Foto: Sasha Ryabina

I slutningen af januar afslørede den danske trio Mew, at et nyt album er på vej og kunne samtidig dele førstesinglen fra det kommende album. I dag udgiver gruppen pladens andet udspil. 

Blot to år efter Mews seneste albumudgivelse ‘+-‘, er gruppen klar med deres syvende studieindspillede album Visuals, som er annonceret til at ramme gaderne den 28. april 2017. Med annonceringen løftede MEW samtidigt sløret for den klangbaserede, drømmende “Carry me to Safety”, og nu er de klar med albummets andensingle “85 Videos”.

Læs også  Guldimund er tilbage med kærlighedsberusende single og video

“85 Videos” er ligeså drømmende som førstesinglen, men mere umiddelbart poppet med 80’er inspireret synth-figurer og en catchy melodi i omkvædet. Mew formår som altid at skabe en karakteristisk lyd med deres akkordmønstre, overraskende formindelinger og forsanger Jonas Bjerres’ særlige, ligefremme vokal.

Mew slipper samtidig musikvideoen til “85 Videos”, der ligesom “Carry Me To Safety” er instrueret af Bjerre selv. Han forklarer om udtrykket, der vil gå igen på samtlige fremtidige videoer til musikken på Visuals:

“Jeg har arbejdet meget med kalejdoskoper på det seneste. Man tager et billede, eller en sekvens af billeder, og så plukker man en bid ud, spejler det og gentager det i en 360-graders vinkel. Det er en smuk ting, for næsten uanset, hvordan det oprindelige billede tog sig ud, forvandles det til noget smukt, symmetrisk og ubestemmeligt. Et billede af dit rodede skrivebord kan blive til en smuk, sær blomst. Jeg kan godt lide, at man ikke rigtig kan forestille sig, hvordan det ender. Jeg tror, vores musik udfolder sig lidt på samme måde, mens vi arbejder på den.”

Læs også  Blue Foundation ude med ny imponerende musikvideo som optakt til kommende EP

Han forklarer nærmere:

“Til videoen har jeg lavet en masse sekvenser og forvandlet dem til de her konstant muterende ansigter, som herefter er blevet projiceret over på vores egne ansigter. Det er som at tage en maske på lavet af fotoner. Man kan sige en masse filosofiske ting om masker – men bare rolig, det har jeg ikke tænkt mig at gøre.”

Læs også  SINGLEPREMIERE: Eerie Glue på banen med "Endorphins"

Hør “85 Videos” og se musikvideoen lige her:

Visuals udkommer den 28. april 2017 via Play It Again Sam.