MØ – Smukfest 2018

MØ – Smukfest 2018

Foto: Søren Degn
Scene: Bøgescenerne
Tidspunkt: Onsdag den 8. august kl. 19.30


Mø viste igen, igen, at hun er en af landets bedste live-artister, da hun spillede aftenen ind på Bøgescenerne med endnu en solid performance, dog uden overraskelser. 

MØ – Smukfest 2018
4 Anmeldelse
Anmeldelse


og hendes tre mand høje band åbnede showet på bedste vis. Efter bandet havde spillet lidt, trådte Karen Marie Ørsted ind på scenen iført elefanthue (læs: med tildækket ansigt som den kriminelle, hun er), og jeg mærkede de punkrødder, hun kommer ud af. Det var meget symbolsk den mystiske, men sindssygt smukke “Roots”, der spillede. Billedet af den tildækkede MØ og de pæne, søde blomster, der omkranser bøgescenerne gav associationer til grafittikunstneren Banksys ikoniske stencil af en autonom, der kaster med blomsterbuketter i stedet for brosten. Det billede er måske ikke helt langt fra historien om MØ, der kaster klynger af glæde og ungdomsnostalgi efter publikum med sine stadig helt igennem forrygende popnumre.

Koncerten sluttede med “Lean On” og efterfølgende de to ekstranumre “Don’t Leave” og “Final Song”, som selvfølgelig begge faldt i god jord.

Koncerten igennem fik vi lige så høj energi fra MØ, som vi altid gør, lige så åbenlys spilleglæde og en udstråling, der overbeviser én om, at der ikke er andre steder, hun har lyst til at være, end på scenen foran dét her publikum. Det er imponerende, at hun og bandet leverer det niveau hver gang.

Der var ikke nogle overraskelser i forhold til tidligere koncerter, jeg har set med MØ inden for de seneste år. Jeg havde en klar forventning om, hvad jeg gik ind til, og det var også det, jeg fik. Jeg tænkte til gengæld over hvor skønt det er, at hun fra hver gang, jeg har set hende, har udvidet sit repertoire med lige så gode sange som sidst. Da jeg første gang oplevede hende på Pavilion på Roskilde var det “Pilgrim”, der var det dér nummer (et nummer hun desuden også fyrede af denne aften med lige så stor lyst og kærlighed). På Sziget Festival i Budapest for to år siden, var det “Lean On”, der var det store, og denne gang synes jeg især “When I Was Young” og “Don’t Leave” havde samme effekt.

På “Turn My Heart To Stone” synes energien til gengæld at dale lidt, og det lød som om, Karen fik en god gammeldags tudse i halsen i falsetten mod slut. Det hele var dog glemt igen, da “Nostalgia” kom på efterfølgende og fungerede som et stærkt publikumshit, trods dets stadig korte levealder.

Jeg var helt enig i beslutningen om at lade Justin Bieber og Major Lazer-samarbejdet “Cold Water” været et helt stripped down indslag med kun guitar og MØ helt ude på scenekanten med fællessang fra publikum. Det havde været ærgerligt at forsøge at gøre til et dansehit uden makkeren til at synge sine dele af sangen.

Alt i alt var det endnu en gennemført optræden fra det store talent med velspillende band, rebelsk energi, fed publikumskontakt med crowd-surf og hele molevitten, helt gamle numre og selvfølgelig det nyeste inklusivt sommersinglen “Sun in Our Eyes” fra sidste måned, som jo var oplagt til en varm sommeraften som denne.

Af årsager, der kan være mere eller mindre tilfældige (så som irriterende sidemænd), var det ikke den bedste MØ-koncert, jeg har været til, og jeg ved, at hun sagtens kan overraske mere, end hun gjorde i dag. Men til at starten festen på Bøgescenerne var det en helt igennem god koncert.

Læs også  Off Bloom - Smukfest 2018
Anmeldelse