Foto: General Knas // PR

Nogle af de allermest toneangivende kræfter indenfor dansk reggae har slået sig sammen og præsentere nu Christiania Dub Club på det københavnske spillested Loppen.

København har længe budt på et stort udvalg af reggaemusik, og den 2. april 2017 åbner dørene for første gang til Christiania Dub Club, som er et nyt initiativ på spillestedet Musik Loppen, som har til formål, at samle denne palet af reggaetalent under en fælles fane, for at forstærke denne voksende scene. Christiania Dub Club er dedikeret til bevarelsen af original lyd, og det er klubbens ønske at forbedre kendskabet til den mangfoldighedsomfavnende kultur, som er så nært knyttet musikken.

Læs også  FORPREMIERE: Velovervejet dansksproget poesi på ny single fra Bæst

Christiania Dub Club bygger på det britiske klubkoncept ‘Dub Club’. Konceptet opstod som samlingspunkt for sammensmeltningen af den Jamaicanske og Britiske musikkultur i 70’erne – et resultat af den Jamaicanske massemigration til England og specielt Stor-London i midten af det 20. Århundrede. Dub er grundsøjlen i reggae-kulturen, med bas og rytme i fokus, men indgår i et bredt spektrum af andre reggae-genrer. På dubklubberne spiller man derfor rocksteady, ska, ragga, roots, reggae og dub, samlet under betegnelsen ‘roots & culture’. Arrangørerne udtaler selv:

Læs også  VIDEOPREMIERE: Børnetegningerne bliver levende på Got No Filters nye single

“Vi repræsenterer den socialt og spirituelt bevidste del af reggaekulturen. Vi er ikke til glamour, guld og diamanter, penge og pistoler, men ild i dansegulvet, social retfærdighed, mangfoldighed, tolerance og positive vibrationer. Christiania, og i særdeleshed Musik Loppen repræsenterer lige netop disse værdier, og derfor danner Loppen også en ideel grobund for at reggae kulturen kan slå endnu dybere rødder i den Københavnske undergrund!”

Læs også  LUI HILL ude med flot livevideo til debutsinglen "5000 Miles"

I et røgslør i alle regnbuens farver kan du samtlige søndage aftener opleve spirrende talenter på Loppen, og allerede søndag den 2. april holder Christiania Dub Club åbningsfest og kan præsentere et bredt udvalg af optrædende kunstnere:

Bubbles Hi-fi
Neburu Sound
Unity Hi-Fi (DK)
Dub Busters
Rootsman Hi-Fi
General Knas
Kali-Ma Sound
Denali Sound System
DJ Zulu
Jah Moby
Heavy B
Pos10
Don Sean