Foto: Jonah Blacksmith/Morten Rygaard

 

Vores NORDISKE HITS-playliste er i dag opdateret med otte dugfriske, nordiske numre. Der er godter fra blandt andet Fugleflugten, Niki Bernard, Noon og Liima. Derudover sætter vi særligt fokus på tre udvalgte numre, der fangede vores interesse med det samme. 

Fever Ray – “To The Moon and Back”

Fever Ray består af den svenske sangerinde, sangskriver og producer Karin Elisbeth Dreijer, også kendt fra duoen The Knife, som hun er den ene halvdel af, sammen med sin bror Olof Dreijer.
Hun udgav sit selvbetitlede debutalbum tilbage i 2009 og udgav i fredags sin nye single “To The Moon and Back”.
Sangen lyder i starten alt i alt som en børnetegneserie på speed, men Karins vokal får den hæsblæsende synth-melodi skubbet tilbage i lydbilledet. Frem kommer et tungt trommebeat og flerstemmige vokalarrangementer af den svenske electronica-kunstner.
Det er en medrivende og catchy sang, der virkelig kan sætte en fest i gang.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 16

Jonah Blacksmith – “A Song To The Sea” (Jericho Beach)

Den danske countryfolk-gruppe darling Jonah Blacksmith bliver ved og ved med at stige i anerkendelse herhjemme, og nu er de i den grad også på vej til at blive et velkendt navn i udlandet.
Deres nye single “A Song To The Sea” er i samme medrivende, glade, folkpoppede musikstil som deres tidligere udspil, og den formår på en gang at være både eftertænksom og festlig.
Elementer som banjo og harmonika er et stort fokuspunkt sammen med Simon Alstrups karakteristiske vokal, og Jonah Blacksmith formår på hvert af deres udspil at røre og forundre deres publikum.
Med til sangen har bandet også udgivet en live-video fra Jericho Beach i Vancouver, som indeholder en helt fantastisk fornemmelse af frihed og sommer.
Singlen er desuden førstesinglen fra et livealbum, som udkommer i november.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 16

MONA – “Gold Baby”

MONA er en helt ny artist på den svenske musikscene, som lige har udgivet sin debutsingle “Gold Baby”. Hun har spillet musik stort set hele sit liv og startede som 7-årig med at spille klassisk violin. Herefter er hun rykket over til at synge og spille klaver.
For omkring et år siden droppede hun ud af universitetet for at fokusere udelukkende på sin musik, og her teamede hun op med produceren Marcus Gåhlin.
“Gold Baby” er en følsom og kraftfuld ballade bygget stærkt op af tilbagelænede drumpad-rytmer, voluminøse synths og brede akkordklange. Der er stærke følelser på spil på MONAs første singleudspil.

Læs også  Midsommer Festival udvider plakaten med canadiske The Franklin Electric

Ellers tilføjet:

Noon – “Hypnotized”
Niki Bernard & Felix De Luca – “Lonnie”
Fugleflugten – “Glædens Port”
Liima – “2-Hearted”
Klangstof – “Resume”