NORDISKE HITS // Uge 43

NORDISKE HITS // Uge 43

Foto: The New Tigers // Appu Jasu

Vores NORDISKE Hits playliste er i dag blevet opdateret med – hold nu fast – hele 17 numre. Det var simpelthen umuligt ikke at tage dem alle med, da der i den seneste uge er blevet udgivet virkelig meget god nordisk musik. Her kan du selv høre alle de nye perler af musiknumre. 
Der er blandt andet kommet nyt fra Moody, Rhye og Marie Key, og så stiller vi særligt skarpt på tre udvalgte numre.  

The New Tigers – “Three Shadows”

The New Tigers er ikke så nye efterhånden, men med deres nye single “Three Shadows” viser de, at de bestemt stadig er aktuelle. Bandet blev dannet til et bryllup for mange år siden, og begyndte derefter at spille live-shows sammen, inden deres selvbetitlede debutalbum udkom i 2011. Bandet har altså lavet musik sammen i mange år.
På “Three Shadows” er sommersolen kommet tilbage, og på det seks et halvt minutter lange nummer, får du lov at svæve rundt i et blødt landskab af fuzzy guitarer, groovy basfigurer og varme keys.
Til slut bliver man revet ud af den døsige atmosfære med to helt forskellige genrebreaks. Først spiller en lydbid med garagerock, og bliver herefter afløst af langsom smooth-jazz.
Hvad meningen med det er, kan du selv bedømme.

Læs også  Mercury Prize 2018: Her er de 12 album, der i aften kan løbe med sejren

Audur – “I’d Love”

Audur er en amerikansk kunstner, der begyndte at lave musik efter han flyttede til Island. Og måske er det derfor, at hans musik har en helt anden sound end hvad man generelt forbinder med “typisk islandsk”.
Det dog skal ikke misforstås: Sangen besidder en nordisk kulde og en råhed, der især høres i introen, som er domineret af dyb bas og spacy synth-effekter. Men det mest bemærkelsesværdige er den eksotiske varme, der sniger sig ind i nummeret med akustiske guitarfills og bløde, dybe cello-melodier. Mod slutningen af nummeret overtager de spansk-inspirerede akustiske guitarmelodier, og nummeret svælger i flødepop på den helt rigtige måde.
“I’d Love” mister dog aldrig sin kant, og den elektroniske kulde bevares hele nummeret igennem.

Læs også  Det britiske hiphop-stjerneskud Little Simz er tilbage med den unikke single "Offence".

Fieh – Glu

Bag bandet Fieh står den norske sangerinde hedder Sofie Tollefsbøl, som kommer fra den lille skovby Eina i Norge. For nogle år siden startede hun med at lægge demo-sange op på soundcloud, og har siden da udviklet sig en hel del. Nu har hun fået fuldt band på sine sange, og fornyet singe sange til at indeholde  stramme kompositioner af både RnB, jazz, funk og pop.
“Glu” er en sang, der rummer det bedste fra disse genrer: Der er funky melodistykker med både trompet, bas og guitar, flerstemmige gospel-agtige korsvar og sidst men ikke mindst fyldige, jazzy synthakkorder.
Samtidig rammer sangens start lidt samme stemning som Adeles “Rolling in the deep” på den der halvt-snakkende-halvt-syngende-over-et-trommebeat måde.
Det er en sang med en helt fantastisk opbygning, som ikke et sekund tilføjer for mange gimmicks og effekter: Det bliver blot bedre og bedre, og kulminerer til sidst i en jazzet og funky synthsolo.

Læs også  Danske Selma Judith slipper den ærlige debutsingle "Kind of Lonely" med den tilhørende intime musikvideo

Ellers tilføjet:
Loreen – “Hate That I Love You”
Erik Jonasson – “Those Words”
Endre Nordvik – “Silvia Amberlie”
Rhye – “Taste”
The Minds of 99 – “Ung Kniv”
DíSA – “Reflections”
Kajsa Vala – “Let The Dust Fall”
ISA – “I.S.A.”
Turbolens – “Drømmen”
First Aid Kit – “Postcard”
Moody – “Taboo”
Amanda Mair – “Empty Blockings”
Clara – “Forgive Me”
Marie Key – “Regn”