Foto: PR

Ida Kudo har, siden hun var barn, oplevet musikken i farver og billeder, og nu er hun klar med ny, elektronisk og, ikke mindst, farverig pop. 

“Killer” hedder den nye single fra den dansk/japanske kunstner. Sidste år kunne du læse om hendes debut EP Icy Icy, og nu vender hun altså tilbage.

Læs også  VIDEOPREMIERE: Børnetegningerne bliver levende på Got No Filters nye single

Ida Kudo har blandt andet fundet inspiration til sin lyd i grimekulturen og i nummeret “Melt” af den amerikanske electronica hiphop producer Flying Lotus. Hun har derudover en passion for at blande elektronisk pop med myter, og også kontraster er et gennemgående tema i Ida Kudos musik, der både byder på aggression og skrøbelighed, lys og i den grad også mørke. Om singlen siger hun selv:

Læs også  Funklende nyt singleudspil fra Vera: Lyt til "Diamonds"

”Dette er et nummer, som har et virkelig klart billede af hvide vokaler på toppen af et stort og massivt mørkt rum, der bevæger sig som en kæmpe bølge.”

Udover Flying Lotus tæller de musikalske referencer også kunstnere som The Knife, Lorde, M.I.A og Kimbra.

Sangerindens dansk-japanske etnicitet kommer til udtryk i musikken gennem eksperimenterende, mystiske melodier med østlige undertoner og en skandinavisk kølig præcision, der gør Ida Kudo til et frisk pust på elektropop-scenen.

Læs også  Nûrnbear minder os om fællesskabet og ordets betydning på deres nye single

Lad dig forføre af sangerindens kontrastfulde univers her: