Foto: Ian Flanigan

På sådan en kedelig tirsdag er det godt med lidt tilbagelænet 80’er-inspireret musik. Det får du med “West Coast Drama”, som i dag er blevet udgivet i lydform og som en musikvideo. Se den i bunden af artiklen. 

Det Los Angeles-baserede act Kelsey Bulkin har sammen med artisten Sabzi tidligere dannet duoen Made In Heights, men nu er Bulkin gået solo. Dette har indtil videre ført til en genfødsel med debutudspillet “Andromeda”, og nu en fornem opfølger i form af “West Coast Drama”.

Singlen er meget low-key med masser af 80’er-vibes og en smuk, tilbagelænet vokalside. Hele vejen igennem nummeret mærker man den melankolske ballade-feeling, der flyder ud igennem den brede pad med et bagvedliggende, minimalistisk beat. Det hele får lidt kant af en forvrænget synth-lyd, der leder tankerne mod a-ha. I det hele taget er der i nummeret tydeligt brug af inspiration fra 80’ernes store kunstnere, for udover a-ha kan man også høre referencer til blandt andre Whitney Houston og Cyndi Lauper.

Læs også  Svenske Jenny Wilson offentliggør udgivelsesdato for hendes kommende album

På den måde lægger Bulkin sig ud med nogle af de helt store, men hun gør det med manér, for der er masser af personligt touch at hente ved hendes sound og udtryk. Her kan man eksempelvis pege på break-down stykkerne i sangen: den brede pad er fjernet, så kun det minimalistiske beat og et basgroove er tilbage; imens bevæger sangerinden sig ned i sit dybere vokale leje og skaber kontrast til det lyse og luftige musikalske udtryk, hun ellers frembringer.

Læs også  Superorganism er ude med ny single fra det kommende debutalbum

Med denne udgivelse følger også en musikvideo, hvor man ser Bulkin danse moderne dans i fællesskab med to andre kvinder. Alle er de ens klædt, og deres dans er et godt mix af synkroniserede bevægelser og solo-udfoldelser, og derigennem skabes et helhedsbillede og en visuel historie.

Deres dans er, ligesom musikvideoen i sig selv, ganske simpel. Det er moderne dans på den fede måde, og de er meget ærlige og oprigtige at se på. Denne enkelthed er på mange måder en smuk afspejling af lydsiden på “West Coast Drama”, og du kan opleve hele den audiovisuelle udgivelse lige her:

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8