Ugens Upcoming: NÛRNBEAR

Ugens Upcoming: NÛRNBEAR

Foto: Jeppe Moltke Sorgenfri

Tag godt imod denne uges upcoming: NÛRNBEAR. En elektronisk og synthpoppet kvartet med fokus på gode melodier og gennemførte synths og pads, alt sammen leveret med en helt fantastisk energi.  

Danske NÛRNBEAR er en del af musikkollektivet Suburban Music Collective, hvor også artister som The Chairman og Alcabean hører hjemme.
Indtil videre har de kun udgivet en enkelt single; “Isolation”, som kom i slutningen af november sidste år, men yderligere tre singler er på vej fra den ambitiøse kvartet. “Isolation” udkom via det nyopstartede pladeselskab We Are Suburban.
Tidligere i 2017 spillede NÛRNBEAR på SPOT Festival og derefter i Pumpehusets Byhave med resten af musikkollektivet. De har desuden i det forgangne år også optrådt på Jazzhouse sammen med The Chairman. I det nye år ventes flere singleudgivelser, flere koncertoplevelser og generelt bare flere eventyr med NÛRNBEAR.

Vi har traditionen tro fået vores uges upcoming til at svare på nogle spørgsmål, og herunder kan du blive meget klogere på NÛRNBEAR.

Hvem er NÛRNBEAR?

Jeg hedder Emil Wahlberg og er forsanger i Nûrnbear. Foruden mig selv består bandet af Christian Tranberg (Beats), Rune Christensen (Bas) og Mads Siggaard (Keys og backing vokal).

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Jeg tror, at det er en kulmination af mange års interesse for alt mulig forskellig musik. Vi prøver at lade være med at fastlåse os selv i en genre. Jeg tror, vores interne kodeks har været, at holde os fri fra én fastlåst lyd og i stedet lade enkelte elementer gå igen. Skabe en signaturlyde i vores musik. Jeg har været ret opmærksom på at producere min vokal så den lyder mere androgyn. Kønsløs.. I dette tilfælde ment i positiv forstand. Vi side-chainer vores bas, og manipulerer vores korvokaler. På den måde kan vi sagtens skrive sange, der trækker på inspirationer fra både Kendrick Llamar og The Cure.

Hvordan startede I?

Det startede med, at jeg havde nogle sange, som jeg gennem flere år havde skrevet på. Jeg havde spillet med som sidekick i bands som The Chairman, Kellermensch og The Awesome Welles i årene op til. Hvilket var fint. Men pludselig måtte jeg bare lave noget selv. Jeg tog fat i de andre drenge, fordi jeg vidste, at jeg havde brug for sparing. Rune er min bror og Christian er min bedste ven, så det lå ligesom ligefor at tage dem med. Mads er bare en lille wizard. Så han skulle også med.

Da vi startede ud, var det med en noget anden lyd og approach. Sådan noget med at mødes i et øvelokale og jamme. Jeg prøvede at spille guitar. Det gik slet ikke. Så på et tidspunkt begyndte jeg, som så mange andre at arbejde i Logic, og så ændrede sangene udtryk. Et udtryk som sidenhen er blevet yderligere raffineret i en meget kollektiv process. En masse timer foran computeren i vores studie i Skovlunde.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

NÛRNBEAR’s proces eller NÛRNBEAR-processen er virkelig en kombination af mange forskellige dygtige kræfter. Den starter med et udgangspunkt, som jeg laver hjemme foran computeren. Når jeg så føler, at jeg ikke kan bringe mere til nummeret, ryger den videre in plenum. Christian sidder med beats, Mads begynder at lege med soundscapes og Rune viber.

Derefter smider vi det forbi vores producer Mathias Bang og Jakob Løkkegaard – som i øvrigt også kører management og label for os. De er en del af familien, og deres final inputs ifht. mix og produktion har vi meget glæde af. Det lyder måske som en dræbende langsom proces. Men netop den omfattende proces, tror jeg er med til at give sangene en tekstur og noget substans.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Som tidligere nævnt så er inspirationen ret bred. Hvilket jeg også håber man kan høre. Vi hører jo alt fra The Beatles til MØ. Det er klart, at hele hip-hop og r’n’b bølgen også har sat sit præg på sådan nogle blege skandinaviske drenge som os. Chance The Rapper, Future, Frank Ocean. Det er måske en smule paradoksalt, men det er virkelig her vi for alvor henter inspiration.
Et altoverskyggende personligt pejlemærke er jo David Bowie. Først og fremmest på grund af musikken, men i ligeså høj grad hans persona og hans evne til at iscenesætte sig selv. Herhjemme synes jeg MØ og Blondage har gang i nogle seje ting. Marshall Cecil er et andet band med dansk pas, som jeg virkelig er faldet for.
Havde du spurgt mig for 5 år siden havde jeg sikkert nævnt et eller andet obskurt indie-act. Men jeg synes bare at pop-musik udvikler sig så sindssygt meget for tiden. Det er intelligente produktioner, og samtidigt er det vedkommenede. Så på den måde er der virkelig sket en drejning. Det er sgu ikke længere en skam at sige at man elsker Beyoncé.

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

Det er så faktisk Beyoncés Lemonade. Det album er virkelig bare en tour-de-force hvordan god popmusik skal skæres. Og så er hun jo selvfølgelig god til at have nogle seje features som Jack White på. Og så er der jo bare ikke noget som en musiker, der er blevet såret, hvilket jeg virkelig også synes at man kan høre.

Hvad er I i gang med lige nu?

Lige nu er vi i gang med vores næste single. Der er jo vildt mange ting der skal være klar som video og endelig miks osv. Så vi prøver bare at få alle ting til at være klar og bare spille så vores pladeselskab, mgmt og resten af butikken, kan komme i gang med at arbejde det op. Der en rigtig god international respons på vores første single “Isolation”. Især i UK, så denne gang prøver vi og se om vi kan komme endnu længere måske USA, hvis vi har gjort vores job godt nok.

Hvad er drømmen?

Drømmen er jo selvfølgelig at komme til at leve af at spille musik. Det er jo helt vildt svært at få lov til i Danmark, det er også derfor, at vi målrettet er gået mod udlandet. Det ligger indgroet i vores både vores og vores samarbejdspartneres approach. Men måske sådan lidt mere nærliggende, så er det jo drømmen at spille på Roskilde Festival. Det ville være rigtig stort.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

Klart koncert. Det er her man som band eller artist får lov til at vise, hvad man duer til.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Nu er det jo meget nærliggende at nævne vores næste single “Words (Can Tear Down Walls)”, så det gør jeg. Men indtil videre synes jeg at folk skal gå ind og give “Isolation” et lyt eller to og måske et like eller follow.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad så?

Så tror jeg virkelig, vi ville have mange aftener derhjemme foran pejsen! Mere kærestetid og bedre økonomi. Men ærlig talt så ville det nok kede mig lidt i længden.

Læs også  Det britiske hiphop-stjerneskud Little Simz er tilbage med den unikke single "Offence".