Foto: Christian Zervos

Vi har samlet femogtyve hits fra de bedste, fremadstormende nordiske navne på vores Spotify-liste NORDISKE HITS. I denne uge er der tilføjet otte nye singler udgivet af dygtige danske, svenske og norske artister. Nedenstående tre numre er særligt udvalgt som repræsentanter for de nyeste tilføjelser.  

Iffy Orbit – Let It Go

Norske Iffy Orbit har skrevet et funky indierock-hit med et catchy omkvæd. Der er super fede inputs på synth-siden med eksempelvis wah-effekter, og guitaren rocker afsted på off-beatet. Der er bestemt gang i den på det her nummer.
Bandet består af fem langhårede, seje gutter fra Sandvika, og hvor er det bare lækkert, når de i flerstemmighed får lov til at udfolde sig med ordene “Let It Go”. Sangen er det første nummer på deres album Slow Times, som udkom for blot fire dage siden, så hvis du ikke kan nøjes med en enkel sang fra indiepop-gruppen, kan du heldigvis give hele pladen et lyt.

Læs også  LUI HILL ude med flot livevideo til debutsinglen "5000 Miles"

School of X – Forever

I fredags udgav School of X sin EP Faded. Dream. Vi har anmeldt den, og er svært tilfredse. Derfor fortjener danske Rasmus Littauer, manden bag projektet, en plads på vores hitliste. Littauer forsøger med EP’en at sætte ord (eller lyd) på følelsen af at jagte en drøm uden selv at kunne forklare, hvad det er, man jagter. Musikken etablerer en rastløs stemning, men er samtidig ekstremt rammende for netop denne drømmejagt. Den forklarer og beskriver det, som ord ikke kan. Vores anmelder udtaler følgende om den overordnede lyd hos School of X, som også afspejles på Faded. Dream.:
“Netop kontrasten mellem det organiske og elektroniske, det smooth og det forvrængede, går igen på hele EP’en og bliver et tydeligt karakteristika ved hele School of X’s udtryk, som er sindssygt gennemført og ikke på noget tidspunkt forekommer mig ensformig.”

Læs også  SHERPA annoncerer ny EP og afslører teaser til musikvideo

Maximillian – Strangers

Den danske sanger og sangskriver Maximillians stemme har en vanvittigt fed klang. Med ordene “we could be strangers” krænger han sit hjerte ud, og åbner op helt ind til sine dybeste følelser. Man mærker hjerte og sjæl i den elektroniske popballade “Strangers”,  som er årets fjerde singleudspil fra den kun 18 år gamle artist.
Hans musikalske stil nærmer sig soft pop med en snert af R&B, toppet op med elektroniske beats. Og så er det altså hans fantastiske stemme, der er i hovedsædet.
Som et af branchens helt unge stjerneskud har han også fået lov til at optræde live ved P3 Guld nu på fredag, hvilket jeg personligt glæder mig rigtig meget til at opleve. Indtil videre kan man lytte til hans single på nedenstående liste, NORDISKE HITS, som også er at finde på Spotify.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 7

Ellers tilføjet:

Lleoh – Go Easy
IRAH – Worship the Sun
Virgin Suicide – Forever Trouble
Marwo – Angel
True Nord – Lost (In You) feat. Saaiman