Foto: Veronica Maggio // Nikoline Skaarup

I går sluttede årets NorthSide Festival med et brag af en koncert med legendariske Radiohead. Vi var med hele weekenden og giver dig nu overblikket over vores anmeldelser af en håndfuld af NorthSides koncerter, så du kan pleje din Northside-blues.

Fredag den 9. juni

Off Bloom, kl. 14.00 på Rød Scene

Off Bloom_NS17_Nikoline Skaarup
(Foto: Nikoline Skaarup)

“Vokalen er dog forførende og cirka halvt inde i koncerten, under nummeret “Marie”, bløder aarhusianerne op, og jeg står midt i én sammensmeltet klump af dansende, glade festivalgæster. Og jeg tror, det er dét, Off Bloom skal roses mest for. Evnen til at gå ud til et ungt, rebelsk publikum, der kan afspejle sig selv i musikken og lade sig selv give slip for kæresteproblemer og tunge eksaminer, så snart de træder ind på scenen.”

Læs anmeldelsen her.

Veronica Maggio, kl. 15.15 på Grøn Scene

Veronica Maggio_NS17_Nikoline Skaarup
(Foto: Nikoline Skaarup)

“Sangene er svære at adskille fra hinanden, men hits som “Måndagsbarn” og “Jag Kommer” får regnen til at være en mindre faktor i et kort øjeblik, hvor der bliver gjort plads til regndans, plask og fjol med sidemakkeren. Det er dog ikke vedvarende, og jeg må desværre, efter 45 minutters koncert, konstatere, at dansetrykket, der ligger i min krop, ikke bliver indfriet til denne koncert.”

Læs anmeldelsen her.

Læs også  Ugens Upcoming: Y.O.U.N.G

Run The Jewels, kl. 17.45 på Grøn Scene

Run The Jewels_NS17_Nikoline Skaarup
(Foto: Nikoline Skaarup)

“Koncerten startede ud som den fest, rygtet havde skabt omkring Run The Jewels. Havde det ikke været for de (irriterende) vejrguder, der skyllede halvdelen af pladsen væk, så var der sikkert en topkarakter i vente. Det var stadig en koncert, de fleste vil huske. Om ikke for den energiske koncert, så i hvert fald for de hårde trap beats, der er musikken bag Run The Jewels.”

Læs anmeldelsen her.

The Afghan Wigs, kl. 21.45 på Rød Scene

The Afghan Whigs_NS17_Nikoline Skaarup
(Foto: Nikoline Skaarup)

“Legenden Greg Dulli kom fra The Afghan Whigs koncerten som et af årets bedste perfomere. Desværre kan det samme ikke siges om resten af The Afghan Whigs eller om kontakten mellem band og publikum.”

Læs også  Weekendens Essentielle Udgivelser // Uge 7

Læs anmeldelsen her.

Lørdag den 10. juni

Tom Odell, kl. 14.00 på Rød Scene

Tom Odell_NS17_Nikoline Skaarup
(Foto: Nikoline Skaarup)

Det er under de lavmælte numre, vi når højdepunkt, hvor intensitet og lækre, tildels funky, soloer af henholdsvis bassisten og guitaristen går hånd i hånd, og en særlig stemning udfolder sig. Vokalpræstationen er skarp koncerten igennem, og jeg kan ikke påpege nok, at de følsomme fraseringer i den hæse stemme giver en hjerteskærende effekt på publikum.

Læs anmeldelsen her.

Lightwave Empire, kl. 19.00 på Rød Scene

Lightwave Empire_NS17_Nikoline Skaarup
(Foto: Nikoline Skaarup)

Solen var endelig kommet frem i Ådalen, da danske Lightwave Empire gav deres koncert på dette års NorthSide festival. Ikke en koncert til huskebogen, men en koncert, der bragte hyggen med sig ved Red Stage.” 

Læs anmeldelsen her.

Læs også  Ugens Upcoming: Y.O.U.N.G

Søndag den 11. juni

Bisse kl. 15.45 på Rød Scene

Bisse_NS17_Anna Tarp Klode
(Foto: Anna Tarp Klode)

Jeg er ikke på udkig efter en fejlfri koncert, og det får jeg heldigvis heller ikke. Vigtigst er, at Bisse formår at bevare sin wierdness og formidle den på et niveau, folket forstår. På trods af hans mystik lykkedes det, og jeg falder direkte i. Han er et stærkt betagende væsen, man aldrig helt ved, hvor man har, og det er det, der er så fantastisk.

Læs anmeldelsen her.

James Blake kl. 18.30 på Blå Scene

James Blake_NS17_Nikoline Skaarup
(Foto: Nikoline Skaarup)

Da han teaser med nyt materiale, kommer han skævt ind på sine medkompagnoner og starter forfra. Men egentlig gør det ikke spor, for det viser sig, at dette er noget af det mest ømme, James Blake længe har præsenteret for sine fans. Defor skal den sidde lige i skabet. Og det gør den.

Læs anmeldelsen her.