Foto: PR

Reptile Youth, som tidligere i år udgav deres nye EP Away, spiller nu en række anderledes koncerter rundt i landet akkompagneret af den amerikanske visuelle kunstner Abby Portner. Projektet har ikke kun musikken i fokus, for med de visuelle elementer som Abby har stået for, bliver det en helhedsoplevelse.

Vi har snakket med Mads Damsgaard fra Reptile Youth om de tre planlagte koncerter og tankerne bag dem.

“Det startede på samme måde, som mange af de andre samarbejder, vi har lavet. Jeg er stor fan af Abby’s arbejde, og det hun har lavet for Animal Collective og John Cale. Egentligt havde jeg ikke forestillet mig at Abby ville svare eller have tid, men hun var heldigvis interesseret i at lave noget sammen.”

Koncerterne, som Abby Portner var med til at forme, blev spillet på CPH:DOX sidste år, og SPOT Festival i år. Det foregik med Mads og hans vokal i front, med kun en pianist og Abby’s surrealistiske visuelle show på scenen. Et koncertformat der står i skarp kontrast til Reptile Youths sædvanlige piskesmælds fremkaldende shows. Der var hverken dans, crowdwalking eller den energiske energi, de er kendt for. Det hele var erstattet af en mere reflekterende og dyb oplevelse, der i højere grad fremhævede Mads’s stemme og gav plads til at Abby visuelle kunst kunne udfolde sig i baggrunden.

Læs også  Barselona er ude med den dansable og sommervarslende single "Uberørt"

De var begge glade for deres samarbejde i forbindelse de forrige koncerter, og det har nu resulteret i endnu et samarbejde imellem de to. Det er frugten af det arbejde, vi kommer til at se nu. Samme koncept, men på en større skala og med tre planlagte koncerter.

“Det her er version 2.0. Til de første to arrangementer var det “kun” video hun havde lavet, men det her bliver en hel scene installation med tilhørende video. Hun er i Danmark de næste tre uger og er allerede igang med at male og forme oppustelige figurer, som skal være med. “

Da Abby tidligere arbejdede sammen med hendes brors band Animal Collective lavede hun alt lige fra pladecovers til live shows og musikvideoer. Her blev der eksperimenteret med skøre visuelle ideer og psykedeliske farver og scene skulpturer. Udover tilføjelsen af det visuelle aspekt bliver de kommende koncerter også et spring for Reptile Youth, da de vil spille i et teatre med siddende publikum. Dette er en publikumsprofil, de sjældent har spillet for før i tiden.

Læs også  Courtney Barnett giver dansk koncert

“Det føles altid godt at udfordre én selv, at gøre noget andet end det man plejer. Normalt er jeg ikke så nervøs op til koncerter, fordi jeg har fundet en sikkerhed i den scene, jeg plejer at stå på. Men det her bliver helt anderledes, og jeg er meget spændt. Det bliver spændende, at se hvordan vi, som band, fungerer i den kontekst.”

Til koncerterne spiller Reptile Youth numre fra deres EP Away, der centrerer sig omkring trangen til at komme væk fra “den larmende maskine, som vi alle er en del af på hver vores måde”, og de følelser det bringer med sig. Derudover vil de også spille udvalgte numre fra deres tidligere plader. I modsætning til sidste gang Reptile Youth optrådte sammen med Abby Portner, hvor der kun var tilføjet en pianist, så vil der denne gang både være fuldt band og pianist.

Læs også  Father John Misty trasker fuld og forslået gennem New Yorks gader i videoen til "God's Favorite Customer"

“Jeg ville ønske jeg kunne sidde og se det selv, for at få den visuelle del med, som vi kommer til at stå midt i. Så vi oplever det ikke på samme måde. Men jeg kan mærke at det udvikler alle indblandet i projektet og det bliver helt vildt interessant at stå i”

Udtaler Mads om koncerterne, som som vil blive spillet i København på Bremen Teater den 29. september, i Kolding i Mungo Park den 2. oktober og på Bora Bora i Aarhus den 3. oktober. Det bliver uden tvivl en oplevelse, at se hvordan de to kunstnere blander deres stile, og om der kommer mere lignende fra Reptile Youth i fremtiden.