Foto: Nelson Can // Dennis Morton

Den norske musikbranchefestival by:Larm har netop annonceret fem nye navne. Dermed følger de op på denne uges tilføjelse til årets konference-program og tilføjer flere danske navne til line-uppet. 

I løbet af de sidste par måneder har by:Larm annonceret både danske og internationale navne til den norske festival, der finder sted fra den 1.-3. marts 2018.
Festivalen har et ry for at forudse morgendagens stjerner, og opmærksomheden på ikke mindst det danske line-up er stort. Tidligere har kunstnere som Agnes Obel, MØ, Robyn og Lykke Li gæstet festivalen, og sidste år bestod det danske line-up blandt andet af Bisse, Soleima og IRAH.
Iris Gold var festivalens første danske annoncering, og siden er der kommet flere navne til.

De andre tidligere offentliggjorte danske navne er:

Scarlet Pleasure
School of X
Barselona
Farveblind
Jada

I dag har festivalen offentliggjort endnu to danske navne til programmet: Vera og Nelson Can

Vera

Vera har haft sig noget af et 2017, og indtil videre tegner 2018 til at blive mindst lige så begivenhedsrigt og succesfuldt for manden bag, William Asingh. Mø- og Liss-produceren har i år udgivet sine første fire singler, som blev efterfulgt af hans debut-EP Good Job No Conversationder udkom den 8. december. I den forbindelse fangede vi ham til en snak om blandt andet fremtiden med Vera, og hans fængende og interessante lyd.
Veras elektroniske, kantede lyd er funderet i popmusikken og er tilsat saxofon og spansk guitar. Den har i den grad gjort sit indtog på den danske musikscene, og nu er han klar til at forfølge succesen i udlandet. Udover norske by:Larm gør han også indtog i Holland, hvor han næste uge spiller på den internationalt anerkendte musikbranchefestival Eurosonic Noorderslag. Derudover spiller han herhjemme på VEGA den 26. januar til Vegas Udvalgte 2018, hvor han vil repræsentere en i rækken af de nye, spændende kunstnere, VEGA mener, man skal holde øje med i det kommende år.
Der er altså rigtig mange gode grunde til at holde et tæt fokus på den danske pop-producer.

Læs også  Grace Carter: "For mig er min EP ligesom det brev, jeg aldrig fik skrevet"

Nelson Can

Den danske trio Nelson Can bringer dig en kombination af tung rock og lækre vokalarrangementer. Gruppen består af Selina Gin, Maria Juntunen og Signe SigneSigne, og har eksisteret siden 2011. Foruden deres julesingle, som udkom den 1. december sidste år, har de for nyligt udgivet EP3, som indeholder seks vellydende, catchy og melodiske sange med tunge trommer og fede riffs.

Læs også  Popsangerinden KING er ude med farvestrålende video til den solrige single "Mango"

Ved HAVEN Festival i sommers gav vores anmelder bandets optræden fem stjerner og bl.a. følgende udtalelse:

“Allerede fra første nummer satte gruppen gang i publikum med singlen “Move Forward”, hvorfra det netop kun gik en vej – fremad. Energien fortsatte med gruppens største hit, “Miracle”, hvor forsanger Selina, for første gang ud af tre, kom helt frem til publikum og altså ud over scenekanten både musisk og fysisk. Kort efter fulgte koncertens højdepunkt med dansehittet “Talk About It”, der satte energiske bevægelser i fødderne på de få, som ikke allerede havde givet sig hen til dansen.”

Med deres nyskabende, rockede stil skal Nelson Can selvfølgelig stå som en af repræsentanterne for den danske, upcoming musikscene ved dette års by:Larm-festival i Oslo. De gæster desuden DR Koncertsalen, når P6 Beat Rocker Koncerthuset løber af stablen nu på lørdag. Med andre ord: De er brandvarme på live-scenen lige nu.
Få en forsmag med deres hit “Break Down Your Walls”:

Læs også  13 danske artister fuldender programmet til Musik i Lejet 2018

Derudover er R’n’B- og hiphop-kunstnerne Mwuana (SE) og Philip Emilio (NO) og den folk-poppede sangerinde Sarah Klang (SE) blevet annonceret.

Tidligere på ugen blev yderligere en del af konferenceprogrammet offentliggjort i form af seks talks, og de er følgende:

“Way of the Ninja”: Labelmanager Peter Quicke fortæller om sit succesfulde pladeselskab Ninja Tunes.
“Teknisk festivalproduktion”: Om koncerter, lyd sikkerhed, publikum, frivillige, artister og
crew med mere ved Asbjørn Ebbesvik og Stig Aron Kamonen.
“Mestermøde: Koncerter som fanger øjet”: Om at skabe koncerter, der fanger publikums
øje.
“Locker Room Talk”: Om brancheetik i den norske musikbranche.
“Can Norway’s Live Economy Survive?”: Om Norges koncertøkonomi.
“Data Privacy Workshop”: Om datasikkerhed ved Duncan Cameron fra Live Nation.