Foto: Vicky Grout
Venue: Pumpehuset
Dato: Søndag den 22. oktober 2017

NME har før beskrevet hans lyd som “sensitive and eloquent” og The Guardian som “confessional hiphop”. Loyle Carner, med det dødelige navn Benjamin Gerard Coyle-Larner, blev i 2015 listet på “BBC Sound of 2016”, der blandt andre husede artister som Dua Lipa og Mura Masa. Herhjemme har Loyle Carners jazzede, fløde hiphop endnu ikke fået fast greb, men koncerten i Pumpehuset i går spåede en lys fremtid for den unge fyr fra South-London.

Loyle Carner – Pumpehuset
5 Anmeldelse
Anmeldelse

Jeg hoppede ud i den mørke, kolde efterårs søndag for at se Loyle Carner live i Pumperen sammen med resten af det grydeklippede-jeansbærende hipster-København.

Det er med debutalbummet Yesterday’s Gone at Benjamin er taget på tour og derfor lagde vejen forbi København i går. Frem fra bagscenen kom han springende ud på scenen iført en stor blå Nike dunjakke i et ellers varmt Pumpehuset. Efter første nummer måtte han dog smide jakken med et glimt i øjet og kommentaren “I love Copenhagen, but it’s fucking cold outside. In here it’s fucking hot. Imma take this off. Its a joke.”
Da jakken var smidt kom hans fodboldtrøje inden under til syne. En sport der er gennemgående for musikken såvel som den stue-lignende sceneudsmykning med en kæmpe fodboldtrøje på væggen, en læderstol og bogreol som dj Rebel Kleff står bag. I hånden bærer Benjamin sin afdøde fars fodboldtrøje, som lifligt bliver kastet omkring i takt til musikken, for som hans selv beskriver det “now he’s here with me.”

Læs også  Danske WIINSTON brillerer med stemningsfuld single og tilhørende musikvideo

Kærligheden til familien er et altoverskyggende tema for musikken og historierne mellem numrene, som på “Sun of Jean” som faktisk er featuring hans mor og far. Der er noget helt unikt over en fyr på 23 år, der kan beskrive familiekærlighed så fint som Benjamin gør det, som da han inden “Sun of Jean” fortæller om en telefonsamtale mellem ham og sin mor:
“My mum called right before the show tonight to ask how I am doing on tour. “You doing alright? Everything is ok? Yeah everything is fine mum.” But really I just wanted to tell her that I fucking miss her.”
Sangen affødte en vedvarende applaus fra publikum, som fik Benjamin til at træde et skridt tilbage med hånden for hjertet.

Læs også  SINGLEPREMIERE: Eerie Glue på banen med "Endorphins"

Ikke alle numre var lige kendte for publikum, men det var ikke at mærke i sammenholdet om musikken. Benjamin havde et stærkt fokus fra publikum, så stærkt jeg sjældent har set en koncertsal med så få telefoner fremme. En særlig kending som “No CD’s”, der var aftenens afsluttende nummer, fik hele salen til at synge med og kaste armene mod Benjamin i takt til beatet.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8

Benjamin tager tabuer op, personlige udfordringer og hans dybe sorger frem, blotter sig og fortæller om dem, lige der midt i spotlyset. Hans enorme styrke midt i det splintrede glas er beundringsværdigt og giver hans karakter og rim kant og dybde. Alligevel bibeholder han sin fede, drengede charme overfor publikum, der gør showet til en leg og efterlader publikum med følelsen af at ville have mere – nysgerrige efter den næste historie fra hans unge liv. En rolig søndag aften hjemme kunne på ingen måde hamle op med denne her unge fyrs formidling af passionen for det han gør. Han har efterladt mig sulten på mere og nysgerrig efter hvad der venter ham i fremtiden.

Fortsætter Benjamin med samme raketfart, er det ikke utænkeligt han ender på samme succesrate som rap-stjernerne Tyler, the Creator og Chance The Rapper.