt og støjende (selvom de kun var tre mand på scenen), så var det detaljeret, og det var Krefts stemmebrug et eksempel på.

Læs også  MONTI slipper knivskarp dobbeltsingle og musikvideo til "Let it Flow & $igns"

“Legesyg” er et af de ord, jeg noterede mig under koncerten, for vi fik serveret flere overraskelseselementer blandt andet i form af uforudsigelige breaks og leg med tempi og stemning i de enkelte numre – ligesom der også kunne snige sig lidt western-guitarspil ind hist og her for at bryde lidt med resten af udtrykket.

Jeg nåede aldrig at kede mig under koncerten og udover musikken, selvfølgelig, så var de tre musikanters (de havde en sidste mand med på bas og synth) energiske, men cool fremtoning også med til at fastfryse mit blik på scenen.

Læs også  Janelle Monáe annoncerer nyt album med to singler og tilhørende videoer

Til sidst vil jeg fremhæve den anden halvdel af duoen Tammo Dehns bidrag til den gode live-oplevelse. Han var en fornøjelse at følge, når han bragede igennem bag trommesættet, og da han tilmed formåede at agere lead-vokalist på et par af numrene, var jeg overbevist. Selvom lyden på hans mikrofon ikke altid var høj nok til at have den helt rigtige effekt, og selvom Krefts vokal lige er en kende mere interessant end Dehns, så har jeg ofte dyb respekt for trommeslagere, der formår at synge samtidigt – det er sådan et frisk pust til den klassiske bandopsætning.

Jeg havde en fest over Odd Couples besøg på Rising, og trods vi ikke var så mange til at dele den, så så det ud som om, at de, der rent faktisk var mødt op, fik hvad de var kommet efter – og måske lit mere.