Foto: Rasmus Heise

Den danske sanger og sangskriver Mathilde Falch er den 14. november ude med sit fjerde album Som Børn På Ny. I september kom førstesinglen og titelsangen “Som Børn På Ny”, og nu er hun ude med andensinglen “Lykken Vender Nu”.

Mathilde Falch har efterhånden fået skabt sig et betydeligt navn på den danske musikscene med sin melodiøse, danske electro-pop/rock.
Hvor “Lykken Vender Nu” er baseret på sit omkvæds catchy synth- og guitarmelodier og de flotte korarrangementer, har “Som Børn På Ny” en mere tilbagelænet og tung stemning. Her dominerer en trompetmelodi unisont med Mathildes omkvædslinjer, og det giver en medrivende atmosfære, hvor man fra første lyt får lyst til selv at stemme i.
De to første singler viser dermed to meget forskellige sider af den danske sangskriver.

Læs også  Nûrnbear minder os om fællesskabet og ordets betydning på deres nye single

“Lykken Vender Nu” kommer desuden med en hjemmelavet video, som viser forskellige situationer med Mathilde Falch og hendes band: På tour, på hotel, backstage før deres koncerter og optrædende. En fin collage af stemninsgfyldte videoklip, der sammenbinder sangens livsglade følelse til de sort-hvide, melankolske billeder.

Mathilde Falch har siden sin start i 2009 gjort en dyd ud af at spille live-koncerter, både med band, duo, trio og som solist. Hun regnes for at være en af landets flittigst turnerende kunstnere, og hun er da også på tour indtil pladen udkommer i november.
Albummets titel Som Børn På Ny er meget passende til Mathildes personlige forhold lige nu, da hun med sin mand venter sit første barn i starten af december.

Læs også  Funklende nyt singleudspil fra Vera: Lyt til "Diamonds"

Det nye album er ligesom Mathildes andre indspillet på hendes eget pladeselskab “Just for the Record”, som hun oprettede som 18-årig.
På indspilningen har hun sit faste band, og med som producer er Christian Ki, der desuden er guitarist i bandet.

Mathilde Falch er samtidig ambassadør for Landsforeningen Sind, som sætter fokus på psykisk sygdom. Hun bruger sin egen historie om psykisk sårbarhed og særligt vejen ud på den anden side til stor inspiration.
På sin turné giver hun blandt andet koncert til sindets dag, og her kan du se resten af hendes turné-plan:

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 7

6/10, Glostrup Kulturhus, Band
10/10, Sorø, Fortællekoncert, Sindets dag
13/10, Aabyhøj, Elværket, Band
14/10, Viborg, Paletten, Band
19/10, København, Mariakirken, Støttekoncert
27/10, Ruds Vedby, Lykkebjerg Ferie, Band
10/11, Skælskør, Kosmorama, Band
11/11, Vanløse Kulturhus, Band