Mund de Carlo inviterer på kaffe med one-take musikvideo til nummeret “Igen”

Mund de Carlo inviterer på kaffe med one-take musikvideo til nummeret “Igen”

Foto: Mads Ogstrup

Mund de Carlo er ude med en dugfrisk musikvideo til nummeret “Igen”, hvorpå Nørrebro-rapperen får besøg af KarriereKanon-vinderne Rest In Beats. 

For knapt to uger siden udgav den danske rapper Mund de Carlo sin femte soloudgivelse “Hovedet på Blokken”, som høstede masser af ros på anmelderfronten. Pladen modtog blandt andet flotte ord fra vores egen anmelder, der uden besvær kunne kvittere albummet med hele 4,5 ud af 5 mulige stjerner. Blandt de mange sprøde sange på udgivelsen finder vi nummeret “Igen”, som, imodsætning til en del andre numre på albummet, præsenterer et bekymringsfrit hverdagsbillede af bydelen Nørrebro, hvor rapperen selv er opvokset. Og nu har “Igen” fået en visuel side, som udgøres af en one-take musikvideo, der er produceret af Bertram Bækbo Hansen og Theis Tronholm fra Bears In Tuxedos.

Læs også  Anchor Awards 2018: Og de nominerede er...

Igennem en stemningsfuld opsætning og særdeles smooth kamerabevægelser drages seeren af videoen med ind på kaffebaren Stefanos, hvor Mund de Carlo hen over tre sammenhængende morgener nyder en god omgang kaffe og en velsmagende trekornsbolle med ost. I videoen ser vi rapperen indfinde sig i en fast rutine, hvor kaffebaren bliver rammen omkring hans start på dagen. Ved omkvædets indtræden flyttes fokus fra Mund de Carlo og sættes i stedet på sidste års vindere af KarriereKanonen, Rest In Beats, der pryder sangen med en hypnotiserende og dreamy atmosfære, som smukt komplementerer Mund de Carlos energirige og hurtigspyttende rap. Kombinationen imellem de dybe, velsmurte beats og de svingende, jazzede rytmer, der udformes igennem polerede blæseinstrumenter og fængende trommespil, skaber en helt unik stemning, der på det visuelle plan kommer til sin fulde ret inden for kaffebarens fire vægge. Omkring valget af rapperens faste kaffebar som setting udtaler Mund de Carlo:

Læs også  Mød den nye danske R&B-kunstner Lasse Laurentius på nummeret "Helt Anderledes"

“Nørrebro har mange ansigter, og mine dage kan heldigvis være ligeså hyggelige som de kan være hektiske. Sidste forår startede jeg hver morgen på den samme kaffebar, på den samme vinduesplads med den samme laptop og latte foran mig. Jeg har altid været tryghedsnarkoman og føler mig hjemme på min faste plads. Faktisk sad og jeg og havde skriveblokade midt i albumprocessen, men jeg blev inspireret ved at kigge ud på byen, der bevægede sig langsomt i gang. En klog ven sagde engang, at hvis du ikke ved, hvad du skal skrive om, så skriv om lige præcis det øjeblik du sidder i. Det gjorde jeg så, og jeg var så heldig at dejlige, dygtige Rest In Beats sagde ja til gæste nummeret og smelte mine vers sammen”. 

Se den stemningsfulde musikvideoen til “Igen” lige her:

Læs også  Det bedste vi så på Haven Festival 2018